L’incident del partit de costellada

 

 

La veritat és que aquest és un dels fets més rellevants del nostre poble. Encara que sigui possible que tu no n’hagis sentit a parlar mai ja que la majoria d’implicats en aquell cas no en van dir res i  t’ho asseguro jo que en van ser molts xiquet, o i tant que sí. 

 

Era l’hora de començar el partit de tots els dissabtes; típic partit de costellada, ja que tocava jugar contra els penúltims a la classificació que eren els de Gandesa; coneguts pel seu joc passiu característic des de feia unes quantes generacions. 

Abans del partit hi va haver un petit dinar de germanor per enllepolir el dia entre les colles dels dos equips on repartien dues botifarres amb una mica de pa amb tomàquet per qui volgués matar la gana. 

Però centrem-nos en el cas, doncs el fet és que quan era l’hora de començar el partit i el delegat, el senyor Puig, va anar a agafar la pilota  de l’armari per començar a jugar, resulta que no hi era. 

Aquest fet va desencadenar una sèrie d’esdeveniments que van provocar, gairebé, que se suspengués el partit. 

Però en aquell moment va arribar el senyor Rams, que havia estat inspector de policia, es va posar a fer un conciliàbul per interrogar tots els sospitosos entre els quals hi havia diversos ciutadans com ara l’escombriaire, el Valerià o el senyor Puig. 

A tot això cal afegir les ganes de tots ells per aviar-se’n,  cosa que va provocar que acabés fins i tot l’àrbitre acusat d’haver amagat la pilota per tal que no es jugués l’enfrontament. Amb tot això el senyor Rams no va treure res gens clar, tot estava engarbinat, i va decidir marxar a casa a continuar escrivint la seva autobiografia que més tard va tenir escasses vendes, fet que va provocar que l’editorial que li havia publicat se n’anés en orris.  

Just en el moment que l’àrbitre anava a donar per guanyat el partit per al Gandesa va aparèixer l’alcalde amb la pilota a les mans i va dir: 

-M’ha fet molt de servei, feia temps que no jugava amb el meu fill i portava demanant-m’ho unes quantes setmanes, per tant he agafat la pilota del armari que estava obert i me l’he emportada per passar una estoneta. No hi ha res millor que passar-se una estona jugant amb el fills, oi? 

 

Sí vailet, les coses són així aquí. El partit? Ah sí, el varem guanyar per sis gols a un i perquè els vam deixar fer el gol de l’honor, que jo trobo totalment desencertat tractant-se d’aquest equip, perquè això pot afectar en la classificació ja que…  

 

 

Jordi Llenas

7 thoughts on “L’incident del partit de costellada

 1. lrc1171

  Trobo que el conte es una mica curt, ja que com va dir en joan marc, un conte no pot donar nomès una plana d’historia. En la meva opinió la idea del conte es original i elaborada, pero pots aprofundir mes i treballar-te millor la llargaria i expressió de les idees exposades.

 2. Saulo i Eric

  La historia està bé, però els events no tenen coherència ja que per exemple passen d’estar menjant a jugar el partit…
  Tu ho pots fer millor, i podries aver-hi possat més noms del poble i més llocs.
  El final, no es gens esperat, ja que l’alcalde no surt en ningun moment en l’història i de cop i volta es ell el que té la pilota.

  la teva nota es un 5

 3. Adrian

  El text es curt, però m’ha agradat. Tot i així crec que hi falten mots mequinensianes. un 6,5 =)

 4. Laia

  Jordiii! doncs a mi m’ha agradat la història. està clar que si hagués sigut una mica més llarg hagués estat millor, pèrò tot i am la poca extenció del text, trobo que el tema és original i que si que s’acosta a l’estil del Moncada.

  jo et poso un 8!

 5. Mireia

  El text està bé, m’ha semblat original i segueix l’estil de Montcada. El final és sorprenent tot i que et podries haber currat una miqueta més l’extensió, l’he trobat massa curt.
  Et poso un 7!

 6. Joan Marc

  Els teus companys i companyes ho han dit: un pèl dropo. Només arribes al be, e amb accent tancat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *