I Trobada de Teatre Grecollatí de Secundària

ElaElaTeatre

L’Associació ELA-ελα TEATRE té els seus orígens en el grup de teatre, amb el mateix nom, de l’I. Santa Eulàlia de L’Hospitalet de Llobregat, creat per iniciativa del Departament de Llengües clàssiques el mes de maig de l’any 2000. El nostre grup ha tingut fins ara , – i seguirà tenint- , el teatre grecollatí com a objectiu primordial, sense menysprear el d’altres èpoques. Recordem els nostres inicis, que eren tan sols experiments teatrals dins l’aula. A més, a través de la trajectòria durant 17 anys com a grup escolar, hem anat detectant la necessitat d’espais on es pugui mostrar la tasca laboriosa feta amb l’alumnat dins dels instituts, de manera especial com a mitjà de transmissió de la cultura de l’Antiguitat grecollatina. És una crida a tots els docents que emprin aquesta modalitat artística com a eina pedagògica per a la transmissió del coneixement de l ‘Antiguitat. Per tot això proposem una TROBADA DE TEATRE GRECOLLATÍ DE SECUNDÀRIA.

1- CARACTERÍSTIQUES de la TROBADA
– Destinada a muntatges teatrals de Teatre grecollatí, obert a qualsevol tipus d’enfoc, ja sigui obra completa, adaptacions, escenificacions de qualsevol aspecte de la vida a l’Antiguitat, dins o fora de l’aula, amb alumnes.
– Oberta a versions modernes de les obres clàssiques.
– No competitiva.
– No subjecta a cap programa del currículum.
– Lliure participació de tots els grups que s’hi presentin sense restriccions ni per la qualitat del muntatge, ni pels recursos emprats, ni per la durada (màxim 1 hora ). Tota experiència és vàlida.
– A representar davant d’un públic format pels nois i noies dels altres grups participants.
2- OBJECTIUS
– Afavorir la trobada de professors i professores amb la mateixa inquietud.
– Promoure el contacte entre alumnes de diferents centres que hagin passat o estiguin passant per l’experiència teatral amb l’objectiu ja indicat, didàctic i pedagògic alhora.
– Donar recorregut a la tasca dels diferents instituts, de manera que neixi la possibilitat de representar el muntatge propi en un altre centre.

3- CONDICIONS:

– Inscripció gratuïta. Cada grup s’hauria de fer càrrec únicament del desplaçament fins al lloc de la Trobada, que es determinarà segons el nombre d’inscrits.
Termini de la inscripció: 15 de novembre de 2017, per tal de poder concretar l’espai amb l’Ajuntament de la nostra ciutat, l’Hospitalet de Llobregat.
– Durada de la Trobada: 2 dies.
– Març del 2018. (A concretar)
– A l’Hospitalet de Llobregat, en un equipament teatral cedit gratuïtament per l’Ajuntament de la ciutat.

BUTLLETA D’INSCRIPCIÓ I TROBADA DE TEATRE GRECOLLATÍ D’INSTITUTS

PER MÉS INFORMACIÓ: Associació ELA-ελα Teatre. Persona de contacte: Carme Llitjós. a/e : cllitjos@xtec.cat. 607809409.

Carme Llitjós Pasqual

Professora jubilada de Llengües clàssiques

Aquest article ha estat publicat en General, Teatre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a I Trobada de Teatre Grecollatí de Secundària

  1. Una molt bona iniciativa, Carme. Els temps són convulsos, però no podem deixar de promocionar el teatre com a eina didàctica i tu n’ets tota una experta. Quantes coses per difondre, quantes coses per aprendre. Avant!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *