Biblioteca Digital Mundial

Avui us parlarem de la Biblioteca Digital Mundial, una biblioteca digital internacional creada l’any 2009 per la Biblioteca del Congrés dels Estats Units i la UNESCO.

 

 

Aquesta biblioteca permet descobrir, estudiar i gaudir dels tresors culturals de tot el món en un únic lloc i de diverses formes. Aquests tresors culturals inclouen, entre d’altres, manuscrits, mapes, llibres poc comuns, partitures musicals, gravacions, pel·lícules, fotografies i dibuixos arquitectònics. Els articles de la Biblioteca Digital Mundial es poden explorar de forma senzilla segons lloc, época, tema, tipus d’article i institució col·laboradora, o poden localitzar-se mitjançant una cerca oberta, en diferents idiomes.

Les característiques inclouen agrupacions geogràfiques interactives, un cronograma, visualització d’imatges avançades i capacitats interpretatives. Les descripcions dels articles i les entrevistes amb els conservadors sobre articles destacats proporcionen informació addicional.

Els llibres, manuscrits, mapes, fotografies i altres materials fonamentals representen una gran varietat d’idiomes, ja que s’ofereixen en els seus idiomes originals.

La Biblioteca Digital Mundial posa a disposició a Internet, de forma gratuïta i en format multilingüe, importants materials fonamentals de cultures de tot el món. Els seus objectius són:

– Promoure l’enteniment internacional i intercultural;

– Ampliar la quantitat i la varietat de continguts culturals a Internet;

– Facilitar recursos als educadors, estudiants i el públic en general;

– Permetre a les institucions associades reduir la distància digital entre els països.

 

Deixa un comentari