Category Archives: Lectura

Participem a la Setmana de la poesia de Barcelona 2015

SetPoesEstem participant a la Setmana de la poesia de Barcelona 2015. Per fer-ho enviem fotografies de lletres que hem trobat per Esparreguera recordant els poemes de Joan Brossa. Seguim la iniciativa de la Fundació Joan Brossa que ha pensat a fer-nos participar enviant imatges que ens recordin lletres acompanyades d’un títol. Participarem durant els dies 12 al 18 de maig d’enguany. Ho fem a través de Twitter amb aquestes etiquetes.

@fundaciobrossa ‪#lletresbrossianes a la ‪#setmanapoesia15 ‪@EscolaElPuig

Celebrem Sant Jordi

El dia de Sant Jordi vam fer un tomb pel centre de la vila d’Esparreguera per a celebrar la Diada del llibre i la Rosa com cal. Ens va agradar veure les paradetes de flors i de llibres. Els carrers estaven plens de persones que somrients compraven i miraven mentre un aire càlid ens recordava la sort que tenim per poder celebrar aquesta festa de Sant Jordi.

Inauguració Biblioteca Joan Vinyoli

Inauguració de la Biblioteca Joan Vinyoli a l’Edifici d’ESO.
Tots els cursos de l’Escola, hem assistit a l’acte poètic-musical que els alumnes de la Promoció Aina Durandeau ens han ofert per a inaugurar la nova Biblioteca dedicada al poeta Joan Vinyoli.
Ha estat un acte molt emotiu que ens ha recordat la importància dels nostres poetes i dels nostres escriptors i escriptores en un entorn privilegiat del qual gaudiran tots els nois i noies de l’Escola.

Estrenem la nova Biblioteca…

La nova Biblioteca de l’edifici de Secundària ja fa la seva funció. A part de nosaltres, diversos grups ja gaudeixen de l’espai, dels llibres, del silenci i de la llum per a realitzar un dels objectius que des de sempre ha acompanyat el Projecte de l’Escola El Puig. L’objectiu de fer bons lectors que llegeixin per plaer esdevé més fàcil en aquest lloc preciós.

Missatge de Jordi Alcaraz…

10995929_842588025800420_4398390030879644513_nNotícies d’en Jordi Alcaraz…ens diu això al seu compte de Facebook…

Jordi Alcaraz

Des del primer moment que vem xerrar amb la clase del Bruixot de l’Escola El Puig d’Esparreguera amb va unir un vincle especial amb aquest nois i noies plens de creativitat i talent.
He rebut un e-mail que m’ha fet molta il.lusió i volia compartir.
Han fet una nova biblioteca i ademes han inclòs un obra meva.
Moltes gràcies a tots! Sou admirables. Quina il.lusió em fa tenir notícies vostres i veure la imatge a la biblioteca de l’escola. Us admiro molt!! Jo també us segueixo a les xarxes i vaig llegir els haikus que vàreu fer a partir de les obres d’en Brossa… Aquest nois i noies m’emocionen… Felicitats per tot el que esteu fent…es excepcional…!! Gràcies per voler compartir amb mi el talent que teniu tots plegats…gracies!!

Una abraçada

Fins sempre Jordi

150 haiku per a un aniversari…

A la Classe del Vampir, hem estat realitzant poemes haiku seguint la proposta que la Fundació Joan Brossa ha fet a través de la xarxa Twitter per a recordar l’aniversari del naixement i mort del poeta. L’experiència s’ha desenvolupat per mitjans virtuals, ja que començava el 30 de desembre i finalitzava el 19 de gener, en plenes vacances escolars. Cada dia a les nou del matí les responsables de la Fundació proposaven un poema visual i a partir de la seva interpretació es podien confegir haikús seguint la mètrica corresponent 5-7-5. Val a dir que durant les mateixes dates del curs passat vam participar a l’experiència “Acròstics Brossa” , de la qual en guardem molt bon record.

A la Classe, hem recollit ben bé 150 poemes que han impressionat a totes les persones que amb l’etiqueta #HaikuBrossa han volgut fer un seguiment de les aportacions que anàvem fent. Al final de l’experiència els haiku han estat recollits en un llibre digital que respon a aquest enllaç .

Més elaborats o menys, els haiku que trobareu en aquest recull són fruit de la complicitat amb l’obra de Joan Brossa. En cap cas la interpretació ha estat un impediment per a poder plantejar una idea suggeridora i creativa a partir d’un poema visual.

Joan Brossa i la seva força comunicativa ha mantingut a l’aguait i ben desperts nois i noies d’onze anys que molt orgullosos han escrit aquests poemes. Moltes gràcies.

Hem anat a la Biblioteca l’Ateneu d’Esparreguera

Tots els cursos de l’Escola estem accedint a la Biblioteca l’Ateneu d’Esparreguera. Allà ens reben les bibliotecàries que ens tenen preparats diverses activitats destinades a fer conèixer el funcionament de la Biblioteca i la promoció pel gust i el plaer per la lectura. Els més petits coneixen les possibilitats de documents adequats a la seva edat. Els més grandets són guiats a reconèixer habilitats per manejar els cercadors de documents, les signatures i la classificació. Amb aquestes visites nens i nenes s’adrecen a les bibliotecàries que trobaran un dia normal durant el curs escolar o bé durant les vacances escolars. Properament les bibliotecàries adequaran un espai a la Biblioteca amb llibres referents i específics per al projecte d’enguany relacionat amb …el misteri, les preguntes, l’ignot…No deixeu d’anar-hi i consultar la selecció que durant el mes de febrer faran a l’Espai Infantil. En nom de l’Escola, Moltes gràcies.

Arbust Brossa

NoticiaEl passat mes de desembre vam realitzar una interessant experiència. Es tractava de dialogar sobre cartells de Joan Brossa exposats a la Facultat de Magisteri de la Universitat de València. La Fundació Joan Brossa va oferir-nos  durant diversos dies cartells per dialogar através de Twitter. En aquest diàleg vam coincidir amb els nois i noies d’Escolagavina de Picanya, València. Fruit d’aquests diàlegs la Fundació reconeix l’experiència al seu lloc web mostrant enllaços als documents generats entre les dues escoles. Aquí us deixem un enllaç a la menció.

Moltes gràcies Fundació Joan Brossa.