QUADRE DE DOBLE ENTRADA ANIMAT

L’activitat elaborada per la BEGONYA PLAZA m’ha inspirat i motivat per elaborar un nou exercici basat en la gran majoria dels seus personatges animats.
En aquesta ocasió he variat el format de l’activitat i el nivell de dificultat. Es presenten 20 personatges del món dels dibuixos animats molt propers als nens i nenes sobre un quadre de doble entrada (números i lletres de l’abecedari). Aquest full es pot plastificar de manera que es pugui utilitzar en diferents sessions de treball o bé fer-ne una fotocòpia per cada alumne. Jo recomanaria plastificar-ne un a tot color i que l’alumne en tingués una còpia en blanc i negre.
Seguidament, veureu que hi ha una graella on, el mateix personatge, es presenta i explica alguna de les seves característiques principals. L’alumne ha d’escriure, al costat de cada definició, les coordenades per indicar on està el personatge que es descriu.

Una activitat molt completa on es treballa la coordinació visomotriu, l’orientació espaial, la lectura i la comprensió.

(Imatges extretes del buscador “google“)

Permeteu-me un SUGGERIMENT: si voleu motivar encara més el vostre alumnat, podeu imprimir un dibuix per pintar d’alguna de les seves sèries de dibuixos preferides i representar un PREMI per haver realitzat correctament la tasca encomanada. Per aquesta finalitat, us recomano que visiteu la següent pàgina web de DIBUIXOS PER PINTAR:

http://www.colorearjunior.com/

AMPLIACIÓ DE L’ACTIVITAT: com a exercici d’ampliació, he demanat als meus alumnes que busquessin una imatge del seu personatge de dibuixos animats preferit i en fessin la presentació. L’exercici ha d’estar molt guiat per la mestra però als alumnes els motiva moltíssim.

UNZIZU MARTÍNEZ del COLEGIO VEDRUNA de Pamplona ha traducido al castellano el cuadro de doble entrada animado y, además, ha decidido compartirlo con todos nostros/as aportando una segunda versión: los dibujos en blanco y negro para facilitar la impresión del material y permitir que los mismos alumnos lo puedan colorear.
A continuación, podeis ver el material en castellano junto con las dos versiones: blanco y negro/color. Gracias de nuevo Unzizu!

(Procedència de la imatge d’en Songoku que acompanya aquest article)

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Comprensió, Imatges, Jocs, Lectura, Orientació Espaial, Vocabulari i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 respostes a QUADRE DE DOBLE ENTRADA ANIMAT

 1. Begoña Plaza diu:

  Hola Yolanda, m’agrada molt aquest nou material que has elaborat perquè és diferent a altres, es veu que ets molt creativa i que t’agrada el que fas. Crec que als meus alumnes els agradaria molt. M’ho podries enviar perquè pugui posar-lo en cursiva?
  Moltes gràcies i endavant.

  Begoña.

 2. yroset diu:

  Hola Begoña!
  I tant que t’ho puc enviar, només faltaria! Has estat una gran font d’inspiració per aquest material o sigui que, en part, també és teu.
  Moltíssimes gràcies per les teves paraules. Ets fantàstica! De ben segur que compartirem aquests i molts altres materials en el futur.
  T’acabo d’enviar un correu amb el material que em demanes.
  Per qualsevol cosa que necessitis… ja saps on trobar-me!
  Fins aviat,
  Yolanda Roset

 3. Marina diu:

  Hola Yolanda!! Em va agradar molt aquest joc que vem fer, va ser molt divertit.
  Espero que es poguem fer molts més!! Adéu!
  Marina de 4t.

 4. yroset diu:

  Hola Marina! Quina sorpresa el teu comentari! Per mi també va ser molt divertit compartir amb vosaltres aquest material. Ens seguim veient i compartint a l’escola. Jo també espero que en poguem fer molts més. Fins ben aviat. Yolanda.

 5. Elisabeth Gràcia diu:

  Hola Yolanda

  M’agrada molt aquest material de comprensió lectora. Em seria molt útil pel meus alumnes.
  m’ho podries enviar per poder-ho utilitzar?

  Moltes gràcies

 6. yroset diu:

  Hola Elisabeth,
  gràcies per comentar.
  Te l’envio a través del correu web.
  Fins ben aviat,
  Yolanda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *