El nostre regal de Nadal

L’equip de l’Edu3 us desitja unes bones festes nadalenques i un bon any 2009 per a tots els nostres públics.Us volem agrair les vostres aportacions al portal i convidar-vos a seguir visitant l’Edu3.cat

La proposta d’avui inclou un regal ben especial: el calendari 2009 de l’Edu3.cat que poder descarregar des d’aquest enllaç:

Calendari 2009

I també us facilitem algunes Idees-regal amb els audiovisuals del portal.Us proposem enviar un audiovisual als vostres amics com a felicitació de Nadal.

Només cal que escolliu un audiovisual i polsar la icona del sobre, tot seguit tindreu a punt un correu amb l’audiovisual triat on podreu escriure la vostra felicitació nadalenca .

Algunes propostes:

Per als menuts de la casa:

“Contes contats”

[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/tvc/contescontats/955289.rm" width="352" height="288"/]

El conte “The Magical Bagpipe (“La gaita meravellosa”) explica la història d’una princesa que no pot riure. Les Tres Bessones i en Pessoa han de trobar la gaita meravellosa que farà riure la princesa.

Les Tres Bessones són en un palau, on diversos pretendents intenten fer riure la princesa per aconseguir la seva mà. Les Bessones riuen i el rei, enfadat, les envia a presó. Allà coneixen en Pessoa, que les ajuda a escapar. Tots quatre van a buscar la “gaita meravellosa”, l’únic que pot fer que la princesa rigui.

Per als joves:

“Un forat a la butxaca”

[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/tvc/forat_butxaca/001_770671.rm" width="352" height="288"/]

Abans de fer un regal, cal tenir en compte diverses coses. L’espai “Un forat a la butxaca” n’explica unes quantes.

Si s’ha de fer un regal, cal pensar en els gustos o les necessitats de qui l’ha de rebre. De tota manera, per si l’hem de tornar, hem de guardar-ne sempre el tiquet.

Hi ha èpoques en què es compren més regals, com ara durant les festes de Nadal. Tot i el volum de compres, però, set de cada deu catalans no preveuen els diners que s’hi volen gastar. Per estalviar sorpreses, cal fer una llista de compra.

El programa recomana fer regals originals i amb imaginació, regals solidaris comprats en botigues de comerç just o regals que respectin les normes mediambientals.

Per als més grans:

“Sense embuts”

[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/tvc/sensembuts/1154685.rm" width="352" height="288"/]

Hi ha vida més enllà dels 80? Deu homes i dones en plena vellesa parlen “Sense embuts” i amb molt sentit de l’humor sobre les xacres de l’edat, l’amor i el sexe, la solitud, les residències, la família o els preparatius per a la mort.

A Catalunya hi ha 322.000 persones més grans de 80 anys. 56.000 viuen en residències per a gent gran. L’esperança de vida és de 83 anys en les dones i de 77 en els homes. S’estima que, d’aquí a vint anys, el 8 % de la població tindrà més de 80 anys.
Per a les famílies:

“Eduqueu les criatures”

“Especial Nadal”

Download link

En aquest capítol del programa radiofònic “Eduqueu les criatures” presentat per en Carles Capdevila es dedica al Nadal amb un especial sobre els quinze primers programes.

Els col·laboradors habituals del programa fan una revisió als millors moments. La Care Santos recomana els vuit millors llibres recomanats fins ara.

“Eduqueu les criatures” vol ser un lloc de pas per a experts, pares, canalla i mestres, per plantejar i intentar resoldre dubtes sobre l’educació dels fills. Per parlar junts, de bon humor, amb passió i sense complexos de com els intentem educar, com fracassem, fins i tot de com ens en sortim, amb paciència i sort.

I continuarem intentant conciliar el que conciliem sempre, l’humor amb les ganes d’aprendre, les opinions dels experts amb les batalletes els inexperts que fem el programa, que som simples aprenents d’educadors.
Per als melòmans:

“Històries d’Òpera”

Download link

En aquest capítol “d’Històries d’òpera” els conductors del programa ens apropen a la figura i personalitat d’una gran diva: Maria Callas. El personatge de Maria Callas ha esdevingut un mite.

El seu nom era el de Cecilia Sophia Anna Maria Kalogeropoulou, la seva figura va provocar passions i un seguit de controvèrsies al voltant de la seva figura.La seva vida va tenir un final tràgic que va desvetlla l’interès per aquest personatge. Na Maria Callas tenia un sentit tràgic del cant, el seu to de veu tenia aquesta cadència melanconiosa amb un rerefons de tragèdia.La seva carrera es va desenvolupar al llarg de 18 anys. “Històries d’òpera” és una emissió d’una hora de durada, durant la qual els seus dos presentadors, el Marcel Gorgori i el Roger Alier, comenten a manera de tertúlia distesa i amistosa, cinc grans moments de la història de l’òpera. Cadascun d’aquests fragments operístics té les característiques estètiques, ideològiques i musicals representatives dels cinc grans corrents artístics que, a grans trets, es poden distingir en la història d’un espectacle que, aquest any 2007, ha complert 400 anys: L’òpera. Els cinc fragments triats són diferents en cada capítol, però sempre s’emmarquen en els cinc grans corrents artístics esmentats.

La millor programació de ràdio i televisió personalitzada al vostre gust.Per aquest Nadal regala un audiovisual!

Equip Edu3

Deixa un comentari