LECTURA I DISCRIMINACIÓ VISUAL

Una bona manera de treballar la discriminació visual i potenciar la ruta fonològica de paraules és a través d’un exercici de consciència fonològica que consisteix en descobrir cinc paraules iguals a un model determinat. Les paraules s’assemblen entre si ja que o bé tenen les mateixes lletres col·locades en diferent ordre i/o canvia una determinada lletra per una lletra semblant pel que fa a la seva grafia. Per exemple b/d, p/q, f/t… de manera que l’alumne encara ha de posar mes atenció per no confondre-la amb una paraula semblant. Com que estem a la tardor, he trobat convenient adaptar l’exercici als fruïts i lèxic propi d’aquesta estació. Espero que us sigui útil i, a partir d’aquestes fitxes, poder generar altres materials semblants. Ja sabeu que, si feu algun exercici semblant amb paraules diferents, ens els podeu fer arribar i així contribuir a enriquir encara més aquest espai. Qualsevol aportació de ben segur que serà molt ben rebuda. Us deixo quatre fitxes d’activitats que he elaborat i treballat amb els meus alumnes: LA TARDOR Davant la demanda, a través d’alguns dels vostres comentaris, he decidit penjar el mateix material en lletra Massallera per tal que el pogueu adaptar i utilitzar amb els vostres alumnes segons les seves necessitats. Aquí el teniu, espero que us sigui útil: La Tardor lletra lligada

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Atenció, Consciència fonològica, Lectura, Llengua, Materials, Orientació Espaial, Vocabulari i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

7 respostes a LECTURA I DISCRIMINACIÓ VISUAL

 1. lidia diu:

  gracies pel material és molt adequat per treballar amb els meus alumnes.El podria modificar per adequar el tipus de lletra? (lletra lligada).
  fins aviat.

 2. yroset diu:

  Hola Lídia,
  ara mateix t’envio el material en format Word (per correu electrònic) per tal que el puguis modificar al teu gust. Dàquesta manera, podràs seleccionar la lletra i canviar-la per la que vulguis. Trobaràs la lletra Massallera (lletra lligada) que, si no la tens, la podràs descarregar des d’aquest mateix bloc. Només has de buscar l’article que en fa referència i ja hi trobaràs l’enllaç.
  M’alegro que aquest material et sigui útil i que m’ho hagis fet saber a través d’aquest comentari.
  Estarem en contacte,
  Yolanda Roset

 3. MARTA diu:

  és impressionant tota la quantitat de material interessant que penges. L’altre dia vaig fer servir aquestes fitxes amb els meus alumnes de quart (educació especial) i va anar molt bé sobretot per a aquells alumnes amb problemes d’atenció i dislexia. Avui l’he intentat passar amb una aluman de 2n però li ha costat molt en ser lletra d’impremta. Podries enviar-me també en lletra lligada? Moltíssimes gràcies, ja aniré penjant material que vagi fent

 4. yroset diu:

  Hola Marta,
  m’alegra molt rebre comentaris i, en especial, saber la resposta dels vostres alumnes davant del material. Segur que qualsevol aportació teva serà molt benvinguda en aquest bloc. Acabo d’actualitzar l’article i, sota el document amb lletra d’impremta i he inserit el document amb lletra Massallera ja que he rebut altres comentaris amb la mateix proposta. Espero continuar en contacte. Moltes gràcies per escriure.
  Una abraçada,
  Yolanda Roset

 5. Mònica diu:

  Sóc mestra d’EE d’una escola de Barberà del Vallès. Aquesta pàgina vostra és tot un tresor i molt més amb els temps que corren i les “poques” per no dir escases hores que tenim per preparar materials i demés. Moltíssimes gràcies Yolanda

 6. Carmen diu:

  És molt interessant el material que penges.Utilitzo algunes fitxes amb els meus alumnes i agradan moltíssim.

 7. SANDRA diu:

  Bona tarda, m’agrada molt aquest material per a treballar l’atenció, però no me’l puc descarregar, algú me’l podria enviar per correu?
  Moltes gràcies,

  Sandra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *