Sobre ser utòpics en temps distòpics

Dijous 19 de novembre a les 19 h

Sobre ser utòpic en temps distòpics

A càrrec de Rob Riemen

Online Durada: 1 h

Sens dubte, vivim temps distòpics. Una altra vegada! Google s’ha convertit en el Gran Germà que t’està mirant tal i com Orwell imaginava; el món pot veure, en temps real, el declivi i la caiguda dels Estats Units d’Amèrica, en altre temps líder del món lliure, i a Europa ens trobem davant del retorn del feixisme. A més de tot això, el canvi climàtic està destruint el planeta, la pandèmia milions de vides i encara més milions s’enfronten a la desesperació econòmica… Com és possible? No hem tingut prou lliçons de la nostra història? I què o qui pot guiar la humanitat fora d’aquests temps distòpics?

Nascut als Països Baixos el 1962, va estudiar Teologia a la Universitat de Tilburg. És assagista, fundador i actualment president del Nexus Instituut de Tilburg, una institució independent amb vocació internacional creada el 1994 amb l’objectiu de fomentar el debat filosòfic i cultural europeu.

Alguns dels llibres que ha publicat són: Per combatre aquesta època (2018) La universitat de la vida (2015), Nobleza de espíritu (2006), tots tres amb l’editorial Arcadia. https://www.robriemen.nl

Conferència en anglès amb traducció simultània al català.

Organitza: Grup de Professors de Filosofia de la Catalunya Central i Centre Cultural el Casino Amb el suport de: Diputació de Barcelona.