Filosofia,ara!

Monogràfic: “Les revolucions”

 Vol. 5 No 1 (2019)

Existeixen canvis sobtats, ben diferents d’una evolució paulatina, que comporten conseqüències intel·lectuals o socials transcendentals: són les Revolucions. N’hi ha hagut de moltes menes: la revolució científica, la revolució gloriosa, la revolució francesa, la revolució industrial, la revolució cubana, la del maig del ’68, la tecnològica o la sexual. Què és una Revolució i quin significat pot tenir? Proposem analitzar el fenomen des d’una perspectiva filosòfica, més enllà de la perspectiva merament històrica.

La pluja no ens ha fet desistir  VII Jornada de Filosofia a Catalunya Central  / L' art de fer camí dialogat  vuit diàlegs amb la Filosofia

Monogràfic: “Límits i fronteres”

Vol. 4 No 2 (2018)

Convidem a una reflexió filosòfica sobre els fonaments i la justificació d’aquests conceptes que, a l’hora que identifiquen, exclouen.
L’anàlisi es pot fer des d’àmbits ben diferents: polítics, econòmics , geogràfics, ètics, jurídics, etc.

Monogràfic: Què he de fer?

Vol. 4 No 1 (2018)

El monogràfic “Què he de fer?” inclou un article molt clarificador sobre l’ètica kantiana, “L’analítica kantiana del fet moral”, com també altres articles que us animem a llegir amb actitud reflexiva: “Ernst Tugendhat, ètica i deliberació”, “Ètica del risc tecnològic” i “El pensament de Sèneca: literatura d’autoajuda?”, i força altres, que ja podeu veure – amb un cop d’ull – a l’índex d’aquest exemplar.
La gran novetat d’aquest número és la publicació en català d’un article de filosofia que fins ara no havia estat traduït a la nostra llengua: “La solució de Singer a la pobresa mundial”, de Peter Singer, publicat per primer cop el 1999 a The New York Times Magazine. Aquest article d’ètica aplicada ens vol fer reflexionar sobre què hem de fer cadascú de nosaltres en relació a la pobresa mundial. Volem agrair a l’autor que ens hagi cedit els drets per traduir el present article al català i per publicar-lo a Filosofia, ara! Revista per a pensar.

MONOGRÀFIC “Filosofia del llenguatge: Això no és una revista”.

Vol. 3 No 3 (2017)

A més del monogràfic, a aquest número hi trobareu un seguit d’articles sobre temes diversos: metafísica, filosofia política, i sobre el sentit de les facultats de belles arts.
També hi trobareu El balcó de l’estudiant amb els tres articles guanyadors de la Jornada de Filosofia de Girona 2017, celebrada el 15 de desembre en motiu del Dia mundial de la Filosofia, que portava per títol “Viure amb la postveritat. Fets i relats”.
I, per acabar, no us perdeu la contraportada dedicada a les lligues de debat amb estudiants.

Monogràfic: Qüestions sobre la realitat i el sentit de la metafísica

Vol. 3 No 2 (2017)

Monogràfic: L’experiència estètica: reflexions entorn de la bellesa

Vol. 3 No 1 (2017)

Monogràfic: “El coneixement: emocions i raó, ara i abans”

Vol. 2 No 3 (2016)

Seccions de la revista: Editorial, Monogràfic, Recursos didàctics, Articles, El balcó de l’estudiant, Ressenyes, Exemples d’activitats acadèmiques: dissertacions, comentaris de text, treballs de recerca…, Documentació i Contraportada

Monogràfic: “Pensar l’ésser humà, des de Plató a l’actualitat”

Vol. 2 No 2 (2016)

Monogràfic:”Repensar la democràcia, de Plató a l’actualitat”

Vol. 2 No 1 (2016)

PROJECTE MANRESA-MAUTHAUSEN PROJECTE CONJUNT DE FILOSOFIA i HISTÒRIA

Monogràfic: Selectivitat

Vol. 1 No 01 (2015)

GLOF: Una experiència de 10 anys de lectura compartida