Som Promoció Stephen Hawking

1930534_1671230043134321_3726387155345418369_n12715770_1671230049800987_1798922744160962096_nEl dijous dia 18 de febrer els nois i noies de primer d’ESO han efectuat l’acte de “bateig” de la seva Promoció. El nom que acompanyarà a aquest extraordinari grup de nois i noies al llarg de la seva estada a l’Escola és el de Promoció Stephen Hawking. L’acte ha estat molt meditat i treballat per tal que el nom representés la idiosincràsia del grup. Després d’una presentació dels tutors del grup i de la directora de l’Escola un bon ressopó ha posat punt i final a l’acte. L’enhorabona Promoció Stephen Hawking sens dubte fareu honor al nom que des d’avui porteu.

L’Alcalde d’Esparreguera ens respon.

Benvolguts, benvolgudes,

Moltes felicitats per la bona feina feta! I moltes gràcies per posar-vos en contacte amb mi.

Estic a la vostra disposició pel que us pugui ajudar des de l’Ajuntament. Aprofito per desitjar-vos a totes i tots un molt bon estiu i un bon inici de la Secundària al setembre.

Ben cordialment,
——————————————
Eduard Rivas Mateo
Alcalde d’Esparreguera
Ajuntament d’Esparreguera
Plaça de l’Ajuntament, 1
08292 Esparreguera
Tel : 93 777 10 00
Fax : 93 777 59 04
<mailto:rivasme@esparreguera.cat>
<http://www.esparreguera.cat>

Finalitza el curs 14-15

Divendres dia 19 de juny, els nens i nenes de totes les etapes de l’Escola ens vam trobar al nou auditori per celebrar com cal la finalització del curs 2014-15. L’espai va acollir per primera vegada a tots els alumnes i els seus mestres. Amb molta comoditat, vam ocupar la sala gran i les grades del pati i vam poder compartir ambdós espais gràcies a l’obertura mòbil que permet connectar-los per a esdeveniments com aquest.
L’acte va començar amb la benvinguda que van fer els nens i nenes de l’Arc de Sant Martí als seus companys de la classe de la Lluna i que l’any que ve faran Primària. Per rebre’ls com cal els van pintar uns colors de l’arc de Sant Martí i els van cantar una cançó. Una mica més tard van ser els nois i noies de la Promoció M. Gandhi els que van acollis als nois i noies de sisè i que han deixat de ser Vampirs. Per donar-los la benvinguda també els van cantar una cançó i els van donar una fotografia de la sortida que havíem fet conjuntament a Barcelona. L’acte va continuar amb un reconeixement a l’Emily Snelson que ens ha acompanyat durant aquest curs. Va rebre un gran aplaudiment i la demostració de l’estimació que ha desvetllat entre els nens i nenes amb qui ha compartit molt més que la llengua anglesa.
Tot seguit els nois i noies de la Promoció Neil Armstrong van fer uns petits regals als nois i noies de la Promoció Aina Durandeau Orús que deixen l’Escola aquest any.
Aquests nois i noies van adreçar un discurs d’agraïment a l’Escola que els ha acollit ds de la Classe dels Cargols i va lliurar un present als seus mestres d’Educació Secundària.
La festa va acabar al pati de l’Escola on vam poder assaborir una deliciosa coca de Sant Joan. Molt bon estiu a tots i totes.

Moltes gràcies Emily

IMG_4585L’Emily Snelson ha estat a l’Escola fent d’assistent de conversa en llengua anglesa durant tot el curs escolar. Els nens i nenes de Primària han pogut gaudir i aprofitar les converses en llengua anglesa que l’Emily els ha plantejat. L’Emily ha viscut a casa de tres famílies que molt amablement han accedit a acollir-la a casa seva. Arribat el final de curs l’Emily ha decidit tornar a Anglaterra. Abans de marxar però ha fet una carta adreçada a l’Escola, als pares i mares i a tots els nens i nenes mostrant el seu agraïment per l’acollida que des de l’Escola li hem fet. Podreu llegir-la juntament amb les imatges. Moltes gràcies Emily.

Explorar 83

Jornada esportiva de Primària

El passat dijous dia 18 de juny, es va fer l’esperada jornada esportiva de Primària. Des de bon matí tots els nens i nenes de primer fins a sisè van participar en una bona colla d’esports que ocupaven tots els espais possibles del pati de l’Escola. Aquesta jornada sempre és molt estimada per nens i nenes ja que els permet practicar l’esport on prèviament han fet equip amb els seus companys i companyes. Els esports eren : futbol, matar, estirar la corda, tennis taula, curses de sacs, tchoukball, bitlles, hoquei, bàsquet…La jornada va finalitzar amb molta alegria i amb uns deliciosos gelats per a tots els participants.

Sortida a escalar amb Promoció Gandhi

Avui hem anat a Barcelona els cursos de Sisè, Classe del Vampir i de Primer d’ESO Promoció Mahatma Gandhi per compartir un jorn de benvinguda a la nova Etapa dins de l’Escola. El proper setembre els compartirem mestres i edifici i hem volgut participar en activitats conjuntament. Hem compartit una activitat d’escalada i de jocs d’aventura dins del complex municipal “Climbat” al sector de La Fuixarda a la muntanya de Montjuic de Barcelona. Ha estat molt divertit poder realitzar aquestes activitats amb molta seguretat. Després hem compartit un bon dinar en petits grups fet per nosaltres mateixos. Al finalitzar els companys de la Promoció Gandhi han cantat una cançó de benvinguda als nois i noies de sisè i tot seguit hem tornat a Esparreguera on ens esperava un bon berenar conjunt al pati de l’Escola. Ha estat un dia fantàstic.

Enviem una carta a Pep Molist autor del llibre “Vull conèixer Salvador Espriu”

Esparreguera, 15-06-2015

Benvolgut Pep Molist,
Et fem arribar aquest missatge des de l’Escola Cooperativa el Puig d’Esparreguera, som els nens i nenes de 6è de primària(la classe del Vampir). Hem llegit el teu llibre de poemes de Salvador Espriu, ens han agradat molt tots els poemes que has escollit, creiem que han estat molt encertats perquè has escollit els més interessants i els que arriben als cors de les persones. El poema “I BEG YOUR PARDON” ha sigut molt emotiu i bonic i ha sigut un dels que els hi ha agradat a més persones. Al principi no ens convencia gaire aquesta idea de llegir tants poemes seguits però a mesura que anàvem llegint hi havia poemes que ens agradaven i feien que anéssim continuant.
Creiem que Salvador Espriu ha fet molt bé expressant els seus sentiments en els poemes que ell feia. Els dibuixos estaven molt ben fets i acompanyaven i expressaven el que volia dir el poeta i el poema.
També creiem que heu treballat molt bé tu i el Jordi Vila Delclòs perquè us ha quedat un llibre molt bonic i amb el resultat final ens podem imaginar com podria ser el vostre treball units.
Hem llegit el vostre llibre perquè Salvador Espriu és el poeta del curs de 6è, cada classe té un poeta. Creiem que els mestres han escollit bé aquest poeta i vosaltres ens ho heu acabat de demostrar.
Nosaltres us agraïm molt que hagueu fet aquest llibre perquè Salvador Espriu era un gran poeta i una gran persona i vosaltres ho heu ensenyat a molta gent només fent aquest llibre.
Moltes gràcies per fer el llibre i molts records de part de tota l’escola.

Nens i nenes i mestre de la classe del Vampir de l’escola cooperativa el Puig d’Esparreguera.

Resposta d’en Pep Molist

Benvolgut Patrici (i benvolguts alumnes),

Us agraeixo molt les vostres paraules i sobretot la lectura i la feina que heu fet al voltant de la vida i els poemes de Salvador Espriu. La voluntat d’aquesta col·lecció (on també hi ha els poetes Miquel Martí i Pol i Joan Maragall) era apropar els nostres grans poetes a tota aquella persona (fos infant, jove o adult) que tingués ganes de saber-ne quelcom, de tastar la seva obra, d’iniciar-se en el seu coneixement… I amb els vostres comentaris, em sento satisfet perquè la nostra intenció en elaborar el llibre es veu satisfeta i recompensada.

Una vegada es publica un llibre, l’autor no sap quin recorregut fa aquest, fins que algú l’atura pel carrer i li diu que li agradat, o uns alumnes d’una escola li envien una carta i li comenten la lectura que n’han fet i li donen la seva opinió.

M’ha fet molt content rebre la carta de la vostra escola, coneguda de fa temps -i veig que continua!- pel treball de la poesia amb amor i dedicació.

Moltíssimes gràcies. Us animo a continuar llegint.

Una abraçada,

Pep Molist

 

Sessió final de Filosofia amb pares i mares

Ahir divendres a la tarda, vam fer una sessió de Filosofia per tancar el treball fet amb els Projecte PIMI de Filosofia 3/18. Era una sessió amb l’assistència de pares i mares que van veure i escoltar com el diàleg, la cooperació i l’intercanvi d’idees és possible. El diàleg va girar a l’entorn de les idees, de les bones i males idees i de la manera sobre com podem fer ressaltar les bones idees en front de les no tant bones. Ha estat una tarda fantàstica que feta l’avaluació analògica vam valorar molt positivament. Moltes gràcies a tots i totes per fer-ho possible.