Ser un crisòstom

Fer, El Punt Avui 11 de maig de 2018

Crisòstom en grec Χρυσόστομος (Chrysóstomos), que significa ‘boca de or’ (χρυσός, ‘or’, στόμα, ‘boca’), equivalent a l’expressió castellana “pico de oro”, és a dir, una persona que sap parlar molt bé, que és un bon orador.

Sant Joan Crisòstom (347 – 407), patriarca de Constantinoble, considerat per l’Església catòlica un dels quatre grans Pares de l’Església d’Orient

Mercè Otero-Vidal

Aquest article s'ha publicat dins de Del grec al català, Ètims grecs, Expressions i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Ser un crisòstom

  1. Com bé em comentaves per whatsapp poca gent a hores d’ara sap què vol dir ser un crisòstom. Moltes gràcies per continuar col·laborant amb nosaltres i per aportar-nos sovint l’actualitat clàssica a l’aula, un altre mèrit més que merescut (tot i que segurament no s’ha tingut en compte) per haver rebut la Creu de Sant Jordi! Per molts anys, Mercè!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *