Antígones contra els monstres dels desamors. Imaginar utopies quotidianes en temps de pandèmia

Divendres 20 de novembre a les 19 h

Antígones contra els monstres del desamor. Imaginar utopies quotidianes en temps de pandèmies

A càrrec de Yayo Herrero

Online Durada: 1h

La Covid 19 arriba cavalcant sobre una crisi de múltiples dimensions interconnectades entre elles i que situen la humanitat davant d’una emergència civilitzatòria. Al cor del problema hi trobem una manera de concebre l’economia, la política i la cultura en guerra amb la vida. La magnitud del problema és tan gran que ens trobem en una cruïlla en la qual les opcions que es prenen determinen la supervivència digna de gran part dels éssers humans i molts altres éssers vius.

Imaginar horitzons des del desig que puguin ser compatibles amb les condicions materials que els possibiliten és una feina que no es pot ajornar. Els ecofeminismes, la decolonialidad i les mirades que històricament han estat subjugades poden possibilitar aquesta imaginació.

Yayo Herrero és antropòloga, educadora social i enginyera tècnia agrícola i DEA en Ciències de l’Educació. Fou Directora General de FUHEM entre el 2012 i el 2018 i actualment és vicepresidenta del seu patronat. Fou coordinadora del CCEIM de la Fundación General Universidad Complutense de Madrid entre el 2008 i el 2011. Sòcia treballadora de Garúa S. Coop. Mad. És professora col . laboradora de la Cátedra Unesco de Educación Ambiental y Desarrollo Sostenible (UNED). Coautora de més d’una vintena de llibres relacionats amb l’ecologia social, el feminisme i les ciències socials. Membre del consell editorial de Hegoa. Fou Coordinadora Confederal de Ecologistas en Acción entre el 2005 i el 2014.

ttps://www.fuhem.es @yayo_herrero

Organitza: Agrupació Astronòmica de Manresa i Centre Cultural el Casino Amb el suport de: Diputació de Barcelona.