Category Archives: Camp d’Aprenentatge

Des del Camp d’Aprenentatge de les Valls d’Àneu…

Les mestres del Camp d’Aprenentatge ens han enviat un missatge després d’haver rebut el nostre Diari de Bitàcola. Estem molt contents que els vagi agradar. És una manera de reconèixer també la seva feina. Aquest és el missatge:

“…Hola Patrici,

Ens hem estat mirant el diari de bitàcola que heu fet i ens ha semblat genial. Sou uns cracks!

Amb aquest treball podeu assentar tots els coneixements adquirits, tant els de l’estada com els previs i posteriors. Una molt bona manera d’aprendre a relacionar els conceptes i treure’n profit de per vida!

Ens hem mirat la sortida de sol i ens ha donat molta pau… molt bonica!

Que tingueu un molt bon any!

Una abraçada de part de totes!

Mar, Laura, Neus i Lídia
CdA Valls d’Àneu…”

 

Estem coneixent i llegint Josep Maria Espinàs…

Després de les vacances estem treballant amb l’escriptor Josep Maria Espinàs. Aquest gran autor va viatjar amb els seus amics al Pirineu de Lleida i va escriure un llibre del seu camí a peu. L’estem llegint per a poder preparar bé la nostra anada a Esterri d’Aneu al Camp d’Aprenentatge. Hem explicat fets de la seva biografia, hem pogut veure molts dels seus llibres i la Mariona ens ha portat a classe l’edició recent del seu viatge a peu pel Pirineu. Com a anècdota hem sabut que J.M. Espinàs és l’autor de l’himne del Barça.

Des del Camp d’Aprenentatge de les Valls d’Àneu ens saluden…

valls d'àneuLes mestres del Camp d’Aprenentatge de les Valls d’Àneu ens han fet una salutació des del seu Blog. Feu un comentari a l’apunt. Per fer-ho fes un clic a l’imatge i arribaràs al Blog on ens reben i on ens expliquen què pot passar durant els dies que anirem de colònies.

 

Expliquem allò que sabem sobre els volcans…

Així expliquen els nens i nenes de la Classe del Sol l’explicació sobre els volcans que els hem fet.

P1210756Un dia els de la classe del Vampir i del Bruixot van venir a la classe del Sol a explicar-nos coses dels volcans perquè estàvem molt interessats. Van venir aquest nens i nenes perquè havien anat de colònies al Camp d’Aprenentatge de la Garrotxa. Allà van aprendre moltes coses dels volcans i nosaltres vam escriure unes preguntes perquè ens les responguessin.

Ens van explicar que la terra és com un préssec perquè té la pell que és l’escorça, el nucli seria el pinyol i el mantell el que es menja del préssec. En el nucli hi ha el magma però quan un volcà erupciona l’expulsa i quan es fora és lava. Aleshores quan la lava es refreda es transforma en pedra volcànica. Els forats de les pedres volcàniques són les bombolles de la lava quan està molt calenta.

A més a més, ens van explicar que hi ha volcans que tenen una erupció un cop a la seva vida i alguns moltes vegades. El forat del volcà es diu cràter i per aquí expulsa la lava i el material. També sabem que un volcà submergit en un mar pot crear una illa amb la seva erupció.

Per acabar, ens van explicar les plaques tectòniques que poden fer moviments. Si una baixa i l’altra puja es pot fer un esgraó que es diu falla, si de la falla surt una esquerda és un volcà.

La conferència ens va semblar molt interessant i els nens i nenes de la classe del vampir i del bruixot s’ho van preparar molt bé. Ens van ajudar una miqueta a saber més sobre els volcans.

Moltes Gràcies!!!!

Nens i nenes de la Classe del Sol