Què és el feminisme?

Definició del diccionari en mà, el feminisme és el “moviment que promou l’equiparació de drets entre els dos gèneres”, per tant, qualsevol persona que defensi la igualtat hi hauria de donar suport. Amb tot i amb això, la paraula “feminisme” té un significat encara envoltat de certs prejudicis que fan que alguns homes i dones hi sentin certa adversió. Aprofitant que aquesta setmana hem celebrat del dia de la dona, és interessant recordar els origen d’aquest moviment i les motivacions que encara en fan una causa oberta.

Edu3.cat

N’és un bon exemple el capítol de L’Europa Rebel titulat “La meva vida com a feminista“, un homenatge a una generació de dones que van lluitar per uns drets que avui considerem imprescindibles, i que també demostra els entrebancs a què van haver-se d’enfrontar, alguns vigents avui.

A casa nostra, és important reivindicar en aquest sentit figures com Maria Aurèlia Capmany o, posteriorment, Maria-Mercè Marçal. Dos exemples d’artistes i activistes de generacions diferents, conscienciades de la necessitat de replantejar el paper de la dona a la societat.

Edu3.cat

logo Edu3
Equip Edu3.cat

Deixa un comentari