TREBALLEM LA CONCORDANÇA: LA PARAULA INTRUSA.

La Judit Boladeras, una alumna de Batxillerat que està realitzant un treball de recerca sobre les afàsies i la seva rehabilitació, ha elaborat dues activitats l’objectiu de les quals és reconèixer els errors que es troben amagats entre un seguit de frases. D’aquesta manera es treballa el vocabulari, la lectura, la comprensió, l’ortografia i la correcta concordança entre els elements que formen part de la frase.

Primera activitat: l’alumne/a ha de buscar la paraula intrusa que s’ha afegit dins d’una sèrie de frases; la paraula que sobra. Al mateix temps cal estar molt alerta, doncs hi ha frases que poden estar escrites correctament.

Segona activitat: l’alumne/a ha de descobrir la paraula intrusa que s’ha col·locat dins les frases (suprimint-ne un element correcte) i l’ha de canviar per una altra de manera que no s’alteri la concordança entre els diferents elements i les frases tinguin sentit.

Ambdues activitats les he adaptat per tal de poder ésser utilitzades amb els nostres alumnes fent ús de les TIC (l’ordinador o la PDI). Es presenten en format Word per tal de facilitar-ne la seva adaptació i el treball amb les noves tecnologies. També hi trobareu les corresponents solucions.

Si li voleu agrair a la Judit el disseny d’aquestes activitats així com també fer-li arribar la vostra opinió, de ben segur que ella us ho agrairà moltíssim i serà una gran injecció d’ànims per afrontar amb ganes l’elaboració del seu treball. Ho podeu fer a través d’un COMENTARI. MOLTES GRÀCIES!

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Atenció, Lectura, Llengua, Materials, Ortografia, Vocabulari i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a TREBALLEM LA CONCORDANÇA: LA PARAULA INTRUSA.

 1. yroset diu:

  Has fet una gran feina Judit! Felicitats!
  Un plaer poder treballar al teu costat i aprendre conjuntament.
  Ànims en el teu treball i… ja saps que per qualsevol cosa que necessitis em tens al teu costat.
  Fins ben aviat!
  Yolanda.

 2. Iolanda diu:

  Judith,

  Moltes felicitats per la teva feina! T’encoratjo a que continuis treballant tant bé com fins ara!

  Gràcies per voler compartir-ho amb tots nosaltres!
  Iolanda Cruel

 3. yroset diu:

  Ei Iolanda! Quina il·lusió tornar a rebre notícies teves.
  Moltes gràcies pel cometnari, veig que continues fidel al bloc i, com sempre, continua la teva participació! Moltes gràcies pel comentari, t’ho agraeixo moltíssim i segur que la Judit també!
  Espero que et vagi molt bé tan en el nivell professional com personal; doncs, sempre has estat un gran puntal per aquest bloc.
  Una abraçada i… seguim en contacte!!!
  Yolanda Roset

 4. Judit Boladeras diu:

  Moltes gràcies Iolanda! Espero que et siguin útils les meves activitats.

  Judit Boladeras

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *