Comentem cartells i poemes visuals de Joan Brossa…Tercer cartell…

rellotgeEn aquest poema objecte, Joan Brossa ens fa pensar en el temps. Pensem que significa que el temps no té mesura, és quelcom descontrolat. Aquest poema objecte diu que el temps no marca res, el temps és per tu, viu la vida. Aquest poema objecte explica que el temps no importa si el que estàs fent t’agrada molt o sigui quelcom divertit; també explica que t’has de prendre el temps a la teva mesura, i utilitzar el temps pel teu bé i no en la teva contra. Nosaltres creiem que les agulles signifiquen la vida i els números els estats de la vida, l’u podria ser la teva infància, i el dotze podria ser la mort que és el final de la teva vida per tant seria un cercle interminable. Creiem també que tant volum d’agulles significa que el temps està repartit per tot el món.
També pensem que Joan Brossa volia dir que el temps és uniforme.
Podria ser que Joan Brossa ens volgués fer pensar que les agulles són lliures a l’ igual que nosaltres hauríem de ser-ho.
Marc Luque, Marc González i Jordi Alemany. 11anys

Joan Brossa, ens vol dir que el temps no és el més important de tot, el que importa és el que estem fent en aquell moment. També creiem que hi ha tres agulles grans i tres de petites, perquè sigui l’hora que sigui sempre tenim l’oportunitat de fer coses diferents de les que fem normalment.

Hi ha una dita que és EL TEMPS ÉS OR i ens sembla que vol dir que s’ha d’aprofitar tot el temps que tens i que en cada moment del dia has de fer alguna cosa interessant, perquè si ens quedem mirant la televisió, per exemple, no creixerem com a persones i si en canvi estem llegint aprenem molt més i aprofitem el temps.

Estar amb el mòbil és una distracció. Si en comptes de fer els deures vas a prendre alguna cosa amb el amics és una cosa més agradable que estar amb el mòbil.

MARIA I CARLA 11 anys

Joan Brossa, ens volia dir que si llegim podem ser lliures, i que ningú no ens pot deixar de banda. Potser ens volia dir que la mateixa importància que té ser lliure és la de llegir un llibre. Ser lliure no vol dir deixar de banda els llibres, ens vol transmetre la importància de ser lliures. La llibertat té molts sinònims i té molts moments on podem ser lliures un d’ells és quan llegim quan fem quelcom que ens agrada. En aquest cartell, Joan Brossa ens vol dir que si llegim llibres podem acaben sent lliures. Ens volia dir que llegint un llibre ets lliure dins de la teva imaginació. Joan Brossa era lliure perquè llegia molts llibres.

Els llibres són lliures, i siguis com siguis tothom els pot llegir.

Pere, Martí i Álvaro.

Aquest poema objecte és un cartell que anuncia una exposició. El poeta volia dir que es pot anar a l’exposició a tota hora. Ell anima a tota la gent que vagi a visitar l’exposició perquè ell creu que s’ho passaran molt bé observant totes aquelles obres, podran pensar molt i podran gaudir de l’entorn. Ell vol assegurar que l’ambient serà molt agradable i poètic.

Nosaltres pensem que Joan Brossa vol dir que el temps estressa. Ell recomana que no ens fixem gaire en el temps. Ens deu dir que no s’ha d’anar amb presses perquè llavors fas les coses malament. Sempre s’ha de fer cas a aquella dita que diu: a poc a poc i bona lletra.

Quim i Marc P.11anys

En Joan Brossa diu que el temps és or, perquè hi han moltes agulles i creiem que diu que és igual l’hora que sigui que s’ha d’aprofitar. Hi ha tantes agulles com si partíssim el dia per quatre. Cada moment del dia s’ha d’aprofitar. Les agulles assenyalen a un moment del dia i potser ens volia dir que cada moment és important. Hi ha tantes agulles perquè dona igual l’hora que sigui, cada hora , cada minut cada segon… Tots són importants.

Nil, Arnau Gotsens i Marc J.

3 thoughts on “Comentem cartells i poemes visuals de Joan Brossa…Tercer cartell…

 1. mar junyent

  Jo crec que les seves hobres son mol boniques i molt originals.
  Si ti quedes a pensar hi pots trobar moltes respostes.
  Et recomano molticim.

 2. Marc Luque

  Està molt bé que participem en els cartells de Joan Brossa.
  De tant en tant es divertit parar-te a pensar que ens volia transmetre el poeta.
  Són infinitats de respostes, preguntes i arguments que Joan Brossa només en una sola imatge pot arribar a donar.
  Espero que participem en més coses com aquesta!

 3. Pingback: Arbust Brossa. Llegir i mirar Joan Brossa – Laberints brossians

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà