Textos: Sobre Hèlena de Troia

Leda i el cigne d’Andrea del Sarto

Llegiu el text següent, en què es fa esment del naixement i les qualitats d’Helena, i responeu amb un redactat a les qüestions plantejades (150-200 paraules):

Helena era molt bonica, sens dubte. Deien que havia sortit d’un ou, ja que era filla de Zeus, que havia adoptat la forma d’un cigne per violar la seva mare. Helena estava molt pagada de sí mateixa. No sé quants de nosaltres s’empassaven aquest conte de la violació del cigne. En aquella època circulaven moltes històries d’aquest tipus; es veu que els déus no podien treure’ls
les mans, les potes o els becs de sobre a les femelles mortals, i sempre estaven violant-ne alguna.

Margaret Atwood, Penèlope i les dotze criades

• Esmenteu alguna de les principals divinitats gregues, els seus atributs i àmbits de protecció; els llocs i edificis de culte.
• Preciseu més la informació que dóna el text sobre el naixement d´Helena i sobre la seva família.
• Expliqueu alguna altra d’aquestes històries a què fa referència la narradora sobre l’hàbit dels déus de seduir mortals. Per què diu que no podien treure’ls de sobre les mans, les potes o els becs?

Quant a Margalida Capellà Soler

Professora de clàssiques de l'institut Premià de Mar.
Aquest article s'ha publicat dins de Foment lectura, General, Mitologia, PAU Grec, Personatges, Pervivència, Pervivència en la literatura Universal i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *