Category Archives: Educació Artística

Les nostres lletres per la Setmana de la Poesia de Barcelona 2015

Enguany també hem participat a la Setmana de la Poesia de Barcelona de la mà de la Fundació Joan Brossa. Aquesta vegada la proposta consistia en fotografiar lletres que trobéssim tot caminant per Esparreguera. La veritat és que en vam trobar un munt. A les diapositives veureu les que vam enviar a través de Twitter per participar en forma de petits poemes visuals en la Setmana de la Poesia. Les reconeixeu? Els títols de les imatges són aquests:
“X enreiXades” Quim
“e d’espiral” Quico
“O de brOssa” Pere
“I i V fan el 4” Òscar i Jordi.
“A de gelAt” Òscar.
“i d’intel•ligent” Martina
“A seure” Martí.
“Llum en T” Mariona
“Y encadenada” Maria
“Q de què prenem” Marc P.
“Jo la veig” Marc L.
“És la V o la O?” Marc J.
“E d’Engany” Mar
“A d’Antena” Jordi
“X al cor d’Esparreguera” Nil
“L per a trepitjar” Èric
“D de deixalles” Carla
“S de serp” Arnau Gr.
“Cor de g” Álvaro
“A de mosAic” Aina
“Doble X” Arnau G.
“ombra amb W” Ila
“ Pa amb Y” Marta
“ O amb accent” Ferran
“ gronxAdor” Marc G
“tOc,tOc”, Pau

Participem a la Setmana de la poesia de Barcelona 2015

SetPoesEstem participant a la Setmana de la poesia de Barcelona 2015. Per fer-ho enviem fotografies de lletres que hem trobat per Esparreguera recordant els poemes de Joan Brossa. Seguim la iniciativa de la Fundació Joan Brossa que ha pensat a fer-nos participar enviant imatges que ens recordin lletres acompanyades d’un títol. Participarem durant els dies 12 al 18 de maig d’enguany. Ho fem a través de Twitter amb aquestes etiquetes.

@fundaciobrossa ‪#lletresbrossianes a la ‪#setmanapoesia15 ‪@EscolaElPuig

Concert de l’orquestra de la EMMDE

IMG_3068Com cada any els nens, nenes i mestres de l’Escola El Puig estem convocats a diverses audicions realitzades pels mestres i estudiants de l’Escola de Música Municipal i de Dansa d’Esparreguera. Avui hem assistit a la darrera de les actuacions que ens oferia l’orquestra de l’Escola de Música dirigida per l’Héctor Martínez. Des de l’Escola donem les gràcies a tots els integrants d’aquestes audicions que tal com la d’avui estan realitzades amb molta cura i pensant en despertar estimació per la música i les persones que la fan possible. Moltes gràcies.

Acròstikus

8OdoqPer celebrar el dia Mundial de la Poesia el proper dissabte 21 de març la Fundació Joan Brossa ens convida a anar a la Seca Espai Brossa al Carrer Flassaders, 40, 08003 de Barcelona a les 17 h. Allà es farà una representació agafant com a referents dues experiències en les quals hem participat. Aquestes experiències són els acròstics i els haiku en homenatge a Joan Brossa. Tots hi sou convidats i l’entrada és lliure.

Missatge de Jordi Alcaraz…

10995929_842588025800420_4398390030879644513_nNotícies d’en Jordi Alcaraz…ens diu això al seu compte de Facebook…

Jordi Alcaraz

Des del primer moment que vem xerrar amb la clase del Bruixot de l’Escola El Puig d’Esparreguera amb va unir un vincle especial amb aquest nois i noies plens de creativitat i talent.
He rebut un e-mail que m’ha fet molta il.lusió i volia compartir.
Han fet una nova biblioteca i ademes han inclòs un obra meva.
Moltes gràcies a tots! Sou admirables. Quina il.lusió em fa tenir notícies vostres i veure la imatge a la biblioteca de l’escola. Us admiro molt!! Jo també us segueixo a les xarxes i vaig llegir els haikus que vàreu fer a partir de les obres d’en Brossa… Aquest nois i noies m’emocionen… Felicitats per tot el que esteu fent…es excepcional…!! Gràcies per voler compartir amb mi el talent que teniu tots plegats…gracies!!

Una abraçada

Fins sempre Jordi

150 haiku per a un aniversari…

A la Classe del Vampir, hem estat realitzant poemes haiku seguint la proposta que la Fundació Joan Brossa ha fet a través de la xarxa Twitter per a recordar l’aniversari del naixement i mort del poeta. L’experiència s’ha desenvolupat per mitjans virtuals, ja que començava el 30 de desembre i finalitzava el 19 de gener, en plenes vacances escolars. Cada dia a les nou del matí les responsables de la Fundació proposaven un poema visual i a partir de la seva interpretació es podien confegir haikús seguint la mètrica corresponent 5-7-5. Val a dir que durant les mateixes dates del curs passat vam participar a l’experiència “Acròstics Brossa” , de la qual en guardem molt bon record.

A la Classe, hem recollit ben bé 150 poemes que han impressionat a totes les persones que amb l’etiqueta #HaikuBrossa han volgut fer un seguiment de les aportacions que anàvem fent. Al final de l’experiència els haiku han estat recollits en un llibre digital que respon a aquest enllaç .

Més elaborats o menys, els haiku que trobareu en aquest recull són fruit de la complicitat amb l’obra de Joan Brossa. En cap cas la interpretació ha estat un impediment per a poder plantejar una idea suggeridora i creativa a partir d’un poema visual.

Joan Brossa i la seva força comunicativa ha mantingut a l’aguait i ben desperts nois i noies d’onze anys que molt orgullosos han escrit aquests poemes. Moltes gràcies.

#HaikuBrossa

Hola Judith Barnés, Glòria Bordons, responsables i amics de Fundació Joan Brossa i participants en aquest #HaikuBrossa. Som els nens i nenes de la classe del Vampir de l’Escola Cooperativa el Puig de Sisè de Primària. Aquest dies hem estat enviant haikús sobre els poemes visuals de Joan Brossa que penjàveu  puntualment al Twitter. Nosaltres els elaboràvem i el nostre mestre els penjava.

Us volem dir que ens ha agradat molt poder fer haikús cada dia, i a més a més poder-los fer sobre poemes visuals de Joan Brossa. Sempre que heu proposat alguna cosa d’en Brossa l’hem intentat fer. Recordem molt bé els divertits acròstics de l’any passat . Aquest any també ens ho hem passat molt i molt bé.

Moltíssimes gràcies.

Nens i nenes i mestre de la Classe del Vampir de Sisè de Primària de l’Escola Cooperativa El Puig d’Esparreguera. Recordeu que sempre que vulgueu podeu venir-nos a visitar a l’Escola. Sempre és oberta per a tots vosaltres.

Esborrany de Haikú…

Pau

19/01 > “Poema visual”, 1988. Acabem el #HaikuBrossa

Darrer haikú

 

Final de lletres

per tornar a començar

millor que abans.

Jordi 11 anys

L’abecedari

s’acaba alegrement

amb papallones.

Marc L. 11 anys

Les lletres i les

papallones van junts com

la nostra vida.

Marc L. 11 anys

La mort no em fa por

ben segur que passarà,

passarà segur.

Pau 11 anys

S’ha acabat ja.

Final d’abecedari.

Ja s’ha acabat.

Pau 11 anys

Un final feliç

amb papallones blaves

que pugen al cel.

Carla 11 anys

La mort em fa por

ja que és el trist final

de la llibertat.

Marc J.

Repte superat

abecedari finit

amb papallones.

Aina 11 anys

Arbust Brossa

NoticiaEl passat mes de desembre vam realitzar una interessant experiència. Es tractava de dialogar sobre cartells de Joan Brossa exposats a la Facultat de Magisteri de la Universitat de València. La Fundació Joan Brossa va oferir-nos  durant diversos dies cartells per dialogar através de Twitter. En aquest diàleg vam coincidir amb els nois i noies d’Escolagavina de Picanya, València. Fruit d’aquests diàlegs la Fundació reconeix l’experiència al seu lloc web mostrant enllaços als documents generats entre les dues escoles. Aquí us deixem un enllaç a la menció.

Moltes gràcies Fundació Joan Brossa.

#HaikuBrossa dia 16

carta

Mirant la carta

veus lletres i ulls perquè

pots trobar de tot.

Quim 11 anys

Cartes màgiques,

amb elles prou es poden

fer moltes coses.

Quim 11 anys

Amb gran il·lusió

inicia el bon mag

la seva festa.

Èric i Álvaro 11 anys

Els seus ulls veuen

la màgia amagada

dins de la carta.

Maria 11 anys

La carta i l’ull

diferents idiomes

bons jeroglífics.

Òscar i Ferran 11 anys

Una gran carta

màgica per sorprendre

a gent que la veu.

Pau 11 anys

Cartes per la gent

els indiquen el futur

i tot el present.

Pau 11 anys

L’ull que tot ho veu

ha vist el que passava

rere la carta.

Marc P. 11 anys

A l’ull li sap greu

preveure l’altre cara

d’aquesta carta.

Arnau G. Marc P 11 anys

No perdis res en

veure que hi ha moltes

coses per mirar.

Marta 11 anys

Les cartes es fan

servir per fer màgia

i per jugar-hi.

Marc J. Arnau Gr. 11 anys

Una carta del

revés és una cosa

que es veu molt gran.

Marc L. 11 anys

Un misteri gran

és gran carta del revés

així es veu bé.

Marc L. 11 anys

El que jo he vist

conté boniques coses

aquesta carta.

Aina 11 anys

Vol l’ull inquiet

veure molt bé la carta

joia màgica.

Martí 11 anys

Una carta que

està del revés és un

misteri com l’ull.

Marc L. 11 anys

Teu és l’ull que ho veu

pot veure moltes coses

i molt ben vistes.

Marc L. 11 anys

La carta de la

màgia dels ulls i dels

números màgics.

Ferran 11 anys.