Category Archives: Observació

Conferència sobre el fluid newtonià

IMG_4152 [640x480]Avui el nostre company Nil ens ha realitzat un experiment en directe . Es tractava de mostrar-nos l’efecte del Fluid Newtonià. Per fer l’experiment s’ha servit de diversos estris per aconseguir fer una massa amb farina de blat de moro i aigua. Amb la proporció adequada a aconseguit fer una massa que quan rebia un impacte fort mantenia la superfície dura . En canvi quan la massa rebia una pressió suau l’objecte que s’hi posava s’enfonsava poc a poc. L’experiment ha servit per parlar de la unió de les molècules a la superfície dels líquids i de forma especial en els fluids. Moltes gràcies Nil.

El pòster de Sant Salvador declarat bona pràctica educativa.

BaldiriLa Fundació Lluís Carulla, que fa possible els Premis Baldiri Reixac, ha seleccionat el treball de Sant Salvador de les Espases com a model de bona pràctica educativa. L’enhorabona.

Podeu veure-ho al següent enllaç.

Conferència sobre Londres

IMG_4028La Martina ens ha explicat un munt de coses sobre la ciutat de Londres. Hem sabut que ella té moltes ganes de poder-hi anar i ha preparat una minuciosa guia dels llocs més interessant per descobrir i conèixer. Ha parlat de llocs emblemàtics, monuments, museus, parcs…Ens ha fet veure la ciutat de Londres com un indret molt interessant per ser visitat. A tots ens han vingut moltes ganes de viatjar-hi. Moltes felicitats pel teu treball Martina.

Conferència sobre la barrera de corall

IMG_4027L’Álvaro ens va exposar una conferència sobre la barrera de corall que es troba al nord d’Austràlia. Va explicar-nos molt bé la seva situació, de què està composta, quins perills té, quines dificultats està passant…quins animals hi viuen …Ha estat una conferència interessant ja que al final el diàleg ens ha portat a pensar sobre la necessitat de preservar el medi ambient encara que sigui situat ben lluny nostre. Moltes gràcies Álvaro.

Conferència sobre Kènia

IMG_3633 [640x480]L’Arnau ens va fer una conferència sobre Kènia. Ell va explicar molt bé les característiques d’aquell país. La seva presentació va estar il•lustrada per unes imatges molt boniques que ens van ajudar a conèixer com són l’entorn natural i les persones d’aquell indret. L’Arnau comptava amb l’experiència dels seus pares que hi havia viatjat i per això ens va poder exposar detalls molt, molt interessants. Moltes felicitats Arnau.

Experiment sobre la llum

IMG_3885 [640x480]Amb un experiment sobre la descomposició de l’espectre de la llum comencem una sèrie de conferències que arrodoniran el treball realitzat a l’entorn de l’Univers i l’Astronomia. L’experiment l’han presentat en Ferran, l’Arnau Gr. i l’Èric. Van servir-se d’un CD per a mostrar-nos l’espectre de la llum sense la necessitat de fer servir un espectròmetre.

IMG_3891 [640x480]

Conferència sobre les plantes medicinals

IMG_3787 [640x480]L’Arnau ha exposat la seva conferencia sobre les plantes medicinals. Ha fet un repàs de les plantes remeieres més corrents del nostre entorn i n’ha destacat les seves propietats curatives. Ell ha preparat la seva exposició amb molta cura per tal de plantejar-nos que cal anar en compte amb tot allò que ens podem prendre i pel motiu que ens ho prenen. El diàleg posterior a la seva conferència ha fet possible aclarir algunes informacions sobre les plantes i les seves propietats que molt sovint no s’ajusten a la realitat. Moltes gràcies Arnau.

Conferència sobre els oficis artesanals

IMG_3786En Marc ha explicat molt detalladament un treball d’investigació sobre els oficis artesanals. Ell ha exposat la consideració que tenen a l’actualitat aquests oficis , ens ha explicat que n’hi ha una colla que estan en perill de desaparèixer i ens ha exposat els oficis tradicionals que es feien antigament a Esparreguera. Entre aquests oficis ha fet esment de l’ofici de terrisser que comptava amb una gran tradició al nostre poble. En Marc ha comptat amb l’ajut de la Rosa de l’Arxiu Municipal per fer el seu treball. Moltes gràcies per haver-nos explicat aquestes coses tant interessants.

Hem fet possible un Planetari a l’Escola

Durant moltes setmanes hem estat preparant el planetari que ara podem gaudir tots els components de l’Escola. Gràcies a la Montserrat Parellada i a en Carles Schnabel ha estat possible realitzar sessions de planetari malgrat la complexitat del tema i la multitud de factors que intervenen en el domini d’una explicació d’astronomia. Moltes gràcies a totes les persones que han fet possible el treball ben fet i acurat. Gràcies també a l’Esteve Valls a en Manel Roca i a en Venanci Puig pel seu fantàstic treball. Des d’aquest mes d’abril l’Escola disposa d’un planetari analògic que permetrà treballar a moltes promocions de nois i noies. Les imatges espectaculars parlen per elles mateixes de les descobertes que hem fet.