ATENCIÓ I COMPRENSIÓ AMB ELS BARRUFETS

Vist l’èxit que provoquen en els alumnes els dibuixos animats televisius he elaborat un nou recurs on es treballa l’atenció, la concentració i la comprensió lectora a través dels personatges dels barrufets.
A través d’un munt de dibuixos dels barrufets presentats en un únic full (es pot imprimir en color i plastificar) els alumnes han de realitzar un seguit d’activitats: encerclar els que tenen parella, pintar el barret del que pot volar, la barba del barrufet més vell, posar el número 1 al barrufet que li agradaria ser, el número 2 sota del gos…
D’aquesta manera, l’alumne ha d’entendre l’enunciat de l’activitat i estar atent a tots els dibuixos. Una nova activitat que us presento a continuació i que m’agradaria que hi volguéssiu dir la vostra opinió a través d’un COMENTARI. Potser us vénen al cap més preguntes per realitzar amb els alumnes, ens les voleu fer arribar?. Són les vostres aportacions les que m’animen a continuar aportant nous recursos i nous materials. Moltes gràcies!

(Imatges extretes del buscador “google“)

UNZIZU MARTÍNEZ del “COLEGIO VEDRUNA” de Pamplona acaba d’adaptar aquest recurs al castellà i l’ha volgut compartir amb tots nosaltres a través d’aquest bloc. Muchísimas gracias Unzizu, seguro que tu aportación conseguirá que este material llegue a cuántas más profesionales y alumnos mejor. Te agradezco muchísimo este trabajo y, desde aquí, te doy mi más especial enhorabuena. Gracias!

Os dejo con la fantástica traducción al castellano del material ATENCIÓN CON LOS PITUFOS realitzada con esmero por parte de UNZIZU:

Aprovecho la ocasión para dar a conocer el blog de Unzizu sobre recursos para 1º de Educación Primaria; vale la pena dedicar un tiempo a pasear y dejarse ceducir por sus materiales: http://primeroprimariavedruna.wordpress.com/

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Atenció, Comprensió, Lectura, Llengua, Materials, Vocabulari i etiquetat amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

7 respostes a ATENCIÓ I COMPRENSIÓ AMB ELS BARRUFETS

 1. Marta diu:

  Està molt bé! Segur que ho faré servir. Moltes gràcies.

 2. Hola, acabo de descubrir este blog y me parece maravilloso, seguro que utilizaré alguno de estos recursos, aunque en mi caso lo haré en castellano.

  Un saludo y muchas gracias.

 3. yroset diu:

  Hola!
  He entrado en tu blog y tienes un material y unos enlaces fantásticos!
  Muchas gracias por dejar un comentario en mi blog y por tus ganes de traducir los materiales al castellano. Para facilitar un poco más tu tarea y, como sé lo duro que es encontrarse con grandes materiales y que el idioma impida utiltizarlos directamente con los alumnos, te he enviado por correu los materials de los pitufos y los dibujos animados en formato word para que los puedas modificar a tu gusto.
  Por cierto, si adaptas estos materiales, quieres compartir-los con nosotros? Seguramente hay otros visitantes que utilizan como lengua vehicular el castellano y tambien les puede ser de gran ayuda.
  Gracias de nuevo por tu comentario.
  Un abrazo muy, muy grande!!!
  Yolanda Roset

 4. yroset diu:

  Gràcies a tu Marta per col·laborar al bloc escrivint un comentari. M’alegra que el trobis útil i pràctic per aplicar amb els teus alumnes. Seguim en contacte. Yolanda.

 5. Hola Yolanda!

  A esto se le llama eficacia, madre mía qué rapidez!!!! Muchas gracias por tus palabras, tendrás mi colaboración en la traducción de los materiales puesto que son sencillamente… geniales!

  Un saludo,

  Unzizu

 6. yroset diu:

  Hola Unzizu!
  Apuesto a qué esto es el principio de una gran colaboración! Tu tambien eres rapido y eficaz; tan solo unos minutos despues de colgar la traducción, tus materiales ya tienen un gran número de visitas; seguro que estás dando una mano a muchos profesionales! Un saludo muy, muy grande. Yolanda.

 7. Alba diu:

  Hola,
  Felicitats per aquest bloc!! hi ha material molt interessant, motivador i útil! Molt bona feina!!
  Endavant!!
  Alba

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *