Category Archives: Miquel Martii Pol

Notícies d’escolagavina…

Ja fa dies que la xarxa bull d’activitat. Avui hem rebut un missatge que ens ha fet molta il·lusió a la Classe del Bruixot. Com sabeu, ja fa anys ,  participem al projecte de Periodisme Digital d’Escoles en Xarxa. Des d’aquest Blog de Blogs ens arribava la notícia explicada per “escolagavina” que l’Any Vicent Andrés Estellés finalitzava. Nosaltres des de la Classe els vam respondre amb un comentari proposant-los un intercanvi poètic. Nosaltres els faríem arribar poemes de Miquel Martí i Pol i ells des de Pîcanya ens enviarien poemes de V.A. Estellés del seu “Llibre de Meravelles”.

Així ens responia la Mariola des de Picanya…

Mariola dimecres, 13 de novembre del 2013 | 12:43

.- Estem d’acord amb la vostra proposta d’enviar-nos poemes de M. M. i Pol i V. A. Estellés.

Avui rebíem aquest missatge d’Albert Dasí director i amic d’escolagavina

“…Bon dia, amic

des de Picanya, quin fred hui.

Hem anat molt embolicats (sobretot jo), i no he respost com mereixiu la vostra invitació tan fantàstica a enviar-nos poemes de grans poetes com eren Martí i Pol i Estellés.

D’aquesta setmana no passa que comencem a enviar-vos noves en favor de la poesia i d’aquesta relació epistolar-poètica entre escoles germanes.

Una abraçada

Albert Dasí…”

Moltes gràcies escolagavina…! Per cert…l’Albert ha llegit la notícia sobre la nostra sortida d’ahir i ens ha deixat un comentari …podeu llegir-lo a la notícia anterior o des d’aquest enllaç…

Els poemes de Miquel Martí i Pol ressonen per les places i carrers d’Esparreguera…

Ahir dilluns dia 11 de novembre els nois i noies de totes les etapes de l’Escola vam fer diverses actuacions per carrers i places d’Esparreguera per homenatjar al poeta Miquel Martí i Pol amb motiu del desè aniversari de la seva mort. Un cop vam haver recitat els poemes que ens tocaven vam repartir punts de llibre a totes les persones que eren allà per veure’ns i escoltar-nos. Els punts de llibre tenien la poesia que recitava cada grup i un dibuix que hi feia pensar. Tal com es pot veure a les fotografies van ser moltes les persones que es van acostar a escoltar-nos. Un dels moments més llaminers va ser quan els nens i nenes d’Infantil ens van recitar el poema “Pa amb xocolata”. Un cop van haver acabat ens van repartir pa amb xocolata per a tothom. Ha estat un dia inoblidable.

Els nens i nenes reciten Miquel Martí i Pol al programa “Maneres de viure”

El programa  “Maneres de viure” conduit per la Carme Parras a l’apartat “Mirem el territori” s’aproxima al llegat del poeta Miquel Martí i Pol en la commemoració del desè aniversari de la seva mort en conversa amb Jordi Serra, alcalde de Roda de Ter. La Carme Parras, mare del Guillem Arnal de la classe de la Lluna, ha enregistrat poemes recitats per nens i nenes de la nostra Escola que aniran apareixent al llarg del programa tant el dissabte com el diumenge.

Aquí podreu escoltar l’enregistrament del dissabte on se sent recitar el poema “El poble” cap al minut 3:35:

Deixem també un enllaç amb l’entrada al Blog del programa on podreu sentir un quants poemes recitats pels nois i noies. Cliqueu aquí.

El programa “Maneres de viure” és al 90.1 o bé des d’internet on pengen tot el programa: http://www.laxarxa.com/

 

Preparem l’aniversari Miquel Martí i Pol

El dia 11 de novembre, en motiu del 10è aniversari de la mort del nostre amic i poeta Miquel Martí i Pol, hem organitzat diferents actes poètics per les places d’Esparreguera:

– A 2/4 d’11, els nens i nenes d’Educació Infantil a la Plaça de la Pagesia

– A les 11, els nois i noies de 5è i 6è de Primària a la Plaça de l’Església.

– A 2/4 de 12 els nens i nenes de 3r i 4t de Primària a la Plaça del Centre.

– A les 12, els nens i nenes de 1r i 2n de Primària a la plaça de l’Ajuntament.

– A 2/4 de 6 de la tarda els nois i noies de Secundària a la plaça de l’Església.

Volem que en aquest dia, en el poble ressonin els versos del poeta que tant lligat ha estat amb tots nosaltres.

Ens agradaria molt comptar amb la vostra presència.

També informar-vos que aquest cap de setmana al programa “Maneres de viure” de La Xarxa, la Carme Parras, mare del Guillem Arnal de la classe de la Lluna, ha enregistrat poemes recitats per nens i nenes de la nostra Escola que aniran apareixent al llarg del programa tant el dissabte com el diumenge. És al 90.1 o bé des d’internet on pengen tot el programa: http://www.laxarxa.com/

Us convidem a escoltar-lo aquest cap de setmana… i molts d’altres!