Comentem cartells i poemes visuals de Joan Brossa…Segon cartell…

FestesJoan Brossa, va fer aquest poema perquè a ell li agradava molt la màgia. Com que a la tardor cauen les fulles, la carta representa l’arbre i les copes les fulles. Creiem que és una bona idea representar la tardor d’aquesta manera. És creativa. La carta, és un vuit de copes. Vuit s’escriu amb V però la mateixa paraula escrita amb B surt buit. Buit significa que no hi ha res i la carta està buida perquè li han caigut les copes.
Aina i Marta. 11 anys

Nosaltres creiem que Joan Brossa ens volia transmetre que a la tardor les fulles dels arbres cauen. La carta representa l’arbre, i les copes que cauen de la carta representen les fulles dels arbres. Joan Brossa ens vol explicar que per la tardor sembla que es desordenin totes les fulles que cauen dels arbres. El cartell representa les festes de tardor. Com a totes les festes es desordena tot. El desordre també forma part de la festa. Quan fas una festa i ets l’amfitrió , quan és l’hora de marxar tothom se’n va ràpid i tots deixen les coses al lloc on l’han deixat.

MAR, MARIONA I ÒSCAR.11 anys

Representa que la carta és un arbre i les copes representen les fulles de l’arbre. Creiem que les copes cauen representant a la tardor per això en Joan Brossa ha titulat el seu cartell com a festes de tardor. Creiem que si el veiéssim pel carrer pensaríem que ens està anunciant que la tardor ja ve i que les fulles ja cauen dels arbres. Ha triat aquesta carta perquè les copes són un símbol de festa. També creiem que ha triat aquesta carta perquè quan cauen les fulles dels arbres es queden buits igual que quan veus allò que conté la copa.

Ferran, Èric., Arnau Gr.11anys

Les copes representen la festa, el vi, el cava o la cervesa. S’escapen de la carta perquè les festes de tardor s’han acabat. Ara no els toca estar allà. Les festes tornaran el dia 25 d’octubre de l’any que ve. Curiosament s’acaben el vuit de novembre coincidint amb el número de la carta que ha triat Joan Brossa. Les copes són l’alegria de les festes. Tenen un principi però també un final.

Martina , Ila i Pau.11anys

 

3 thoughts on “Comentem cartells i poemes visuals de Joan Brossa…Segon cartell…

  1. Marc Luque

    Hem arribat a un segon cartell en que Joan Brossa transmet que tot queda desordenat com una festa (com podría ser les festes de tardor que es el que el poeta ens vol transmetre), també es desordenen les fulles dels arbres per la tardor, si t’hi pares a pensar tot té un sentit amb la tardor.

  2. Pingback: Arbust Brossa. Llegir i mirar Joan Brossa | Laberints brossians

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà