Antecedents de l’acció del drama a Medea d’Eurípides

Els antecedents de l’acció del drama de Medea d’Eurípides consisteixen en la història de Jàson i les aventures amb els argonautes per aconseguir el velló d’or, condició del rei Pèlias i també oncle de Jàson, si aquest últim volia recuperar el tron de Iolcos. Jàson va reunir els millors guerrers i navegants (els argonautes) per viatjar a la Còlquida, a recuperar el velló d’or.

A la Còlquida, el rei Eetes va posar unes terribles proves a Jàson si volia el velló. Eros va fer que Medea, la filla del rei Eetes, s’enamorés bojament de Jàson i amb els seus poders va ajudar a l’heroi tessali a superar les proves. Però Eetes es va oposar a cedir a Jàson el velló d’or i llavors la parella d’enamorats van arrebatar-lo i van fugir cap el regne de Iolcos. Després que Medea renunciés a la seva família i a la seva pàtria, es va casar amb Jàson. Tot i que no van ser acceptats pel poble de Iolcos i per tant no van poder regnar, van haver d’exiliar-se a Corint on van viure feliços durant deu anys i hi van tenir dos fills. Fins aquí els fets.

La Medea d’Eurípides és la continuació de la història de Jàson i Medea: com la infidelitat de Jàson amb Creüsa, la filla del rei Creont de Corint, va acabar amb el seu agraciat matrimoni i com Medea embogirà de còlera i estarà disposada a matar els seus propis fills per venjar-se de Jàson.

Jàson i Medea de Gustave Moreau, 1865. Museu d’Orsay.

Aquest article s'ha publicat dins de Èpica, General, Gènere dramàtic, Mitologia, Tragèdia i etiquetat amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Antecedents de l’acció del drama a Medea d’Eurípides

 1. Alina Roman diu:

  Aquesta història ja la conec molt bè i m’encanta la de Jàson i els argonautes perquè pasen per diverses proves per poder aconseguir el velló d’or i que Jàson poguès regnar a Iolcos eliminant el seu oncle Pèlias. M’agrada més aquesta pel simple fet de que tracta d’aventures en que surten molts personatges importants de la mitologia i molts herois què van destacar en la mitologia grega. Per altra banda tenim Medea d’Euripides en que no m’agarada tant pel simple fet que és una tragèdia i que l’història es bastant trista i com per culpa de altres ho acaben pagant persones inocents com són els fills de Jàson i Medea

 2. Roser diu:

  Χαιρε!

  Aquest mite dels argonautes és un mite molt bonic però amb un final tràgic, en aquest mite es destaca l’ambició d’Eros i el significat d’enamorat bojament, Medea ho arrisca tot per Jàson i arriba a ser perseguida pels habitants de la ciutat d’Iolcos, d’on finalment s’ha d’exiliar amb Jàson per no ser condemnada a mort. En l’obra observem la infidelitat d’aquest amb Creüsa i lareacció desmesurada de Medea.

 3. barroso.rebeca diu:

  Xaipete!!

  Els antecedents de l’acció del drama de Medea d’Eurípides consisteixen en la història de Jàson i les aventures amb els argonautes per aconseguir el velló d’or, condició del rei Pèlias i també oncle de Jàson, si aquest últim volia recuperar el tron de Iolcos.

 4. Mónica Martínez diu:

  Χαιρετε!

  Crec que és imprescindible saber els antecedents de l’acció dramàtica abans de llegir Medea perquè sinó ens en podem fer una idea un tant equivocada, així que qualsevol apunt sobre aquest origen ens és útil. He de dir que jo vaig començar a llegir l’obra sense coneixer aquests antecedents i que un cop els vaig haver llegir i comentat en un altre article, va ser quan realment vaig ser capaç d’enrendre les ‘bogeries’ que fa Medea. És per això que al principi tenia la idea que ella era una dona sense cor que després es va convertir en ‘una pobre noia capaç de tot per venjar-se del que li ha robat la felicitat’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *