El Seminari de Filosofia del Grup de Filosofia Analítica d’enguany, curs 2016-17, es titula “10 qüestions, 10 filòsofs”.

Us volem informar que aquest curs, de nou, el Grup de Filosofia Analítica de la  Societat Catalana de Filosofia organitzarà el Seminari de formació de professorat. Serà ja la quinzena edició d’aquest seminari, per al qual s’ha demanat al Departament d’Ensenyament el reconeixement com a “Activitat de Formació Permanent” per als professors de secundària.

Aquest curs el seminari té per títol “10 qüestions, 10 filòsofs”. En cada sessió el/la ponent presentarà un tema de debat actual en filosofia i vincularà posteriorment les qüestions discutides amb la filosofia d’un autor/a clàssic o contemporani. Es buscarà d’aquesta manera tant donar a conèixer i motivar la reflexió i discussió sobre la temàtica plantejada, com aprofundir en el coneixement d’un determinat aspecte del pensament de l’autor o autora escollits.

El seminari començarà amb la xerrada “El liberalisme de Mill i el debat sobre la prohibició del fulard islàmic”a càrrec de Neus Torbisco (professora de Filosofia del Dret a la UPF, i actualment també professora al Graduate Institute de Ginebra),  que vam haver de posposar el curs passat. Inclourà també, entre altres, xerrades sobre “Marx i el treball cooperatiu” per part d’Iñigo González (UB), “El problema del canvi i la filosofia d’Heràclit d’Efes” a càrrec de Marta Campdelacreu (UB), o una xerrada de l’investigador ICREA i professor de la UB, Carl Hoeffer, que parlarà sobre “Les idees revolucionàries d’Elizabeth Anscombe sobre la causalitat”.

Podeu consultar el programa complert i altres informacions sobre el Seminari en el lloc web http://www.ub.edu/gfa. La primera sessió serà el dia 11 de gener.

Mil camins

Jaume Huch, editor de l’Albí / Ahir vam presentar a Manresa, al nou Espai Òmnium, el darrer llibre de Joaquim Sala Pujolràs, ‘Mil camins’. La desena obra de l’autor (i segurament la més original i sorprenent), que ens ajuda a interpretar la realitat i a trobar el nostre propi camí en el món convuls d’avui.

Enhorabona, Quim Sala!
Gràcies a Xavier Valls, per la seva magnífica intervenció.

15541469_1159606750754914_5318138820887150898_n

1) D’esquerra a dreta, Jordi Estrada, Joaquim Sala, Xavier Valls, Pilar Duocastella i Jaume Huch.15621835_1159606960754893_2134706265437633390_n
2) Josep Tomàs Cabot i Joaquim Sala

Mooc introducció a la Filosofia / created by: The University of Edinburgh

Aquest curs li donarà a conèixer algunes de les principals àrees d’investigació en la filosofia contemporània. Cada mòdul d’un filòsof diferent, parlar a través d’algunes de les qüestions més importants i qüestions en la seva àrea d’especialització. Anem a començar per tractar d’entendre el que la filosofia és – Quins són els seus objectius i mètodes característics, i en què es diferencia d’altres matèries? A continuació, anem a passar la resta del curs de l’obtenció d’una visió introductòria de diferents àrees de la filosofia.

Informació a: https://www.coursera.org/learn/philosophy