Download

Aquest capítol de “L’internauta” ens duu una proposta innovadora per fomentar la lectura amb Carlota Torrents i l’Oriol Comas,
administradora i creador respectivament, de Quellegeixes.cat.

El “Què llegeixes?” o QL és un fòrum sobre llibres que va néixer el 23 d’abril de 2008. La idea va sorgir a partir d’una primera experiència durant el 2005, Any del Llibre i la Lectura, quan es va posar en marxa Què llegeixes? Connecta’t als llibres, un joc sobre llibres a internet que va durar 3 mesos.

El fòrum del Què llegeixes parteix de les mateixes premisses que aquell primer QL, però ara ofereix moltes més possibilitats. Aquestes premisses són: llibertat per parlar de tota mena de llibres i sobre qualsevol qüestió a l’entorn dels llibres; crear una biblioteca pròpia i conjunta de llibres; jugar i riure a través dels llibres i la lectura i, sobretot, ajudar a la prescripció de llibres entre lectors deixant, per una vegada, la crítica i l’acadèmia de banda.

El Què llegeixes és un gran fòrum que engloba totes les edats i que permet que qualsevol usuari es trobi en un entorn generacional afí. Per això hi ha el fòrum Ploma pels adults, el fòrum Boli pels joves i el fòrum Llapis pels petits.

Darrere del Què llegeixes hi ha un Equip QL format per persones diverses que ajuden en la producció, programació, creació de continguts i moderació del fòrum i que treballa intensament i diària perquè funcioni amb tanta precisió com la tecnologia i la capacitat humana és capaç.

El Què llegeixes ha tornat per quedar-se i durarà tant com ho vulguin els usuaris.

Programa setmanal, en forma de tertúlia, concebut per, d’una banda, anar posant context a la vida on-line i, de l’altra, anar aclarint, de manera entenedora i senzilla, els misteris i les curiositats de la xarxa. El programa, el primer de la radiodifusió a Catalunya i a l’estat espanyol dedicat exclusivament a Internet, va ser un projecte de Jordi Vendrell que actualment realitza i presenta el recentment guardonat amb el Premi Nacional de Periodisme, Vicent Partal.

Al bloc del programa (http://bloc.internauta.net) trobareu els anuncis dels programes, els arxius d’àudio, comentaris d’en Joan Jofra i hi podeu deixar els vostres propis comentaris.

+info

Us convidem a participar en els fòrums i el xats d’aquesta interessant iniciativa!

Equip Edu3

Deixa un comentari