Category Archives: Ciència i Societat

Conferència sobre els Jocs Olímpics

IMG_4242En Pau ens ha fet una conferència sobre Els Jocs Olímpics. Ha explicat molt bé els orígens d’aquest esdeveniment esportiu i la seva evolució al llarg del temps. Ha explicat detalls de la història i personatges importants que els han fet possible. A la segona part de la seva conferència s’ha centrat en els Jocs Olímpics de Barcelona 92 exposant la importància del voluntariat, la reforma de la ciutat i la dinamització d’aquesta ciutat de cara al futur. En el torn de preguntes hem fet referència a esports de jocs d’estiu i d’hivern que són poc coneguts però que compten amb una bona colla de seguidors i seguidores. Felicitats Pau.

Premi Baldiri Reixac pel treball sobre Sant Salvador de les Espases

IMG_4238Avui diumenge dia 7 de juny ens han lliurat el Premi Baldiri Reixac pel nostre treball sobre Sant Salvador de les Espases. El treball realitzat com a projecte durant el curs 13-14 consistia en un pòster informatiu que es va lliurar als Amics de Sant Salvador de les Espases per tal que servís de plafó informatiu als visitants de l’ermita. L’enhorabona.

 

Conferència sobre el fluid newtonià

IMG_4152 [640x480]Avui el nostre company Nil ens ha realitzat un experiment en directe . Es tractava de mostrar-nos l’efecte del Fluid Newtonià. Per fer l’experiment s’ha servit de diversos estris per aconseguir fer una massa amb farina de blat de moro i aigua. Amb la proporció adequada a aconseguit fer una massa que quan rebia un impacte fort mantenia la superfície dura . En canvi quan la massa rebia una pressió suau l’objecte que s’hi posava s’enfonsava poc a poc. L’experiment ha servit per parlar de la unió de les molècules a la superfície dels líquids i de forma especial en els fluids. Moltes gràcies Nil.

Fem saber als Amics de Sant Salvador de les Espases el Premi rebut pel Pòster.

IMG_4086Fem saber a les persones i institucions el Premi Baldiri Reixac sobre el pòster de Sant Salvador de les Espases. Hem fet saber als Amics de Sant Salvador el nostre Premi que recollirem el proper diumenge dia 7 de juny. Hem deixat un missatge al llibre de visites de l’ermita. Si hi pugeu ho podre veure…!

Conferència sobre Els Minerals

IMG_4084 [640x480]En Ferran ens ha realitzat una conferència sobre els minerals. Ell portava molt ben preparada la seva exposició, ben detallada, amb moltes informacions i amb molts exemples per a explicar. Ha estat molt valent responent totes les preguntes que li hem fet sobre els temes que ens ha exposat. Al final de la conferència ens ha mostrat la seva col·lecció de minerals, ens ha demostrat la proporció de sal que podríem trobar al Mar Mort i a més a més ens ha regalat un petit mineral per cadascun de nosaltres. Moltes felicitats Ferran.

Conferència sobre els gossos raça “Labrador”

IMG_4047 [640x480]En Quico ens va presentar una conferència sobre els gossos raça “Labrador”. Ell tenia molt interès a explicar-nos molts detalls sobre aquesta raça de gossos perquè precisament ell en té un a casa. Va exposar-nos que són uns animals molt fidels i pacífics i que participen en múltiples accions solidàries amb persones amb discapacitats o víctimes d’accidents. Ens va mostrar un vídeo molt interessant i emotiu sobre un nen amb síndrome de Down i la relació que manté amb un d’aquests gossos. Moltes gràcies i felicitats Quico.

El pòster de Sant Salvador declarat bona pràctica educativa.

BaldiriLa Fundació Lluís Carulla, que fa possible els Premis Baldiri Reixac, ha seleccionat el treball de Sant Salvador de les Espases com a model de bona pràctica educativa. L’enhorabona.

Podeu veure-ho al següent enllaç.

Conferència sobre Londres

IMG_4028La Martina ens ha explicat un munt de coses sobre la ciutat de Londres. Hem sabut que ella té moltes ganes de poder-hi anar i ha preparat una minuciosa guia dels llocs més interessant per descobrir i conèixer. Ha parlat de llocs emblemàtics, monuments, museus, parcs…Ens ha fet veure la ciutat de Londres com un indret molt interessant per ser visitat. A tots ens han vingut moltes ganes de viatjar-hi. Moltes felicitats pel teu treball Martina.

Conferència sobre la barrera de corall

IMG_4027L’Álvaro ens va exposar una conferència sobre la barrera de corall que es troba al nord d’Austràlia. Va explicar-nos molt bé la seva situació, de què està composta, quins perills té, quines dificultats està passant…quins animals hi viuen …Ha estat una conferència interessant ja que al final el diàleg ens ha portat a pensar sobre la necessitat de preservar el medi ambient encara que sigui situat ben lluny nostre. Moltes gràcies Álvaro.

Conferència sobre Kènia

IMG_3633 [640x480]L’Arnau ens va fer una conferència sobre Kènia. Ell va explicar molt bé les característiques d’aquell país. La seva presentació va estar il•lustrada per unes imatges molt boniques que ens van ajudar a conèixer com són l’entorn natural i les persones d’aquell indret. L’Arnau comptava amb l’experiència dels seus pares que hi havia viatjat i per això ens va poder exposar detalls molt, molt interessants. Moltes felicitats Arnau.