MODEL DE PI COMPETENCIAL

ROSA CASADO BAÑOS, mestra d’Educació Especial del CEIP TURÓ DE CAN MATES de Sant Cugat m’ha fet arribar un MODEL DE PLA INDIVIDUALITZAT totalment competencial.

Us deixo amb alguns fragments de l’escrit de la Rosa que acompanya la presentació del document ja que el trobo molt interessant i expressa clarament la seva intenció en el moment de la seva elaboració:

imagepi2“El PI (Pla individualitzat) que us presento és fruit d’un esforç personal i professional del qual em sento molt satisfeta. M’ha permès pensar profundament en les necessitats educatives dels meus alumnes i, sobretot, m’ha donat la possibilitat d’obrir la mirada cap a la seva globalitat com a persones.

Aquest PI és un model que conté un desenvolupament representatiu de les competències que integren la LOE i el Currículum del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Està destinat a l’Etapa d’Educació Primària i, en concret, a un alumne que cursa 3r, les dades personals del qual han estat omeses o bé modificades per respectar-ne l’anonimat.

El meu propòsit principal és posar a l’abast dels mestres aquest material i, alhora, col·laborar amb la pàgina de la Yolanda Roset, web que considero una eina útil i necessària per intercanviar experiències i seguir creixent professionalment.”

Aquest model també el podeu consultar a la pàgina “DOCUMENTS d’aquest mateix bloc.

Segur que coincideixo amb molts de vosaltres que aquest document és de gran importància en la nostra pràctica docent i és el resultat d’un gran treball i esforç. Per aquest motiu, agraeixo enormement a la Rosa la seva intenció de compartir-lo amb tots nosaltres i em sento orgullosa que el mitjà escollit sigués aquest bloc ja que, ENTRE TOTS ACONSEGUIM UN GRAN OBJECTIU: FER ENCARA MÉS NOSTRE AQUEST ESPAI.

Si li voleu agraïr la seva aportació (s’ho mereix moltíssim!) ho podeu fer per mitjà d’un comentari en aquest mateix article i/o fer-li arribar un correu electrònic a… rosacasado4@gmail.com.

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Materials i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

14 respostes a MODEL DE PI COMPETENCIAL

 1. Sonia S. diu:

  Hola Rosa!
  Vull agrïr-te que comparteixis el Pla Individualitzat que has realitzat per un dels teus alumnes amb tots nosaltres. Has fet un molt bon treball i t’asseguro que ens servirà de model per a molts de nosaltres. Moltes gràcies.

 2. alba diu:

  Quina curradaaaaa!! gràcies!

 3. Pere P. diu:

  Rosa,

  Has fet un PI que és una passada, no és un pi sinó un roure. Detallat, tècnicament impecable. I, el millor, que darrere la redacció neutra administrativo-pedagògica que toca de fer, s’hi veu ànima, empenta i una mirada reflexiva, curosa i amorosa cap a l’alumne, el teu i tots el que se’n podran beneficiar. Jo, amb el tu permís, me’n “copiaré” coses per als meus.

  Moltíssimes gràcies!

 4. Judith diu:

  Hola Rosa,

  he descobert el teu PI en el moment en que més falta em feia!
  Tot justa ara havíem de començar a preparar PI per dos alumnes de la meva escola i no trobàvem cap model gaire atractiu, entenedor, motivador… ni tan sols la nostra persona de referència de l’EAP sabia ben bé quin ens podia ser més útil, àgil i entenedor a l’hora de preparar-lo per la nostra escola, però després d’haver vist el teu no he dubtat ni un moment i l’he compartit amb les meves companyes de l’equip directiu i la tutora d’aquests alumnes.
  Així que et volia demanar permís per utilitzar-lo com a model a partir del qual crearem el nostre propi PI.

  Moltes Gràcies !!!

 5. Rosa Casado diu:

  Moltes gràcies Judith, Pere, Alba i Sònia pels vostres comentaris. M’animen a seguir escrivint i, sobretot, a compartir materials amb tots vosaltres.
  A tots us vull dir que teniu el meu permís per utilitzar i adaptar als vostres alumnes aquest model de PI. Durant molt de temps he buscat exemples que m’ajudessin i he de reconèixer que gràcies a les persones que han escrit m’he nodrit de moltes idees, us animo a fer-ho i a seguir creixent.

  Si us interessa més material, podeu seguir en contacte amb mi en aquest blog, ja que estic elaborant una gradació de CM i CS per aportar idees en relació a fer PI d’altres nivells.

  Una mestra que es diu Dolors m’ha fet saber que la part que més li ha agradat del PI ha estat la personal i social, la d’aprendre a aprendre. També ho diu en Pere dins aquest mateix blog, el que més li agrada és pensar en els nens i nenes que hi ha darrere d’aquest PI. Aquesta és per mi l’essència.

  Gràcies Yolanda per confiar en mi i fer possible que s’obrin les portes de les aules al contacte professional i a la relació entre mestres.
  Una abraçada a tots i totes.

 6. yroset diu:

  Gràcies a tu Rosa per confiar també amb mi i per permetre’m publicar aquest fantàstic model doncs ja et vaig comentar que, per mi, és tot un orgull.
  Segueix així, amb aquesta generositat i aquesta empenta que desprens.
  Gràcies a tots per tots els missatges que heu fet arribar a la meva companya i ja amiga Rosa doncs és molt d’agraïr la feina que està fent i els comentaris i missatges és una bona manera de demostrar-ho.
  Seguirem en contacte Rosa ja que de ben segur que aquest només és l’inici de tot un seguit de col·laboracions.
  Una abraçada molt i molt forta. Yolanda Roset.

 7. Cristina diu:

  Gràcies a les dues per fer-nos la feina més agradable i atractiva. de segur que serà un model ben imitat per tots nosaltres.
  Espero, a l’igual que la resta de companys/es que escriuen en aquest blog, que la nostra tasca vagi endavant com mai i que persones com vosaltres ens servexin d’inspiració per a millorar constantment.
  Enhorabona Rosa! un treball impecablei meravellós!

 8. Eugènia diu:

  El mocdel de Pal Individualitzat competencial és un treball acurat i fantàstic, felicitats.
  Però jo tinc un problema i és que no puc descarregar-lo. Me’l podries fer arribar d’alguna manera?
  Moltes gràcies!

 9. Marcela diu:

  Bona tarda!!!! És la 1ra vegada que he de fer un PI… Aquest document teu m’ha fet obrir els ulls i poder tenir eines per portar-ho a terme…
  La tasca de mestra avui dia no és gens fàcil i ens hem d’ajudar entre nosaltres…
  Moltíssimes gràcies i tant de bó jo pugui algun dia penjar alguna cosa feta també.
  Gràcies de tot cor per compartir. No tothom ho fa…no tothom és empàtic com tu.
  Gràcies per ajudar-me a ser una mica millor mestra.

 10. neus diu:

  Hola! Gràcies pel material.
  Una pregunta, es pot imprimir o descarregar el Camaleó? Gràcies.

 11. anna diu:

  Hola companyes,
  és un material excel·lent, enhorabona per la feina feta! Just em trobo redactant PI i , sincerament, és dels millors que he trobat, tant pel seu enfocament competencial com pel fet de partir de l’alumne com alguna cosa més que un conjunt de continguts. Felicitats!

  Una pregunta… és possible descarregar-lo per imprimir-lo com a model? o obrir-lo amb word? No em deixa…

  Anna

 12. Anna Sabaté diu:

  Bon dia!
  Una feina excepcional! L’enhorabona Rosa!
  Una coseta… des de Calameo és impossible imprimir o descarregar no? M’aniria molt bé !

  GRàcies!!
  Anna

 13. Bon dia Anna!
  El Calaméo ja fa un temps que va deixar desactivades les opcions de descàrrega i impressió si no és en la versió de pagament.
  Així doncs, et donem l’enllaç del material des del Google Drive:
  https://drive.google.com/file/d/0B9pKlAR1VOdJT25KX2lDb2NhRkE/view?usp=sharing
  Gràcies a tu pel cometnari,
  Iolanda i Cristina.

 14. Bon dia Anna,
  aquest és l’enllaç de descàrrega:
  https://drive.google.com/file/d/0B9pKlAR1VOdJT25KX2lDb2NhRkE/view?usp=sharing
  Que tinguis sort!
  Iolanda i Cristina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *