PREGUNTES DE COMPRENSIÓ

Us presento una activitat que he elaborat a l’escola, amb l’ajut d’un alumne amb dificultats en la lectura i l’escriptura. En aquest cas, l’alumne m’ha ajudat a pensar i escriure les preguntes que es podrien realitzar. Des d’aquí m’agradaria donar-li les gràcies pel seu gran treball.

Es tracta d’escollir un personatge, en aquest cas, un Xungui (imatges extretes del llibre dels Xunguis) i, seguidament, llegir una sèrie de preguntes on l’alumne haurà de posar al costat de cadascuna d’elles les paraules SÍ o NO.

Així doncs, necessitareu les imatges dels Xunguis, el full amb les preguntes i els cartronets amb les paraules SÍ o NO.

Els dibuixos es poden retallar i/o plastificar al vostre gust. Recomano també plastificar el full de les preguntes i col·locar belcro al costat de cadscuna d’elles per tal que hi puguin enganxar els cartronets al costat contestant SÍ o NO segons cada cas.

La idea ha estat extreta del llibre “Racó a Racó. Activitats per treballar amb nens i nenes de 6 a 8 anys” de l’Associació de Mestres Rosa Sensat.

A continuació hi trobareu tot el material necessari:
Dibuixos Xunguis
SI O NO

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Acollida, Atenció, Comprensió, Imatges, Lectura, Materials, Vocabulari i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 respostes a PREGUNTES DE COMPRENSIÓ

 1. Cristina diu:

  Molt interessant Yolanda! Gràcies de nou! el que voldria saber és exactament com me’l puc descarregar…Ja que tinc un nen a 3r que no sap llegir encara i a nivell comprensiu, evidentment, li costa!

 2. yroset diu:

  Hola Cristina,
  veuràs que a la part superior esquerra hi apareixen les paraules “Download” per descarregar el document i “Print” per imprimir-lo directament.
  Quan cliquis sobre “Download” veuràs que s’obre el programa “Scribd” que és el que he fet servir per poder penjar i compartir el material. T’hauràs de registrar en aquest programa amb un nom d’usuari i una contrasenya així, cada vegada que vulguis obrir un document t’identifiques i ja no tindràs problema per descarregar-lo.
  Si l’imprimeixes de manera directa em sembla que no farà falta fer el registre.
  Espero que et vagi molt bé i el puguis obrir correctament. Per a qualsevol dubte, ja saps on trobar-me.
  Ja em diràs.
  Una abraçada i moltes gràcies pel comentari.
  Yolanda.

 3. Mariajo diu:

  Hola, Yolanda! T’hem tornat a recomanar al nostre blog (RACO DE LES PARAULES). Els materials que comparteixes m’encanten. Ets una crack! Moltes gràcies!!!

 4. yroset diu:

  Hola! Moltíssimes gràcies a vosaltres, és tot un honor estar present també al vostre fantàstic bloc del qual sóc una gran seguidora. Admiro el vostre treball i us animo a continuar endevant. Gràcies per enviar el vostre comentari! Seguirem en contacte. Molts petons, Yolanda.

 5. Pilar diu:

  Hola Yolanda!

  M’encanta el teu blog, gràcies per donar-nos tantes idees per treballar.
  M’agradaria descarregar-me les preguntes de comprensió però quan accedeixo a la pàgina va treballant i no em deixa veure les preguntes, només va carregant, per després descarregar-les com li has explicat a la Cristina.

 6. yroset diu:

  Hola Pilar,
  no sé quin problema deus tenir per descarregar-te el material que em demanes; miraré d’estudiar-ne la causa.
  Mentrestant, però, t’envio el material que em demanes a través del teu correu electrònic i, si mai tornes a tenir cap problema per descarregar-te aquests i altres materials del bloc només m’ho has de fer saber i jo, molt gustosament, te’ls faré arribar per tal que hi puguis tenir fàcil i ràpid accés.
  Gràcies per deixar el teu comentari; m’alegra que et sigui útils les idees del bloc.
  Seguim en contacte,
  Yolanda Roset

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *