Textos Filosòfics

Josep M Calsamiglia

Alfons Carles Comín

Pere Lluís Font

 

 

 

 

 

 

Josep Ramoneda

“En parlar de Descartes, o de qualsevol altre gran autor, el fet que hi hagi o no textos d’ell en català fa que ens hi juguem molt i moltes coses. Les traduccions de la Bíblia, les dels clàssics grecs i llatins de la Fundació Bernat Metge i les de Textos Filosòfics, que és una de les coses importants que s’han fet aquests darrers anys, per iniciativa d’Alfonso Carlos Comín i de Josep Ramoneda, i realitzada amb l’esforç de Pere Lluís Font, són aquells tipus d’eines que hem produït bé. Però aquests camí és encara la via que cal recórrer en tota l’extensió”. / Jordi Sales i CoderchEscrits sobre la filosofia catalana. Edicions Galerada. Cabrera de Mar, 2018 (p.28)

Títols publicats 1981 – 2005

1. Friedrich NietzscheLa genealogia de la moralTraducció de Joan Leita. Edició a cura de Josep M Calsamiglia. Editorial Laiai. Barcelona, 1981.

Reedició a la Col·lecció La butxaca i Educació 62. Edicions 62. Barcelona, 1981.

El naixement de la tragèdia.  Introducció de Jaume Pòrtulas. Traducció de Manuel Carbonell. Adesiara Editorial. Martorell, 2011.

Ecce Homo. Traducció i pròleg de Josep M. Terricabras. Accent editorial.

Així parlà Zaratustra. Traducció de Manuel Carbonell. Poesia – In Amicorum Numero, 11. Quaderns Crema. Barcelona.

Poesies. Traducció de Manuel Carbonell. Narrativa – Biblioteca mínima, 164. Quaderns Crema. Barcelona.

Sobre veritat i mentida en sentit extramoral. Sobre Teognis de Mègara. Traducció de Raül Garrigasait, Oriol Ponsatí-Murlà i Josep-Maria Terricabras. Quadrivium, 2. Edicions de la ela geminada. Girona.

L’anticrist. Llibres de l’Índex.

2. PlatóApologia de Sòcrates. Critó. Eutifró. Protàgores. Traducció de Joan Creixells. Edició a cura de Josep Vives. Editorial Laia. Barcelona, 1981.

Reedició a la Col·lecció La butxaca . Edicions 62. Barcelona

3. Ludwig WittgensteinTractatus logico-philosophicus. Traducció i edició a cura de Josep Maria Terricabras. Editorial Laia. Barcelona, 1981.

4. AristòtilPsicologia. Traducció de Joan Leita. Edició a cura d’Eusebi Colomer. Editorial Laia. Barcelona, 1981.

5. Guillem d’OckhamBreviloqui sobre el principat tirànic. Traducció i edició a cura de Francesc J. Fortuny. Editorial Laia. Barcelona, 1981

6. Michel de MontaigneApologia de Ramon Sibiuda. Traducció de Jaume Casals. Edició a cura de Pere Lluís Font. Editorial Laia. Barcelona, 1982

Els caníbals. Traducció, estudi introductori i notes de Ferran Sáez Mateu. Quadrivium, 12. Edicions de la Ela Geminada. Girona, 2015.

Assaigs. Traducció de Vicent Alonso. Edicions Proa i Col. La Butxaca. Grup 62

7. Immanuel KantProlegòmens. Traducció de Gerard Vilar. Edició a cura de Pere Lluís Font. Editorial Laia. Barcelona, 1982.

8. Auguste ComteDiscurs sobre l’esperit positiu: precedit de les dues primeres lliçons del Curs de Filosofia Positiva. Traducció de Jaume Melendres. Edició a cura de Joan Rovira. Editorial Laia. Barcelona, 1982

9. MontesquieuCartes Perses. Traducció de Jaume Casals. Edició a cura de Josep Ramoneda. Editorial Laia. Barcelona, 1984.

10. Sant AgustíSoliloquis. Traducció i edició a cura de Joan Pegueroles. Editorial Laia. Barcleona, 1982.

11. MaquiavelEl príncep. Traducció i edició a cura de Jordi Moners i Sinyol. Editorial Laia. Barcelona, 1982.

Reedició a la Col·lecció La butxaca i Educació 62. Edicions 62. Barcelona

12. Jean-Paul SartreFenomenologia i existencialisme. Traducció i edició a cura de Maria Aurèlia Capmany. Editorial Laia. Barcelona, 1982

13. Jean-Jacques RousseauDiscursos. Professió de fe. Traducció de Josep M. Sala-Valladaura. Edició a cura de Christian Delacampagne.

14. Michel FoucaultL’ordre del discurs i altres escrits. Traducció de Pompeu Casanovas. Edició a cura de Josep Ramoneda. Editorial Laia. Barcelona, 1982.

15. George Edward MoorePrincipia ethica. Traducció de Núria Roig. Edició a cura de Joaquim Clotet. Editorial Laia. Barcelona, 1982.

16. David HumeInvestigació sobre l’enteniment humà. Traducció de Josep M. Sala.Valldaura. Edició a cura de Victòria Camps. Editorial Laia. Barcelona, 1982.

17. Julien Offroy de la MettrieL’home màquina. Traducció de Joan Soler i Amigó. Edició a Cura de Miquel Morey. Editorial Laia. Barcelona, 1983.

18. John Stuart MillSobre la llibertat. Traducció i edició a cura de Lluís Flaqué. Editorial Laia. Barcelona, 1983.

Nova edició a la Col·lecció Quadrivium. Edicions de la Ela Geminada. Girona, 2017

Edició de la Subjugació de les dones, a la Col·lecció Quadrivium. Edicions de la Ela Geminada. Girona, 2013

Edició de L’utilitarisme, a la Col·lecció Educació 62. Edicions 62. Barcelona.

19. Johann Gottfried HerderEncara una filosofia de la història. Traducció de Joan Leita. Edició a Cura de Lluís Sala i Molins. Editorial Laia. Barcelona, 1983.

20. John LockeAssaig sobre el govern civil. Carta sobre la tolerància. Traducció de Jaume Medina i Joan Sellent. Edició a cura de Josep Ramoneda. Editorial Laia. Barcelona, 1983.

21. Mestre EckhartObres escollides. Traducció i edició a cura de Josep Batalla. Editorial Laia. Barcelona, 1983.

22. Friedrich SchillerCartes sobre l’educació estètica de l’home.Traducció i edició a cura de Jordi Llovet. Editorial Laia. Barcelona, 1983.

Cartes sobre l’educació estètica de l’home. Traducció de Jordi Llovet. Adesiara Editorial. Martorell, 2018.

23. Filó d’AlexandriaLa creació del món i altres escrits. Traducció i edició a cura de Josep Montserrat i Torrents. Editorial Laia. Barcelona, 1983.

24. Antonio GramsciEl materialisme històric i la filosofia de Croce. Traducció i edició a cura de Jordi Moners i Sinyol. Editorial Laia. Barcelona, 1983.

25. George BerkeleyTres diàlegs entre Hylas i Philonous. Traducció de Núria Roig. Edició a cura de Jaume Casals. Editorial Laia. Barcelona, 1983.

26. Ludwig WittgensteinInvestigacions filosòfiques. Traducció i edició a cura de Josep Maria Terricabras. Editorial Laia. Barcelona, 1983.

27. EpictetEnquiridió. Marc Aureli, Reflxions. Traducció de Joan Leita. Edició a cura de Josep Montserrat i Torrents. Editorial Laia. Barcelona, 1983.

Meditacions (edició bilingüe). Col·lecció Els Clàssics de l’Índex. Llibres de l’Índex. 2008.

La saviesa de l’esclau. Editorial Proteus. Capellades

28. Ludwig FeuerbachManifestos antropològics. Traducció i edició a cura de Gabriel Amengual. Editorial Laia. Barcelona, 1984.

29. Sigmund FreudEscrits de crítica de la cultura. Traducció d’Artur Quintana. Edició a cura de Clara Bardón i Eugenio Trías. Editorial Laia. Barcelona, 1984.

edició d‘El malestar en la civilització, Traducció i pròleg de Josep Maria Terricabras. Accent Editorial, 2008.

30. Ramon LlullAntologia filosòfica. A cura de Miquel Batllori. Editorial Laia. Barcelona, 1984.

31. CondorcetEsbós d’un quadre històric dels progressos de l’esperit humà. Traducció de Josep Ibáñez Olivares. Edició a cura d’Arnau Puig. Editorial Laia. Barcelona, 1984.

32. Friedrich NietzscheLa Gaia ciència. Traducció de Joan Leita. Edició a cura de Josep Ramoneda. Editorial Laia. Barcelona, 1984.

33. Immanuel KantFonamentació de l metafísica dels costums. Traducció de Joan Leita. Edició a cura de Prere Lluís Font. Editorial Laia. Barcelona, 1984.

Reedició a la Col·lecció La butxaca. Edicions 62. Barcelona

34.AristòtilRetòrica. Poètica. Traducció de Joan Leita. Edició a cura d’Alberto Bleuca. Editorial Laia. Barcelona, 1985.

Poètica. Traduït per Àngel Martín Arroyo. Introducció de: Emilio Suárez de la TorreCol. El far n.29. Angle Editorial. Barcelona, 2016.

PoèticaBernat Metge.  La casa dels clàssics.

Poètica. Bernat Metge essencial. La casa dels clàssics. 2019

35. Georg Wilhelm Friedrich HegelFenomenologia de l’Esperit. 2 volums. Traducció de Joan Leita. Edició a cura de Ramon Valls i Plana. Editorial Laia. Barcelona, 1985.

36. Karl Raimund PopperLa lògica de la investigació científica. Traducció de Ronald Puppo i Bunds. Edició a cura de Magí Capdevall i Soler. Editorial Laia. Barcelona, 1985.

37. Ernts BlochL’arc utopia-matèria i altres escrits. Traducció i edició a cura de Josep Manuel Udina i Cobo. Editorial Laia. Barcelona, 1985.

38. Max StirnerL’únic i la seva propietat. Traducció i edició a cura de Gustau Muñoz. Editorial Laia. Barcelona, 1985.

39. Dionisi AeropagitaDels noms divins. De la teologia mística. Traducció i edició a cura de Josep Batalla. Editorial Laia. Barcelona, 1986.

40. LucreciDe la natura. Traducció i edició a cura de Miquel Dolç. Editorial Laia. Barcelona, 1986.

41. MaimonidesDe la guia dels perplexos i altres escrits. Traducció i edició a cura d’Eduard Feliu. Editorial Laia. Barcelona, 1986.

42. Bertrand RussellLògica i coneixement. Tres assaigs. Traducció i edició a cura de Josep lluís Blasco. Editorial Laia. Barcelona, 1985.

43. Arthur SchopenhauerSobre la quàdruple arrel del principi de raó suficient. Traducció de Joan Leita. Edició a cura d’Antoni Brunet i Mauri i Eugenio Trías. Editorial Laia. Barcelona, 1987.

44. Sant BonaventuraObres escollides. Traducció i edició a cura de Pere Villalba i Varneda. Editorial Laia. Barcelona, 1986.

45. Kar Marx – Fredrich EngelsLa ideologia alemanya. 2 volums. Traducció i edició a cura de Jordi Moners i Sinyol. Editorial Laia. Barcelona, 1987.

46. Francis BaconNovum organum. Traducció de Ramir Gual. Edició a cura de Miguel Angel Granada. Editorial Laia. Barcelona, 1987.

47. Sant AnselmObres escollides. Traducció i edició a cura de Josep Batalla. Editorial Laia. Barcelona, 1988.

48. Els sofistesFragments i testimonis.Traducció i edició a cura d’Antoni Piqué Angordans. Editorial Laia.Barcelona, 1988.

49. OrígenesTractat sobre els principis. Traducció i edició a cura de Josep Rius-Camps. Editorial Laia. Barcelona, 1988.

50. Diògenes LaerciVides dels filòsofs. 2 volums. Traducció i edició a cura d’Antoni Piqué Angordans. Editorial Laia. Barcelona, 1988.

51. Maurice Merleau-Ponty, Elogi de la filosofia i altres assaigs. Traducció de Montserrat Ingla. Edició a cura de Mari Carmen López Sáenz. Editorial Laia. Barcelona, 1988.

52. Martin HeideggerFites. Traducció i edició a cura de Manuel Carbonell Florenza. Editorial Laia. Barcelona, 1989.

53. BoeciConsolació de la filosofia. Traducció i edició a cura de Valentí Fàbrega i Escatllar. Editorial Laia. Barcelona, 1989.

edició a la Col·lecció Bernat Metge. Barcelona

54. Gabriel MarcelEl misteri ontològic. L’home problemàtic. Traducció d’Hosrtènsia Curell i Joan Leita. Edició a cura de Josep Manuel Udina i Cobo. Editorial Laia. Barcelona, 1989.

55. PlatóParmènides. Teetet. Traducció de Joan Leita. Edició a cura de Josep Montserrat i Torrents. Edicions 62. Barcelona, 190.

edició Bernat Metge: Teetet i Parmènides. Barcelona

56. Sant Tomàs d’AquinoAntologia metafísica. Traducció d’Antoni Prevosti Monclús. Edició a cura de Francesc Vidal. Edicions 62. Barcelona, 1991.

57. Karl MarxManuscrits econòmico-filosòfics. Traducció i edició a cura de Gerard Vilar. Edicions 62. Barcelona, 1991.

58. Henri BergsonAssaig sobre les dades immediates de la consciència. La intuïció filosòfica. Traducció i edició a cura de Jaume Casals. Edicions 62. Barcelona, 1991.

59. AverroisDestrucció de la <<destrucció>>. Traducció i edició a cura de Josep Puig Montada. Edicions 62. Barcelona, 1991.

60. Baruch de SpinozaTractat de l’esmena de l’enteniment. Cartes sobre el mal. Traducció de Jaume Medina. Edició a Cura de Pere Lluís Font. Edicions 62. Barcelona, 1991.

61. Sant Tomàs d’AquinoDe les passions de l’ànima. Traducció i edició a cura de Josep Batalla. Edicions 62. Barcelona, 1992.

62. Jean le Rond d’AlambertDiscurs preliminar de l’Enciclopèdia. Traducció i edició a cura de Ramon Alcoberro. Edicions 62. Barcelona, 1992.

63. Soren KierkegaardLa repetició. Traducció de Begonya Sàez i Tajafuerce. Edició a cura de Norbert Bilbeny. Edicions 62. Barcelona, 1992.

64 Ramon SibiudaEl llibre de les criatures. Traducció i edició a cura de Jaume de Puig i Oliver. Edicions 62. Barcelona, 1992.

65. Karl JaspersIntroducció a la filosofia. Traducció i edició a cura de Josep Hereu. Edicions 62. Barcelona, 1993.

66. Jürgen HabermasAssaigs filosòfics. Traducció de Judith Vilar. Edició a cura de Gerard Vilar. Edicions 62. Barcelona, 1993.

67. Gianbattista VicoPrincipis d’una ciència nova. Sob. re la natura de les nacionsTraducció i edició de Rossend Arqués i Corominas. Edicions 62. Barcelona, 1993.

68. Jean-Jacques RousseauDel contracte social. Traducció de Miquel Costa. Edició a cura de Josep Ramoneda. Edicions 62. Barcelona, 1993.

69. David HumeInvestigació sobre els principis de la moral. Traducció i edició a cura de Miquel Costa. Edicions 62. Barcelona, 1994.

70. VoltaireCartes filosòfiques. Traducció de Joan Tarrida. Edició a cura de Ramon Alcoberro. Edicions 62. Barcelona, 1994.

La tomba del fanatisme. Traducció de Rubén Talavan Gironella. Adesiara Editorial. Martorell. 2008.

71. Pere AbelardÈtica. Història de les meves dissorts. Traducció i edició a cura de Josep Batalla. Edicions 62. Barcelona, 1996.

Abelard i Heloïsa, Lletres d’amor i consolació. (edició bilingüe). Edició i traducció a cura de Josep Batalla. Exemplaria scholastica. Obrador Edendum. Santa Coloma de Queralt.

72. Johann Gottlieb FichteEls trets fonamentals de l’època contemporània. Traducció de Joan Leita. Edició a cura de Gabriel Colomer. Edicions 62. Barcelona, 1996.

73. ErasmeDel lliure albirLuterDel serf albir. Traduccions de Jaume Medina i Joan Carbonell. Edició a cura d’Hèctor Vall. Edicions 62. Barcelona, 1996.

74. René DescartesDiscurs del mètode. Traducció i edició a cura de Pere Lluís Font. Edicions 62. Barcelona, 1996.

Reedició a la Col·lecció La butxaca i Educació 62. Edicions 62. Barcelona

75. PlatóEl banquet. Fedre. Traducció de Joan Leita. Edició a cura de Josep Montserrat i Torrents. Edicions 62. Barcelona, 1997.

Reedició a la Col·lecció Educació 62 i Biblioteca Grècia i Roma. Edicions 62. Barcelona

La Casa dels Clàssics -Bernat Metge: El convit i Fedre. Barcelona

El banquet o sobre l’amor. Edició bilingüe. Clàssics de l’ïndex.

76. Wilhelm DiltheyHermenèutica, filosofia, cosmovisió. Traducció de Gonçal Mayos, amb la col·laboració de Julika Gang. Edició a cura de Gonçal Mayos. Edicions 62. Barcelona, 1997.

77. Gottfried Wilhelm LeibnizNous assaigs sobre l’enteniment humà.. Traducció i edició a cura de Josep Olesti Vila. Edicions 62. Barcelona, 1997.

Primera edició en català Discurs de metafísica / Monadologia

78. René DescartesRegles per a la direcció de l’enginy. Traducció i edició a cura de Salvi Turró. edicions 62. Barcelona, 1998.

79. Georg Wilhelm Friedrich HegelLa raó en la història. Traducció i edició a cura de Gabriel Amengual i Coll. Edicions 62. Barcelona, 1998.

80. René DescartesTractat de les passions. Cartes sobre la moral. Traducció de Miquel Costa. Edició a cura de Prere Lluís Font. Edicions 62. Barcelona, 1998.

81. Jean-Paul SartreL’ésser i el no-res. (Selecció). Traducció i edició a cura de Mercè Rius. Edicions 62. Barcelona, 1999.

82. Edmund HusserlFenomenologia. Traducció i edició a cura de Francesc Perenya Blasi. Edicions 62. Barcelona, 1999.

82. PlatóFedó. Traducció i edició a cura de Josep Vives. Edicions 62. Barcelona, 1999.

Reedició a la Col·lecció La butxaca i Educació 62 i Biblioteca Grècia i Roma . Edicions 62. Barcelona

La Casa dels Clàssics -Bernat Metge: Fedó

83. PlotíEnèades (Antologia). Traducció de Carles Garriga. Edició a cura de Josep Montserrat i Torrents. Edicions 62, Barcelona, 2000.

84. Joan Duns EscotDel principi i altres escrits. Traducció i edició a cura de Josep Batalla. Edicions 62. Barcelona, 2000.

85 .Friedrich NietzscheMés enllà del bé i del mal. Traducció i edició a cura de Miquel Costa. Edicions 62. Barcelona, 2000.

86. Sant AgustíLa trinitat. Traducció i edició a cura de Jaume Medina. Edicions 62. Barcelona, 2001.

87. Georg Wilhelm Friedrich Hegel, Lliçons sobre l’estètica. (Selecció). Traducció i edició a cura de Gerard Vilar. Edicions 62. Barcelona, 2001.

88. Giovanni Pico della MirandolaDiscurs sobre la dignitat de l’home. Nou-centes tesis. Traducció i edició a cura de Joan Carbonell Manils. Edicions 62. Barcelona, 2001.

89. Immanuel KantHistòria i política. Traducció i edició a cura de Salvi Turró. Edicions 62. Barcelona, 2002.

reedició. Edicions 62

91. Marc Tul·li CiceróEl somni d’Escipió. L’amistat. Traducció i edició a cura de Marc Mayer. Edicions 62. Barcelona, 2002.

92. Guillem d’OckhamAntologia filosòfica. Traducció i edició a cura de Josep Batalla. Edicions 62. Barcelona, 2003

93. Johann Gottlieb Fichte, Introduccions a la doctrina de la ciènciaTraducció i edició a cura de Tomàs Turró Salvi. Edicions 62. Barcelona, 2019

Immanuel KantCrítica de la facultat de jutjar. Traducció i edició a cura de Jessica Jacques Pi. Edicions 62. Barcelona.

Immanuel KantCrítica de la raó pràcticaTraducció de Miquel Costa. edició a cura de Pere Lluís Font. Edicions 62. Barcelona.

Bertrand RussellLògica i coneixement. Tres assaigs. Traducció i edició a cura de Josep Lluís Blasco. Editorial Laia. Barcelona.

Sigmund FreudEscrits Metapsicològics. Traducció i edició a cura de d’Antoni Vicenç. Edicions 62. Barcelona.

Pla d’edició. Els 150 títols que van programar-se el 1981

Títols no publicats de la Col·lecció de Textos Filosòfics

 1. Els pre-socràticsFragments i testimonis.
  1. De Tales a Demòcrit. El pensament presocràtic. Fragments i testimonis. Edició i traducció de Joan Ferrer Gràcia. Col·lecció QuadriviumEdicions de la Ela Geminada. Girona, 2011.
  2. Saviesa grega arcaica. A cura de Jaume Pòrtulas i Sergi Grau. Adesiara editorial. Martorell, 2011.
  3. Pensadors de la Grècia arcaica: filosofia i poesia. (edició bilingüe) Text establert, traduït i anotat per Josep Temporal. Escriny: Tradició i crítica.  Obrador Edendum. Santa Coloma de Queralt 2015
 2. PlatóGòrgies. Menó. Cràtil.
 3. PlatóLa república
 4. PlatóEl sofista. El polític.
 5. PlatóFileb. Timeu. Críties.
  1. Fileb. Traducció i introducció de Bernat Torres. Quadrivium, 18. Girona, 2019.
 6. Aristòtil, Metafísica.
  1. Metafísica, vol. l. i vol. II. Traducció de Miguel Candel. Escriptor grecs. Bernat Metge. Barcelona, 2019
 7. Aristòtil, Física .(Selecció).
  1. Física. Traducció i introducció de Joan Ferrer Gràcia. Col·lecció Quadrivium. Edicions de la Ela Geminada. Girona, 2017
 8. Aristòtil, Ètica a Nicòmac
  1. Ètica nicomaquea. (edició bilingüe). Text establert, traduït i anotat per Josep Batalla. Escriny: Tradició i crítica, vol. 8. Obrador Edendum. Santa Coloma de Queralt 2015.
  2. Ètica nicomaquea, vol. Ivoll II. Traducció de Josep Batalla. Escriptor grecs. Bernat Metge. Barcelona, 2019.
 9. Aristòtil, Política.
  1. Política. Introducció, traducció i notes de Joan Alberich Mariné. Clàssics de Grècia i Roma. La Magrana. Barcelona.
 10. Els estoics anticsFragments i testimonis
 11. SènecaObres escollides.
  1. ¿És breu la vida?. Traducció de Jordi Avilés. Adesiara Editorial. Martorell, 2014.
  2. La vida feliç. Traducció de Núria Gómez Llauger. Angle Editorial. Barcelona, 2009.
  3. Sèneca, La providència. La tranquil·litat d’esperit. La clemència. Bernat Metge essencial. La casa dels clàssics. 2019
  4. Obres de Sèneca.  Casa dels Clàssics – Bernat Metge.
 12. EpicurEscrits i testimonis.
  1. Ètica. Edició a càrrec de Montserrat Jufresa. Editorial Proteus. Capellades, 2008.
  2. Lletres. Bernat Metge. La casa dels clàssics.
 13. Els escèptics grecsAntologia.
 14. CiceróDels deures.
  1. Ciceró, L’amistat (Leli). Bernat Metge essencial
  2. L’amistat.  Traducció d’Ana Gómez Rabal. Adesiara Editorial. Martorell, 2013.
 15. PlotíEnèades I – II
 16. PlotíEnèades III – IV.
 17. PlotíEnèades IV – V.
 18. Tertul·liàApologètic.
 19. Sant AgustíConfessions.
  1. Confessions. Editorial Proa
 20. Sant AgustíLa Ciutat de Déu.
 21. Pseudo-DionisiDels noms divins. De la teologia mística
 22. Gramàtica, rtòrica i dialèctica en l’Edat Mitjana. (Antologia)
 23. Filosofia islàmica(Antologia)
 24. Filosofia jueva. (Antologia)
 25. Siger de Bravant – Sant Tomàs d’AquinoControvèrsia averroista.
 26. Marsili de PàduaEl defensor de la pau. -Defensor minor-.
 27. VivesDe l’ànima i la vida.
 28. More. CampanellaUtopies.
  1. Thomas More, Utopia. Traducció de Núria Gómez Llauger. Introducció de David Gálvez Casellas. Col. El far, núm. 31. Angle Editorial. Barcelona, 2016.
  2. Thomas More, Utopia. Traducció, introducció i notes de Joan Manuel del Pozo. Editorial Accent.
 29. BrunoDe la causa, el principi i l’u
  1. Giordano Bruno, El sopar de cendra. Traducció Anna Casassas. La Clàssica, 6. Edicions de 1984. Barcelona,
 30. BohemeAurora.
 31. SuárezIntroducció a la Metafísica.
 32. GalileuAntologia.
 33. HobbesLeviatan.
 34. DescartesMeditacions Metafísiques
  1. Meditacions Metafísiques. Traducció de  Josep Miquel Costa Ribas. Educació 62. Editorial Educàlia 62.
  2. Meditacions Metafísiques. Traducció de  Josep Miquel Costa Ribas. Educació 62. Editorial Edicions 62.
  3. Meditacions Metafísiques. Traducció de Robert Veciana i Tormo. Butxaca 1984. Edicions de 1984.
 35. PascalOpuscles
  1. Escrits de filosofia de la ciència. Traducció i edició a cura de Pere Lluís Font. Quadrivium, 14. Edicions de la Ela Geminada. Girona, 2017.
 36. PascalLes povincianes
 37. PascalPensaments.
  1. Pensaments. Traducció Miquel Costa. Ara Llibres. Barcelona, 2015.
 38. SpinozaÈtica.
  1. Ètica. Traducció Josep Olesti. Marbot ediciones.
 39. SpinozaTractat teològic-polític.
 40. MalebrancheConverses sobre la metafísica i la religió.
 41. LeibnizOpuscles francesos.
 42. LeibnizOpuscles llatins.
  1. Primera edició en català Discurs de metafísica / Monadologia
 43. KantCrítica de la raó pura
 44. Kant, La religió dins els límits de la simple raó.
 45. ShellingSistema de l’idealisme trascendental.
  1. Clara, o sobre la vinculació de la natura amb el món dels esperits. Traducció de Rubén Talavan Gironella / Sascha P. Koch. Adesiara Editorial. Martorell, 2013.
 46. SchellingSobre l’essència de la llibertat humana.
 47. HegelCompendi de l’enciclopèdia de les ciències filosòfiques.
 48. HegelPrincipis de la filosofia del dret.
 49. HegelFilosofia de la història i història de la filosofia. (Extrets).
 50. Marx – EngelsEscrits filosòfics.
  1. El capital. Pròleg: Silvia Federici. Traducció: Jordi Moners. Tigres de Paper, 2018
 51. KierkegaardTemor i tremolor.
  1. Temor i tremolor. Traducción de:Begonya Sáez Tajafuerce. Marbot Ediciones, 2012.
 52. BethamIntroducció als principis de la moral i de la legislació.
 53. Claude BernardIntroducció a l’estudi de la medicina experimental.
 54. JamesEl pragmatisme.
 55. FreudEscrits de teoria psicoanalítica
 56. BersonMatèria i memòria.
 57. HusserlEl mètode fenomenològic.
 58. HusserlMeditacions cartesianes.
  1. Meditacions cartesianes. Una introducció a la fenomenologia. Traducció i estudi introductori de Francesc Pereña Blasi i Joan González-Guardiola. Filosofia UB, Sèrie Magna,1. Edicions de la Universitat de Barcelona, 2016.
 59. SchelerEl ressentiment i la moral.
 60. HeideggerL’ésser i el temps
 61. HideggerOntologia i llenguatge.
 62. BachelardEl racionalisme aplicat.
 63. GramsciQuaderns de la presó. (Extrets)
  1. Cartes des de la presó / Cartes a a Tatiana SchuchtTraducció Alba Dedeu. Col·lecció De bat a bat, 29. Edicions de 1984.
  2. Qui vol el fi, vol els mitjans. Jacobinisme i bolxevisme (1917-1926). Traducció: Mercè Tafalla i Joan Tafalla. Edició: Joan Tafalla. Tigres de Paper, 2019.
 64. AdornoMinima Moralia