VIII Jornada Pedagògica

Projecte Educatiu Manresa-Mauthausen / Borrallons de Neu i Viatjar a una camp com experiència pedagògica: per què?, a càrrec de Pep Castilla -ins. Lluís de Peguera, Xavier Valls -coordinació del PEMM-, Jaume Esquius -ins. Lacetània-, Mercè Garcia -ins Pius Font i Quer- i Victòria Soler -ins Gerbert d’Aurillac-.

A partir dels testimonis de l’exili i la deportació manresana-bagenca, als camps d’extermini; s’inicia una tasca pedagògica interdisciplinar que reflexiona i actua per obrir Camins de Pau i Enfortir els Drets Humans. Més enllà de les aules, s’ha obert a la societat civil amb xerrades, exposicions, teatre i música, instal·lacions, viatges, col·laboracions amb altres entitats, etc. La darrera aportació ha estat la creació del documental pedagògic: Borrallons de Neu (13′) i Viatjar amb alumnes a un Camp d’Extermini com a eina pedagògica (15′). Aquest és un Projecte Transversal entre diferents Àrees Educatives -Història, Filosofia, Economia, etc-; Entitats de la ciutat: Foto Art Manresa, Escola d’Art de Manresa; Cinema Club Manresa; Casa Flors Sirera; Centre Recursos Pedagògics; Ajuntament de Manresa. Enguany preparem la instal·lació Camps: camins de Pau i Drets Humans.

  • Inauguració de la instal·lació CAMPS: CAMINS DE PAU. Recull del treball realitzat en el darrer viatge amb FOTOART Manresa. Dia 27 de gener i 30 de gener DENIP 2020
  • Treball amb les escoles de primària i secundària. Oferta de talers amb el tema de LA PAU I ELS DRETS HUMANS.
  • -Participació en la programació de teatre amb obres relacionades amb els temes tarctats.

Programa de la VII Jornada Pedagògica

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *