La figura clàssica d’Ismene: monòleg i debat sobre gènere, ètica i estereotips

unnamed

Ismene, germana d’Antígona, rep una carta on li diuen: «som un petit grup, plens d’admiració per vostè, pensem que no ha tingut tota l’atenció que es mereix. Ha passat molt de temps. Hi ha hagut milers d’opinions expressades sobre la seva germana, però sobre vostè gairebé res. I tanmateix, vostè ha estat ben a la vora del drama. Ens agradaria molt escoltar-la, i sentir-la parlar de com va viure vostè aquesta història…» Ismene, tot i els seus dubtes i cicatrius emocionals dels fets viscuts que encara perduren en ella, accepta presentar-se…

Després de la peça teatral de la dramaturga canadenca Carole Fréchette d’uns 30 minuts “Ismene”, un llarg monòleg interpretat magistralment per la Fina Rius i dirigit per la Imma Colomer, podeu escoltar tot seguit el debat posterior que va tenir lloc sobre l’obra en què intervingué la nostra col·laboradora aràcnida i amiga, l’activista feminista Mercè Otero.

5547

No us perdeu Ismene, si en teniu l’ocasió, de tant en tant es representa en sales de petit format.

Quant a Margalida Capellà Soler

Professora de clàssiques de l'institut Premià de Mar.
Aquest article s'ha publicat dins de Actualitat, General, Gènere dramàtic, Mitologia, Personatges, Pervivència en la literatura Universal, Teatre i etiquetat amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a La figura clàssica d’Ismene: monòleg i debat sobre gènere, ètica i estereotips

  1. Fina Rius: “‘Ismene’ reivindica la dona que ha estat invisibilitzada, l’heroisme de les resistents”
    Entrevistem Fina Rius, que actua aquest divendres al Teatre de l’Aurora amb ’Ismene’ Anoia Diari
    https://anoiadiari.cat/entrevista/fina-rius-ismene-reivindica-dona-ha-invisibilitzada-heroisme-resistents/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *