Nusos d’incendi

Irene Anglada (segona començant per la dreta) durant la gala d’entrega del XX Premi Joan Duch per a joves escriptors | Ajuntament Juneda, el 31 de març 2019

Amb aquesta calor d’agost, un va passejant pels carrers practicant “somnambulisme” … Però ves per on, de lluny ensumes algun paradeta de llibres i, com de costum, t’hi sents atret. Els que t’acompanyen es paren a badocar entre roba. – Els dic: m’arribo fins aquell aparador de llibreria. – Em responen: ja has vist els llibres!. Mentre m’hi atanso cada llibre es va personalitzant. Em crida l’atenció un que, per l’estètica de la portada, identifico amb la col·lecció de poesia editada per l’editorial Fonoll. Així que el tinc davant: ostres, si és de la Irene!!!!!! Nusos d’incendi. Quina grata sorpresa!!!! Així el XX premi Joan Duch de poesia per a joves escriptors, que vas ganyar, ja ha estat editat -penso- Entro, el prenc a les mans, l’acaricio, el fullejo i el pago. En sortir de l’establiment, ja no puc esperar, em pica la curiositat,  cerco una ombreta i en faig una primera llegida d’urgència. Segurament per defecte professional-vocacional, em sorprenc en l’índex de llegir:hi: l’animal simbòlic; perquè em desperta a la ment el nom de Cassirer i la seva meravellosa obra Filosofía de las formas simbólicas. Aleshores, en entrar-hi, me’l trobo citat juntament amb el Doctor Juan Eduardo Cirlot.  Més enllà, o més ençà del contingut, juntament amb la presentació acurada, és una preciositat. Felicitats!!!!
Heràclit d’Efes (Ἡράκλειτος ὁ Ἐφέσιος – Herákleitos ho Ephésios)
 
  • Nusos, tots i no tots: acord i desacord, consonància dissonància, i de tot, u, i d’u, tot” / 10) Pseudoaristòtil, Sobre el món, 5, 396B 7
  • (Parla SòcratesDiu Heràclit en algun lloc que tot es mou i que res no romani, comparant les coses amb el corrent d’un riu, diu que dos cops, al mateix riu, no podries ficar-t’hi  / 5 (extracte d’A6) Plató, Cràtil, 402a
  • “En els mateixos rius ens fiquem i no ens fiquem, som i no som”(50)  Hipòlit, Refutació de totes les heretgies, IX 9
  • és déu el foc etern que torna i destí, la llei faedora de les coses a partir del concurs dels contraris”7 (extracte d’A 8) Aeci, Parers dels filòsofs, I 7, 22

He d’aclarir-vos que, amb la Irena Anglada, vam compartir tota la filosofia al batxilerat del “nostre” Institut Pius Font i Quer. Inefable!!!!! Moltes Gràcies!!!!!!!!!!!!!

“ESCRIVINT TE N’ADONES SOBRE COSES DE TU MATEIX QUE NO SABIES”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *