Category Archives: Conferències

Conferència sobre els Jocs Olímpics

IMG_4242En Pau ens ha fet una conferència sobre Els Jocs Olímpics. Ha explicat molt bé els orígens d’aquest esdeveniment esportiu i la seva evolució al llarg del temps. Ha explicat detalls de la història i personatges importants que els han fet possible. A la segona part de la seva conferència s’ha centrat en els Jocs Olímpics de Barcelona 92 exposant la importància del voluntariat, la reforma de la ciutat i la dinamització d’aquesta ciutat de cara al futur. En el torn de preguntes hem fet referència a esports de jocs d’estiu i d’hivern que són poc coneguts però que compten amb una bona colla de seguidors i seguidores. Felicitats Pau.

Conferència sobre el fluid newtonià

IMG_4152 [640x480]Avui el nostre company Nil ens ha realitzat un experiment en directe . Es tractava de mostrar-nos l’efecte del Fluid Newtonià. Per fer l’experiment s’ha servit de diversos estris per aconseguir fer una massa amb farina de blat de moro i aigua. Amb la proporció adequada a aconseguit fer una massa que quan rebia un impacte fort mantenia la superfície dura . En canvi quan la massa rebia una pressió suau l’objecte que s’hi posava s’enfonsava poc a poc. L’experiment ha servit per parlar de la unió de les molècules a la superfície dels líquids i de forma especial en els fluids. Moltes gràcies Nil.

Conferència sobre Playmobil

IMG_4118En Martí ens ha fet una conferència sobre “Playmobil”. La conferència volia explicar el fet que una idea molt senzilla pot arribar a ser una gran idea. En Martí ens ha explicat el procés d’elaboració d’aquestes joguines que compten amb molts adeptes arreu del món. En Martí ha portat a classe diversos models d’aquestes joguines i hem pogut fer un diàleg molt interessant i viu. Moltes gràcies Martí.

Conferència sobre Els Minerals

IMG_4084 [640x480]En Ferran ens ha realitzat una conferència sobre els minerals. Ell portava molt ben preparada la seva exposició, ben detallada, amb moltes informacions i amb molts exemples per a explicar. Ha estat molt valent responent totes les preguntes que li hem fet sobre els temes que ens ha exposat. Al final de la conferència ens ha mostrat la seva col·lecció de minerals, ens ha demostrat la proporció de sal que podríem trobar al Mar Mort i a més a més ens ha regalat un petit mineral per cadascun de nosaltres. Moltes felicitats Ferran.

Conferència sobre els gossos raça “Labrador”

IMG_4047 [640x480]En Quico ens va presentar una conferència sobre els gossos raça “Labrador”. Ell tenia molt interès a explicar-nos molts detalls sobre aquesta raça de gossos perquè precisament ell en té un a casa. Va exposar-nos que són uns animals molt fidels i pacífics i que participen en múltiples accions solidàries amb persones amb discapacitats o víctimes d’accidents. Ens va mostrar un vídeo molt interessant i emotiu sobre un nen amb síndrome de Down i la relació que manté amb un d’aquests gossos. Moltes gràcies i felicitats Quico.

Conferència sobre Londres

IMG_4028La Martina ens ha explicat un munt de coses sobre la ciutat de Londres. Hem sabut que ella té moltes ganes de poder-hi anar i ha preparat una minuciosa guia dels llocs més interessant per descobrir i conèixer. Ha parlat de llocs emblemàtics, monuments, museus, parcs…Ens ha fet veure la ciutat de Londres com un indret molt interessant per ser visitat. A tots ens han vingut moltes ganes de viatjar-hi. Moltes felicitats pel teu treball Martina.

Conferència sobre la barrera de corall

IMG_4027L’Álvaro ens va exposar una conferència sobre la barrera de corall que es troba al nord d’Austràlia. Va explicar-nos molt bé la seva situació, de què està composta, quins perills té, quines dificultats està passant…quins animals hi viuen …Ha estat una conferència interessant ja que al final el diàleg ens ha portat a pensar sobre la necessitat de preservar el medi ambient encara que sigui situat ben lluny nostre. Moltes gràcies Álvaro.

Conferència sobre Kènia

IMG_3633 [640x480]L’Arnau ens va fer una conferència sobre Kènia. Ell va explicar molt bé les característiques d’aquell país. La seva presentació va estar il•lustrada per unes imatges molt boniques que ens van ajudar a conèixer com són l’entorn natural i les persones d’aquell indret. L’Arnau comptava amb l’experiència dels seus pares que hi havia viatjat i per això ens va poder exposar detalls molt, molt interessants. Moltes felicitats Arnau.

Conferència sobre Android

IMG_4003En Marc ha realitzat la seva conferència que tractava sobre el sistema operatiu per a dispositius mòbils “Android”. Ell va explicar els fonaments d’aquest sistema des dels seus inicis fins a l’actualitat. Va exposar-ne els punts forts i les aplicacions disponibles a demanda dels interessos de cadascú. El torn de preguntes va ser prou complert donada l’expectació que el tema provoca a classe. Moltes felicitats Marc.

Experiment sobre la llum

IMG_3885 [640x480]Amb un experiment sobre la descomposició de l’espectre de la llum comencem una sèrie de conferències que arrodoniran el treball realitzat a l’entorn de l’Univers i l’Astronomia. L’experiment l’han presentat en Ferran, l’Arnau Gr. i l’Èric. Van servir-se d’un CD per a mostrar-nos l’espectre de la llum sense la necessitat de fer servir un espectròmetre.

IMG_3891 [640x480]