Category Archives: Història

Premi Baldiri Reixac pel treball sobre Sant Salvador de les Espases

IMG_4238Avui diumenge dia 7 de juny ens han lliurat el Premi Baldiri Reixac pel nostre treball sobre Sant Salvador de les Espases. El treball realitzat com a projecte durant el curs 13-14 consistia en un pòster informatiu que es va lliurar als Amics de Sant Salvador de les Espases per tal que servís de plafó informatiu als visitants de l’ermita. L’enhorabona.

 

Fins al Final! 1714

Divendres a la tarda van venir a la Classe els escriptors esparreguerins Manel Ruiz i Xavier M. Fernández autors del llibre “Fins al Final! 1714”. Ells ens van explicar molts detalls sobre el llibre novel·lat que han publicat sobre l’Esparreguera del 1714. Van explicar-nos com havien fet el treball, on havien cercat la informació, quines van ser les seves descobertes, quins són els seus projectes…També ens van portar un barret de tres puntes per tenir-lo a la Classe, uns pòsters dels personatges del seu llibre representats per figures  de “Clics” i unes enganxines amb el dibuix de la portada del seu llibre. Vam estar parlant amb ells durant una hora i vam concloure que Esparreguera té molts tresors. Per acabar i per agraïr-los que haguessin vingut els vam donar uns pòsters de Sant Salvador que havíem fet nosaltres. Moltes gràcies Manel i Xavier.

Sortida a Sant Salvador de les Espases

sortidaBenvolguts pares i mares, nois i noies

Us agraeixo molt, molt, que hàgim pujat tots junts a Sant Salvador de les Espases en un dia magnífic on tot ha sortit molt bé. Crec que els nois i noies hauran pogut conèixer un indret meravellós que tenim a costat de casa. És un indret senzill, auster, difícil d’accedir-hi…Però és un lloc que ens parla del passat d’Esparreguera i del nostre país. Agraeixo la vostra cordialitat, la paciència d’acceptar de pujar en un lloc tant alt i l’encert d’haver-vos deixat convèncer pels nois i noies. En dies com avui queda clar el perquè aquest grup de joves són excepcionals. Les seves famílies també ho sou. Moltes gràcies doncs.

 Érem 71 persones, 2 gossos… i tres ermitans!

 Molt bon cap de setmana. Patrici

Conferència del Sr. Joan Llor

El passat dimecres ha vingut a Classe el Sr. Joan Llor per a explicar-nos molts detalls de la història de Sant Salvador de les Espases. Ha estat una experiència molt interessant que ens servirà per a preparar la sortida del proper dia 1 de juny amb els pares i mares. El Sr. Joan Llor forma part del Col·lectiu de Recerques d’Esparreguera.

Excursió al camí de les salmorres, la Puda i Can Tobella…

IMG_7419 [640x480]Avui diumenge 24 de novembre pares i mares i noies i nois hem anat al camí de les salmorres que comença a l’estació de l’Aeri de Montserrat. Un cop ens hem trobat tots i totes hem començat a caminar pel bonic camí que segueix el marge esquerre del riu Llobregat. Mentre caminàvem anàvem explicant coses de la història i la natura d’aquell lloc tant bonic d’Esparreguera. Hem arribat fins a l’entrada del balneari de la Puda on ens hem fet una fotografia tots junts. Deixem aquí un enllaç al Blog on hi ha moltes fotografies del balneari.
Enllaç 1

Enllaç 2

De retorn hem anat a la masia de Can Tobella on hem dinat tots junts. Quina excursió més interessant…! Moltes gràcies a les mares i pares que l’han fet possible.