La banalitat del mal. Hannah Arendt

Dijous 21 de novembre a les 19 h

LA BANALITAT DEL MAL. HANNAH ARENDT

A càrrec de Fina Birulés, professora de Filosofia de la Universitat de Barcelona

Sala d’actes del Centre Cultural el Casino

Fina Birulés

Professora titular de filosofia de la Universitat de Barcelona

Professora de Filosofia de la Universitat de Barcelona. Les seves línies de recerca s’articulen al voltant de dos nuclis: subjectivitat política, història i acció, i qüestions de teoria feminista i l’estudi de la producció filosòfica femenina —amb especial atenció a l’obra de Hannah Arendt i d’altres filòsofes del segle XX—, activitat que desenvolupa en el marc del Seminari Filosofia i Gènere des de la seva  fundació l’any 1990.

És traductora de diverses obres de filosofia contemporània, autora de nombrosos assaigs i editora de volums col·lectius sobre el pensament de Hannah Arendt i d’altres pensadores contemporànies (Filosofía y género; El género de la memoria; Hannah Arendtel orgullo de pensar; Pensadoras del Siglo XX. Aportaciones al pensamiento filosófico y político y Lectoras de Simone Weil —aquests dos darrers amb Rosa Rius Gatell—; Arendt, Hannah, Más allá de la filosofía. Escritos sobre cultura, arte y literatura —co-editat amb Àngela Lorena Fuster).

Entre les seves publicacions destaquen Una herencia sin testamento: Hannah Arendt (2007) i Entreactes. Entorn del pensament, la política i el feminisme (2014, traduida al castellà a l’editorial argentina Katz), Feminisme, una revolució sense model (2018), Hannah Arendt: llibertat política i totalitarisme (2019) i, amb Judith Butler i Marta Segarra, Gender Trouble: Why do Bodies matter? (2019).