Argentina d’argentum

El mot “Argentina” prové del llatí argentum que vol dir “plata”. Aquest terme apareix per primera vegada el 1536 en un mapa venecià. L’any 1554 surt en una peça cartogràfica del portuguès Lopo Homen amb la denominació de Terra Argentea; però el nom es va fer popular perquè l’autor espanyol Martín del Barco Centenera va escriure un poema intitulat “L’Argentina”, en el qual es descriu la regió del Riu de la Plata.

Molts altres noms de països arreu del món provenen del llatí. Sabries trobar quins?

-Abril Gabutti  1r Batx. Humanístic

Aquest article s'ha publicat dins de Del llatí al català, Ètims llatins, General, Geografia, Història, Lingüística, Llatinismes, Onomàstica i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Argentina d’argentum

  1. sanchez.cano diu:

    Bonum Diem!!

    Un apunt molt interessant Abril!
    Sabia que a Argentina i havia un riu bastant conegut que era el riu de la plata, tal com ho has dit tu, però no sabia que fes referència a Argentina.

    Gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *