COMPRENSIÓ: TROBA LES ERRADES

Us presento una manera de treballar la comprensió a través dels contes populars, llegendes o altres narracions.

L’objectiu és que l’alumne descobreixi els errors que conte un text que prèviament s’ha treballar i que és conegut per ell/a. En aquest cas, he escollit el conte de LA CAPUTXETA VERMELLA i l’he tornat a escriure de manera que, en el text, s’hi poden localitzar diverses errades que divergeixen de la versió original del conte.

La versió original l’he extret del llibre: “HI HAVIA UNA VEGADA… ELS CONTES DE SEMPRE” d’Eumo Editorial ja que, a més de poder-ne llegir el conte també permet la seva audició en format CD per la qual cosa l’alumne pot sentir i llegir el conte i, després, localitzar-ne millor els errors.

Us presento el material on hi ha el conte amb les errades de color vermell i amb una taula on hi ha les corresponents respostes (el treball que hauria de fer l’alumne un cop localitzades totes les errades). Està en format word per tal que el pogueu rectificar i preparar el material pels vostres alumnes. Espero que us sigui útil:

De mica en mica us aniré penjant més contes populars per treballar aquest tipus de comprensió.

ALBA BARCELONA ,gran col•labora i amiga d’aquest bloc, vol compartir amb nosaltres un material on l’alumne ha de subratllar les frases incorrectes; és a dir, aquelles frases que no tenen cohesió ni coherència amb el text. Una altra manera de treballar la comprensió. MOLTES GRÀCIES DE NOU ALBA PER COMPARTIR-LO AMB TOTS NOSALTRES!

ELS TRES PORQUETS
Avui dia 1 de maig de 2011 he decidit crear un nou conte popular on els alumnes han de trobar les errades seguint el model utilitzat per elaborar el treball de “La Caputxeta Vermella”; també m’he basat amb els contes de l’Editorial Eumo i, en aquest cas, he extret les imatges de la web: http://www.dibujos-para-ninos.com/; es traca del CONTE DELS TRES PORQUETS. Espero que us agradi i us sigui útil:

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Acollida, Comprensió, Consciència fonològica, Imatges, Lectura, Vocabulari i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a COMPRENSIÓ: TROBA LES ERRADES

 1. alba diu:

  Molt bona idea! Per a quines edats ho podríem utilitzar?

  Jo tinc uns petits textos que tenen frases incorrectes que no tenen res a veure amb el text general. Ja te’ls passaré!
  Que acabis de passar una molt bona setmana santa!

 2. yroset diu:

  Hola Alba! Moltes gràcies pel teu missatge. Jo crec que es podria utilitzar per nens i nenes de 2n i 3r però l’edat depèn molt del text, de la seva dificultat (llargada, tipus de frases, vocabulari…) i de les capacitats dels alumnes. També es pot aplicar a 4t amb alumnes amb dificultats de lectura i comprensió.
  Penso que és una activitats que es pot aplicar i adaptar a qualsevol edat canviant el text i utiltizar més frases, textos curts i/o textos més complicats per alumnes més grans.
  M’encantarà rebre el material de les frases incorrectes; segur que ens serà de molta utilitzat. Moltes gràcies Alba per la teva amabilitat i per la teva generositat.
  Que acabis de passar també una molt bona setmana santa!
  Un petonàs!

 3. Joan diu:

  Moltes gràcies per aquest material. La propera setmana em ficaré en mans de la Caputxeta. Ja us diré que tal ha anat.

 4. yroset diu:

  Gràcies Joan pel teu comentari. Ens encantarà rebre la teva opinió sobre com ha anat la Caputxeta. Fins ben aviat! Yolanda Roset.

 5. Marta diu:

  Bona tarda! Aquesta tarda estic descobrint moltíssims materials molt interessants, però alguns, com aquest, no els puc descarregar. Ha desaparegut el link de la pàgina.Me’ls podrieu fer arribar per mail ,o dir-me com descarregar-los? Moltes gràcies novament!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *