El joc de la guineu

Francesc Xavier Hernández. El joc de la Guineu. Editorial Barcanova.

A la casa de colònies de Cal Rei, al municipi de Santa Maria del Camí, ha arribat un grup de noies i nois per passar-hi uns dies de colònies. Els monitors han ideat un joc per posar a prova els dots detectivescos del grup, han seleccionat un dels alumnes perquè sigui la Guineu i li han donat un munt de papers amb una lletra G vermella pintada, que haurà d’anar deixant pels llocs més inversemblants. Aquells que s’atreveixin a delatar algun dels seus companys com “la Guineu” i no ho puguin demostrar, quedaran fora del joc. La tensió de l’enigma es manté al llarg de la novel·la, però l’Iu Quatrecases, el noi que explica tots els fets d’aquelles colònies, es troba immers en un altre misteri molt més tenebrós i tèrbol.

A prop de la casa de colònies hi ha l’ermita de Sant Silvestre en un estat lamentable de conservació. L’antic cementiri que s’aixeca al seu costat ha sofert actes de vandalisme irreverent que han deixat al descobert els taüts dels nínxols, amb les restes humanes que contenien escampades pertot arreu. Una de les tombes obertes conté un esquelet sense crani, i la seva làpida crida l’atenció de l’IU que, de mica en mica, va descobrint una història antiga de revenges i terror que va succeir en aquell mateix indret.

Les dues narracions es barregen amb  un ritme intens que farà difícil deixar la lectura. Qui serà la misteriosa guineu? Com es resoldrà el misteri del Taüt sense crani?

17 thoughts on “El joc de la guineu

 1. abdelhakim

  hola soc el abdelhakim:
  a mi m’ha agradat mes en els llocs que començen a trobar les ges i que començen a molestar a la monica i que un intenta defensar-los.
  i tambe quan començen a perdres per la muntanya i despres començen a trobar els morts.

 2. ismael

  no m’ha agradat molt per k no es d’accio i els llibres k no son d’accio no m’agraden

  aquet llibre no m’agradat

  dewwwww!!!!!!!!!!!!

 3. francesc martinez

  !!!!!!!!!!hola soc el fran aquest llibre me l’he llegit i m’ha agradat molt, perque trobo que es de molta intriga i enganxa¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

 4. Yaiza

  Wola gent que tal jo bé, el libre està molt interesant, m’ha agradat molt i ho recomano a tothom que ho llegeixi que segurament els agradarà molt.
  Bueno aquesta ha sigut la meva opinió personal esperu que llegiu el llibre, fins ara.
  Adeú

 5. mohamed

  Ola gent soc el Moha aquest llibre es molt bonic i es pot llegir en qualsevol moment, perque es juga en equip i es d’intriga.
  I t’ha dones compta que mola molt llegir.
  adewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

 6. Maria Salat

  Què tal, segon?

  Aquest llibre, precisament, és bastant fàcil de llegir, i sobretot el recomanaria a gent que no li vagi gaire la lectura. El text és senzill, perquè el narrador representa que és un nen. Ens ha enganxat bastant, potser per sentir-nos identificats amb els protagonistes: tots, de petits, hem fet alguna malifeta d’aquestes de les colònies de l’escola.

  Una història molt entretinguda que ens transmet el companyerisme i el valor de l’amistat.

  Fins ara!

 7. Bet Rosell Tinker

  Hola, doncs jo sóc la Bet!

  Aquest llibre m’ha agradat, tot i que era bastant fàcil de llegir.

  Crec que el principal missatge que ens vol transmetre és el valor de l’amistat i el sentit del companyerisme. També té una part d’intriga, tot i que el fet de saber qui és la guineu ja era bastant obvi.
  A més també m’ha agradat bastant el fet de que fos escrit per un nen, i les pertites freses innocents que deia i que feien gràcia, més que res (diria) perquè reflectien aquest comportament infantil, el més normal en un nen petit.

  Jo el recomenaria a aquells que els agraden les lectures senzilletes, amb una mica de tot, però que tampoc es conformen amb un llibre mal escrit o amb un mal argument.

  Res més, aquesta és la meva opiniò personal del llibre.

 8. mohamed

  Ola joan marc i virginia soc el moha i voldria dir la meva opinio.
  Aquet llibre es molt interesant, perque parla de com jugar en equip i la confiança de un equip.

 9. Cristina

  doncs gent que puc dir-vos d’aquest llibre…
  tot i que a mi no m’agrada lleguir he trobat aquest llibre molt interessant!

  És un llibre d’intriga i misteri!

  res més a llegir que es molt bo!!

 10. Pol Nóbrega

  Weno, k tal? em dic Pol

  El joc de la guineu, no és que sigui el millooor llib re del món però està molt be per passar l’estona amb els tocs d’humor i tambe d’una mica d’acció.
  Wenu, aixó es tot.
  Dew!!!!!!!!

 11. David

  Holaaa!

  jo voldria saber si hi ha alguna pagina web on surtis aquest llibre resumit per capitols! moltes gracies;)

 12. Joan Marc Post author

  Home David, jo de tu me’l llegiria. És molt ràpid de llegir i la història enganxa. Segur que amb un parell de tardes te’n surts. Ànims!!

 13. raul

  mel llegire tantes vegades com sigin pusibles, un llibre espectacular. A sise de primaria i ja llegit, alucinant.

 14. anisa

  hola aquest llibr esta molt bé m’ha agradat moltissim i com que es d’aventura dons m’ha encantat!! Os ho recomano!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *