Un partit èpic, un gol èpic, un jugador èpic…

Ahir el Barça va guanyar la 28a Copa del Rei amb un partit èpic.

Aquest cap de setmana al camp municipal del Premià de Mar, concretament diumenge a les dotze del migdia, es jugava el derbi del Maresme Premià de Mar-Vilassar de Mar, en aquest partit va ser quan vaig fer un dels 30 gols que porto aquesta temporada. Va ser el gol que va obrir la llauna ja que va ser a la primera part, i vaig tenir tota la sort del món que la mare del porter de l’equip contrari me’l va gravar. Va ser un gol èpic!

Seguimos a tope final de temporada con @alielharrak @agus_charrua23 Gran partido bros ❤⚽

Un vídeo publicado por Wassim Mastour (@wassim_mastour) el

Anys enrere, a classe de llatí de 4t teníem una promesa del futbol i per això la Margalida ja li feia fer de Zeus (Júpiter!), celebraven les Saturnàlia…aquest és en Mariano Díaz un dels meus ídols i jugador de RM Castilla amb contracte de 4 anys amb el primer equip del Reial Madrid.

⚽️

Una foto publicada por Mariano Diaz (@marianodiazmejia) el

Per cert, què vol dir èpic? D’on prové? Què té a veure amb l’èpica?…

Ouassime Essahabi
4t ESO Llatí

Aquest article s'ha publicat dins de Del grec al català, Esport, Ètims grecs, General, Literatura i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Un partit èpic, un gol èpic, un jugador èpic…

 1. Ouassime, m’he quedat impressionada amb el teu gol! Ja veig que segueixes els passos d’en Mariano! O tempora…!

 2. Belén Cansino Hernàndez diu:

  Χαιρετε!

  La paraula èpic vol dir: digne d’ésser l’assumpte d’una epopeia, aquesta prové del grec ἔπος. L’èpica és un gènere narratiu d’origen oral que explica les grans gestes d’herois. El gènere té l’origen oral i va ser a Grècia al S. VII quan es va començar a fixar per escrit, amb les dues obres atribuïdes a Homer l’Ilíada i l’Odissea.

 3. Mireia Sánchez Cano diu:

  Xaipe!!

  Molt bon apunt i molt bon gol!

  L’èpica és un dels grans gèneres literaris clàssics, juntament amb la lírica i el drama. Les característiques de l’èpica són l’observació de l’entorn i l’explicació d’històries, on importa la trama i la manera com aquesta es conta. Sol incloure descripció o exaltació dels sentiments.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *