Category Archives: Compromís

Sortida a escalar amb Promoció Gandhi

Avui hem anat a Barcelona els cursos de Sisè, Classe del Vampir i de Primer d’ESO Promoció Mahatma Gandhi per compartir un jorn de benvinguda a la nova Etapa dins de l’Escola. El proper setembre els compartirem mestres i edifici i hem volgut participar en activitats conjuntament. Hem compartit una activitat d’escalada i de jocs d’aventura dins del complex municipal “Climbat” al sector de La Fuixarda a la muntanya de Montjuic de Barcelona. Ha estat molt divertit poder realitzar aquestes activitats amb molta seguretat. Després hem compartit un bon dinar en petits grups fet per nosaltres mateixos. Al finalitzar els companys de la Promoció Gandhi han cantat una cançó de benvinguda als nois i noies de sisè i tot seguit hem tornat a Esparreguera on ens esperava un bon berenar conjunt al pati de l’Escola. Ha estat un dia fantàstic.

Sessió final de Filosofia amb pares i mares

Ahir divendres a la tarda, vam fer una sessió de Filosofia per tancar el treball fet amb els Projecte PIMI de Filosofia 3/18. Era una sessió amb l’assistència de pares i mares que van veure i escoltar com el diàleg, la cooperació i l’intercanvi d’idees és possible. El diàleg va girar a l’entorn de les idees, de les bones i males idees i de la manera sobre com podem fer ressaltar les bones idees en front de les no tant bones. Ha estat una tarda fantàstica que feta l’avaluació analògica vam valorar molt positivament. Moltes gràcies a tots i totes per fer-ho possible.

Conferència sobre els Jocs Olímpics

IMG_4242En Pau ens ha fet una conferència sobre Els Jocs Olímpics. Ha explicat molt bé els orígens d’aquest esdeveniment esportiu i la seva evolució al llarg del temps. Ha explicat detalls de la història i personatges importants que els han fet possible. A la segona part de la seva conferència s’ha centrat en els Jocs Olímpics de Barcelona 92 exposant la importància del voluntariat, la reforma de la ciutat i la dinamització d’aquesta ciutat de cara al futur. En el torn de preguntes hem fet referència a esports de jocs d’estiu i d’hivern que són poc coneguts però que compten amb una bona colla de seguidors i seguidores. Felicitats Pau.

Premi Baldiri Reixac pel treball sobre Sant Salvador de les Espases

IMG_4238Avui diumenge dia 7 de juny ens han lliurat el Premi Baldiri Reixac pel nostre treball sobre Sant Salvador de les Espases. El treball realitzat com a projecte durant el curs 13-14 consistia en un pòster informatiu que es va lliurar als Amics de Sant Salvador de les Espases per tal que servís de plafó informatiu als visitants de l’ermita. L’enhorabona.

 

Conferència sobre el fluid newtonià

IMG_4152 [640x480]Avui el nostre company Nil ens ha realitzat un experiment en directe . Es tractava de mostrar-nos l’efecte del Fluid Newtonià. Per fer l’experiment s’ha servit de diversos estris per aconseguir fer una massa amb farina de blat de moro i aigua. Amb la proporció adequada a aconseguit fer una massa que quan rebia un impacte fort mantenia la superfície dura . En canvi quan la massa rebia una pressió suau l’objecte que s’hi posava s’enfonsava poc a poc. L’experiment ha servit per parlar de la unió de les molècules a la superfície dels líquids i de forma especial en els fluids. Moltes gràcies Nil.

Fem saber als Amics de Sant Salvador de les Espases el Premi rebut pel Pòster.

IMG_4086Fem saber a les persones i institucions el Premi Baldiri Reixac sobre el pòster de Sant Salvador de les Espases. Hem fet saber als Amics de Sant Salvador el nostre Premi que recollirem el proper diumenge dia 7 de juny. Hem deixat un missatge al llibre de visites de l’ermita. Si hi pugeu ho podre veure…!

El pòster de Sant Salvador declarat bona pràctica educativa.

BaldiriLa Fundació Lluís Carulla, que fa possible els Premis Baldiri Reixac, ha seleccionat el treball de Sant Salvador de les Espases com a model de bona pràctica educativa. L’enhorabona.

Podeu veure-ho al següent enllaç.

Conferència sobre Londres

IMG_4028La Martina ens ha explicat un munt de coses sobre la ciutat de Londres. Hem sabut que ella té moltes ganes de poder-hi anar i ha preparat una minuciosa guia dels llocs més interessant per descobrir i conèixer. Ha parlat de llocs emblemàtics, monuments, museus, parcs…Ens ha fet veure la ciutat de Londres com un indret molt interessant per ser visitat. A tots ens han vingut moltes ganes de viatjar-hi. Moltes felicitats pel teu treball Martina.

Guanyem el Premi Baldiri Reixac 2015…!

15598_1584189551838371_8427778046850305746_nEns fa molta il·lusió fer-vos saber que els nois i noies de la classe de sisè, Classe del Vampir, hem estat guardonats amb el Premi Baldiri Reixac 2015 en la categoria d’alumnes.

El treball presentat al premi era un pòster informatiu elaborat per a ser exposat a l’ermita de Sant Salvador de les Espases. El treball constava d’un índex cronològic, d’una recreació de la “Llegenda de les Espases de foc” i diverses informacions històriques d’aquest indret esparreguerí.

Els Premis Baidiri Reixac es lliuraran al Casal de l’Espluga de Francolí el matí del diumenge 7 de juny.

La fotografia que acompanya aquesta notícia, correspon a la sortida que pares, mares, nois i noies vam fer a l’ermita de Sant Salvador el juny passat per a lliurar el pòster que ara ha resultat premiat.
L’enhorabona…!

Comentaris a les xarxes…

coment

Felicitacions per correu electrònic:

Enhorabonaaaaaaaaaaaa Patrici!!!!!!!! Sense tu, aquests meravellosos nens no ho haguessin aconseguit!!! Bravoooo

Ester Cucurella

 Felicitats per a tots !!!!!!!!! Salut

Pere Boladeras

MOLTES FECILITATS

Francesc Alemany

Hola Patrici !!! FELICITATS per aquest Premi, enhorabona pel gran treball que heu realitzat de Sant Salvador de les Espases. Gràcies per compartir-ho amb tots nosaltres.

Núria José

Hola Patrici;

Genial estem molt contents, el Ferran ens u dit tant arribat a casa i ell també esta molt content, segur que vindrem a l’Espluga de Francolí.

Salutacions. Loli mare d’en Ferran

Moltes felicitats als nois i noies de la classe i a tu Patrici! Un bon reconeixement a la motivació i la feina ben feta!Gràcies, Montse Farràs

Enhorabona!!!! Gràcies Patrici.  Us ho mereixeu per la bona feina feta.

Sònia Maiquez

Hola Patrici, bon dia!

Moltes felicitats per aquest premi tan merescut!!! Felicita també als nois i noies de part nostra.
I moltes gràcies per aquesta valoració sempre tan positiva que fas de la nostra feina!!!
També et volem fer saber que hem incorporat l’escrit de l’Espinàs, que tu ens vas passar, a l’activitat d’orientació. Moltes gràcies per aquesta genial aportació!!!

Una abraçada molt gran a tots i totes!!
Neus Bardina
CdA Valls d’Àneu