LECTURES REPETIDES A CASA

Per potenciar la lectura compartida i implicar la família en el procés lector dels seus fills/es, he elaborat unes graelles de lectura on l’alumne, cada dia, ha de llegir una part d’una lectura. El següent dia, llegirà la part del dia anterior més un tros més del text fins que, al finalitzar la setmana, haurà llegit el text complert.

Us poso, com a exemple, dos textos d’un alumne on cada dilluns i cada divendres li podia avaluar la seva rapidesa lectora. La primera avaluació es fa els dilluns i l’alumne no s’ha preparat el text amb anterioritat; és nou per ell. La segona avaluació es fa el divendres i es comprova el seu progrés. Si ha progressat se li dóna com a premi un petit adhesiu (una imatge impresa) i l’enganxa al lloc corresponent. D’aquesta manera també s’afavoreix l’autoestima de l’alumne. El dilluns següent se li dóna un nou text i es torna a començar el procés. Cal, però, la implicació de la família i la responsabilitat del nen/a.

Us recomano donar-li una petita carpeta on guardar tots els textos. Podeu adaptar els textos segons les vostres necessitats així com també variar el nombre de sessions de lectura a casa segons les necessitats de cadascú.

Lectures Repetides

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Comprensió, Fluïdesa, Lectura, Materials i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

20 respostes a LECTURES REPETIDES A CASA

 1. Rosa diu:

  Hola trobo molt interesant l’activitat que proposeu i m’agradaria practicar-la amb el meu fill de casi 8 anys, em podeu fer arrivar en format word les lectures?
  gracies

 2. yroset diu:

  Hola Rosa. Gràcies pel comentari. Esperant que li pugui resultar molt útil al teu fill et faig arribar les lectures per correu electrònic. Ja em diràs si les has rebut correctament. Salut i una abraçada, Yolanda.

 3. Sílvia diu:

  Hola Yolanda,
  Fa unes setmanes et vaig demanar el material de lectures repetides per a l’escola. L’he pogut descarregar i imprimir sense problema, moltes gràcies! He començat a treballar-ho amb els alumnes, però tinc un dubte sobre el temps que ha de tenir la primera lectura, la que no es preparen…un minut, dos…no ho acabo d’aclarir (m’he llegit la carta als pares també). Si em pots donar un cop de mà en això, t’ho agrairé.
  Moltes gràcies i enhorabona per tot el que vas penjant que m’és molt útil.
  Sílvia

 4. yroset diu:

  Hola Sílvia,
  gràcies pel comentari. Les instruccions per treballar les lectures repetides són merament orientatives ja que no es tracta de sessions estandaritzades sinó que depenen de cada professional, dels objectius que perseguim, dels mateixos alumnes…
  Pels alumnes amb dificultats t’aconsello que, primer, facis una lectura en veu alta de tot el text i que l’alumne vagi seguint i vagi prenent un model. Seguidament, jo comptaria dos minuts i dividiria el nombre de paraules llegides correctament entre dos, així et sortiria el nombre de paraules llegides en un minut ja que s’ha comprovat que, passat un temps, la lectura aconsegueix ser més fluïda i guanyen en seguretat. Jo el que faig és que, tot i que hagin passat dos minuts, faig una petita marca i deixo que l’alumne continui llegint el text fins al final. De tota manera, és només un consell i tu coneixes bé l’alumne i pots triar la manera com treballar-ho; li dic que ja no compto el temps i que ha de mirar de llegir molt bé totes les paraules; a cada error es torna a llegir la frase des del començament.
  T’aconselleria també que, després de treballar-lo a casa i tornar a avaluar novament la mateixa lectura seguissis el mateix procediment que l’avaluació inicial sense el modelament del mestre: lectura durant dos minuts, divisió del nombre de paraules ben llegides entre dos i deixar que el nen/a, novament, acabi de llegir tot el text.
  Després li faig preguntes en veu alta per comprovar el nivell de comprensió lectora (sempre a l’avaluació final).
  Si ha millorat pel que fa al nombre de paraules, s’enganxa un petit dibuix al full i, a banda, ells també tenen un àlbum d’adhesius on hi van enganxant el duplicat dels dibuixos així, a casa sempre es podem emportar tots els dibuixos aconseguits. Aquest trimestre, per exemple, s’emporten dibuixos de la sèrie de dibuixos Simpson.
  És com ho faig jo però això no vol dir que sigui la millor manera.
  Ja em diràs, si vols, com ho has aplicat i com t’ha funcionat ja que m’interessa molt rebre les vostres opinions i impressions.
  Espero que poguem seguir en contacte,
  gràcies novament pel teu comentari i per les teves paraules,
  Salutacions,
  Yolanda Roset.

 5. Sílvia diu:

  Hola Yolanda!
  Moltes gràcies pels aclariments i les orientacions. Ho provo i ja t’explicaré com ha anat.
  Salutacions,
  Sílvia

 6. Ester diu:

  Hola Yolanda! Felicitats pel treball i la voluntat que demostres tenir. És increïble el ventall de material que ofereixes als mestres: Animes a tenir iniciativa i creativitat a la meva tasca com a mestra.
  Podries passar-me les lectures repetides i les frases curtes en Word. Serà un material que el posaré a practicar amb els nanos del meu centre i a la meva filla que cursarà 4t de Primària.
  Una abraçada ben forta encara que no ens coneixem personalment.

  Ester(Barcelona)

 7. yroset diu:

  Hola Ester, moltíssimes gràcies per visitar el bloc i per les teves paraules expressades en aquest comentari. Sóu vosaltres, amb la vostra col·laboració, els que feu créixer aquest bloc i els que em motiveu a seguir actualitzant-lo i enriquint-lo.
  M’alegra que trobis útil el material que comentes i, tan bon punt tingui un moment, te’l faig arribar via correu electrònic.
  Si el poses a la pràtica i ens vols donar a conèixer la teva experiència, ja saps on trobar-nos!
  Una abraçada,
  Yolanda Roset

 8. EVA diu:

  Hola Yolanda, em pories enviar el material de lectures repetides. L’he intentat descarregar i no sé com fer-ho, Sóc mestre d’ee a un caep i crec que aquest material aniria molt bé. Gràcies.

  EVA

 9. yroset diu:

  Hola Eva,
  moltes gràcies pel teu comentari. Per descarregar-te el material des del Calaméo t’has de registrar (has d’introduir un correu i una contrasenya). Un cop ho hagis fet ja podràs descarregar-te, imprimir o guardar qualsevol dels materials penjats amb aquesta plataforma.
  De tota manera, t’envio les lectures repetides a través del teu correu electrònic esperant que et siguin molt útils.
  Bona sort i… seguim en contacte!
  Una abraçada,
  Yolanda Roset

 10. Gemma diu:

  Hola Yolanda. Primer de tot moltíssimes felicitats pel teu bloc. Dóna gust veure que hi ha gent que treballa amb il·lusió i gaudeix de la seva feina.

  M’he estat mirant l’apartat de les lectures repetides i ho he trobat realment interessant. Pel que he pogut deduir dels comentaris d’altres professionals hi ha una carta adreçada als pares explicant en què consisteix. És així? Me la podries passar?
  T’agraeixo el teu esforç.

 11. yroset diu:

  Hola Gemma. Sí, en realitat és així; bona deducció. Juntament amb les lectures repetides vaig afegir-hi una carta explicant a les famílies aquest nou projecte, els seus objectius i la importància de la seva implicació. Te l’he fet arribar via correu electrònic. Jo també t’agraeixo l’esforç d’escriure aquest comentari. Gràcies i… t’animo a seguir participant!

 12. Carme diu:

  Hola
  He trobat força interessant la proposta de les lectures per casa, m’agradaria que m’enviessis en document word al meu correu les lectures, gràcies
  CArme

 13. Núria diu:

  Hola! Primer de tot moltes felicitats per aquest fantàstic blog i els recursos que hi deixes. Jo sóc mestra en una escola rural i tinc alumnes de diferents edats. Crec que m’aniria molt bé les lectures repetides, no obstant des del scrib no ho puc descarregar. Me les podries enviar en format word? Moltes gràcies!

 14. Iolanda diu:

  Hola Yolanda,
  des de l’escola hem pensat penjar al bloc de l’escola les lestures repetides perquè els alumnes de cicle inicial les treballin durant l’estiu. És per això que les hem passat a lletra lligada.
  Em podries fer arribar la carta per als pares?
  Quan ho pengem al bloc posarem la teva referència.
  Moltes gràcies per avançat,
  Iolanda

 15. Judit diu:

  Hola!
  Moltes felicitats pel blog!! has fet una gran feina!
  El proper curs faré de tutora de primer, a quin curs comences amb les lectures preparades? Em pots enviar el document per correu? no aconsegueixo descarregar-lo bé!

  Moltíssimes gràcies!!!

 16. Maria diu:

  Hola Yolanda! Trobo que és una idea molt bona, sobretot per aquells alumnes que els hi costa la lectura i necessiten pràctica, poc text i motivació!!!

  Et demano (si pots) que m’envis el doc en format word per poder-lo modificar una mica i utilitzar-lo. Als meus alumnes segur que els hi agrada molt!!!

  Gràcies!

 17. Núria diu:

  Bones!!
  Trobo molt interessant aquest material per a poder utilitzar amb els nens! és fantàstic! podries enviar-m’ho en format word per a poder-lo modificar, ampliar, etc??
  Moltissimes gràcies!!

 18. Anna Bendicho diu:

  Bon dia Yolanda,
  Ja fa temps que segueixo el teu blog i faig servir material del que penges.
  Ara m’interessaven les lectures repetides per CI però no em surt la imatge i no les puc descarregar. Si me les poguessis enviar t’ho agrairia.
  Moltes gràcies per endavant i endavant per continuar fent la feina tan ben feta.

  Anna

 19. maria jose diu:

  em sembla molt interessant tot lo del bloc pero mho pots enviar per correu no ho puc imprimir.
  gràcies

 20. miriam diu:

  hola! es fantastic! mho podries enviar per correu? gracies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *