Antígona a la ràdio

Dins l’espai de ràdio Mujeres malditas, el 12 de desembre de 2012 es va emetre “Antígona: la lealtad”:

Mujeres malditas – Antígona: la lealtadEscuchar audioMujeres malditas - Antígona: la lealtad

Qui era Antígona? Què simbolitza el seu mite? Quin tipus d’amor encarna? Per què és una dona lleial?

Aquest article s'ha publicat dins de General, Mitologia, Personatges, Tragèdia i etiquetat amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Antígona a la ràdio

  1. Laia Muñoz Osorio diu:

    En aquest programa de ràdio, es parla d’Antígona. Antígona era una heroïna grega, filla d’Èdip i Iocasta; germana d’Ismene i els bessons Etèocles i Polinices. Quan els seus germans bessons van lluitar entre ells pel tron de Tebes i ambdós van morir a l’acte, Creont (l’oncle i l’actual rei) va honrar Etèocles i prohibí donar sepultura a Polinices. Antígona va desafiar les lleis del tirà i enterrà Polinices, però això li costà la vida.

    Concretament, el programa parla de l’amor fraternal d’Antígona cap a Polinices que inspirà a l’heroïna a sacrificar la seva vida pel descans etern del seu germà. Antígona va ser capaç d’incomplir la política de Creont per l’amor del seu germà. Aquesta relació entre Antígona i Polinices ha arribat als nostres dies perquè encara avui en dia ens commou la valentia de la protagonista de Sòfocles i ens va reflexionar sobre la validesa de les lleis escrites en diverses situacions en què ens deixaríem emportar pel nostre cor i sentiments.

  2. Retroenllaç: Estudi dels personatges de l’Antígona de Sòfocles | Literatura grega a escena

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *