CONTES INTERACTIUS PER APRENDRE

MARTA POU, logopeda del CREDA de Vic, m’ha fet arribar un enllaç a un material molt atractiu, útil i interactiu per treballar històries, conceptes, vocabulari, sons, frases, lectura, atenció…
Es tracta de 10 contes interactius, d’estructura cíclica i senzilla que es desenvolupen en escenaris molt diversos que ens permeten fixar l’atenció dels infants en alguns sons ambientals relacionats amb els entorns i introduir lèxic corresponent a diferents camps semàntics.

TÍTOLS DELS CONTES

  LA CASETA DE LA TEFI, EN MARTÍ NO POT DORMIR, UN DIA AMB EN MARTÍ, QUINA MOTXILLA!EL SOMNI DE LA LAURA, SAFARILA JOANA VA D’EXCURSIÓ, LA CLASSE DELS MÚSICS, LA MARIA DORMILEGA i ANEM A VEURE EL DOFÍ TRAPELLA.

  A més a més cada història va acompanyada de…

  • 2 versions del conte: una amb locució i text i una altra amb locució, text i símbols SPC.
  • Plafons SPC amb vocabulari del conte.
  • Exercicis i activitats d’aprofundiment que faciliten el treball sistemàtic de diversos continguts curriculars de forma interactiva.

  Un dels contes que he treballat a l’aula amb els meus alumnes és LA CASETA DE LA TEFI, una gossa d’atura que no pot entrar a la seva caseta perquè està ocupada per diferents animals. A continuació us mostro el conte amb la versió locució i text. Clicant sobre la caseta sentireu el so dels diferents animals (després de la pregunta “Qui hi ha?” per tal que els alumnes, sentint el so, puguin imaginar-se l’animal que hi ha dins de la caseta) i sobre la lletra “i” d’informació podreu veure la imatge real de l’esmentat animal. Gaudiu de la història, als alumnes els ha encantat!

  Més informació i ACCÉS A LA VISUALITZACIÓ I DESCÀRREGA DELS DIFERENTS CONTES i materials clicant AQUÍ o sobre les imatges de la Tefi i en Martí que acompanyen aquest article.

  IMATGES D’ACTIVITATS MANIPULATIVES A PARTIR DEL CONTE “LA CASETA DE LA TEFI ELABORADES PER LA GEMMA PRIETO I QUE FORMEN PART DEL SEU PROJECTE DE PRÀCTIQUES:. Activitats a realitzar mentre s’explica el conte o al final del seu relat on es treballen continguts de llengua i matemàtiques:També es pot utilitzar la imatge de la caseta i treballar els conceptes DINS-FORA, SOBRE-SOTA, DAVANT-DARRERA… amb tots els personatges del conte.

  Aprofito l’ocasió per FELICITAR a tots els autors/es d’aquest material per la seva gran tasca i, en especial, a la GEMMA per tot el material que ha aportat per treballar amb els alumnes. MOLTES GRÀCIES!

  Quin conte us ha agradat més? Trobeu que és un material interessant pels nostres alumnes? Ens voleu escriure un COMENTARI? Endavant i gràcies!

  Quant a Recursos ee

  Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
  Aquest article s'ha publicat dins de Atenció, conceptes, Contes, Imatges, Lectura, Llengua, Materials i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

  7 respostes a CONTES INTERACTIUS PER APRENDRE

  1. Cristina diu:

   El trobo molt encertat aquest recull de contes, particularment a mi m’aniran molt bé per introduir el vocabulari bàsic i frases senzilles a l’alumnat nouvingut, que sempre va bé trobar diferents recursos tant motivadors com aquests contes i ja no diguem tot el material d’activitats que hi ha al darrere.
   Em pregunto com es que si esta fet des del 2003 no s’hagi fet més difusió. Jo no el coneixia fins avui.
   Endavant i bona feina per totes les companyes que hi han col·laborat.
   Cristina

  2. yroset diu:

   Hola Cristina.
   Gràcies pel teu comentari. Jo també em pregunto el mateix que tu. El fet és que fa dies gràcies a la Marta Pou vaig conèixer els contes de “la caseta de la Tefi” i “en Martí no pot dormir” però fins avui no he conegut l’existència de la pàgina i de tota la resta de material i contes. La veritat és que el material complementari està molt i molt bé.
   M’afegeixo també a les felicitacions envers els autors/es d’aquest fantàstic material!
   Yolanda Roset

  3. Sonia diu:

   Hola Yolanda! M’han agradat molt aquests contes interactius! Amb el teu permís els enllaçaré també al meu blog! Gràcies per compartir-ho i sobretot, felicitacions als autors!
   Una coseta… com ho has fet per incrusar el power point al teu blog? Quin programa utilitzes? Es que jo n’he provat alguns però no em guarden les funcions interactives…
   Moltes gràcies, i enhorabona pel teu blog! Es una cofre de tresors!

  4. yroset diu:

   Hola Sònia! Moltes gràcies pel teu comentari. Tens tot el meu permís per fer-ne difusió al teu bloc que, per cert, m’hi he estat passejant durant una bona estoneta i l’he trobat fantàstic i, sobretot, molt útil també per a professionals del món de l’Educació. Em sembla que jo també en trauré molt profit. Algun dia tinc ganes de crear una entrada envers el material que presentes al teu espai.
   Pel que fa al PowerPoint he trobat un programa que em guarda les funcions interactives i el so. Tan sols t’has de registrar, entrar amb el teu usuari i contrasenya i penjar les presentacions que vulguis. S’anomena AuthorSTREAM i te’n deixo l’enllaç:
   http://www.authorstream.com/Dashboard
   Seguim en contacte i, moltes gràcies per la definició “cofre dels tresors”; m’agrada!

  5. Montse Roque diu:

   Hola Yolanda:
   Aquests contes ja a temps que els utilitzem al Creda LLeida i realment són fantàstics i si a més a més tens el material manipulatiu:els animals,el objectes dels contes realment als nens amb diicultats com PC …s’ho passen d’allò més be.

  6. Retroenllaç: CONTES INTERACTIUS | Un petit món de contes

  7. Lucía diu:

   Hola,
   Aquestes pàgines les han tancat. Com puc accedir als contes?

   Felicitats per la feina!

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *