Candidats!

El mot Candidat ve de Candidus,-a,-um  “blanc” i vol dir blanc brillant, enlluernador, immaculat; és el color blanc de la toga de qui es presentava al fòrum per tal de ser elegit per a un càrrec polític. Altres mots que deriven de Candidus són càndidament, candidatura…

Fixeu-vos quin canvi de vestimenta han fet els candidats des de l’època romana fins avui dia. Els candidats en l’època romana vestien amb una toga totalment blanca, sense cap taca. Ara els candidats, vesteixen amb camisa, normalment blanca, americana i corbata.

8a5c55405a640591f0cead9c075a7094 (1)los_politicos_mas_elegantes_2864_645x

 

Quins altres mots coneixeu de derivin de càndid?

Mireia Sánchez Cano

1r Batxillerat – Humanístic

Aquest article s'ha publicat dins de Del llatí al català, Ètims llatins, General, Política i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Candidats!

 1. Valentina Restrepo diu:

  Salve!
  Primer de tot felicitar a la meva companya Mireia per l’article, em sembla molt interessant i és la primera vegada que em fixo en com vestien abans i la diferència d’ara, és la primera vegada que escolto el significat de Candidat! Moltes felicitats!

 2. Alexia Álvarez Pàmies diu:

  Salvete!
  Felicitats Mireia per l’apunt.
  Crec que avui en dia a un polític no li podríem ficar una toga blanca perquè com ve diu el significat vol dir blanc, enlluernador, immaculat, i com sabem no son blanc que ens ve a la imatge net, no són persones netes, al contrari, són brutes i juguen amb nosaltres. Penso que hauríem de tornar a instaurar aquest concepte que tenien els romans dels polítics.
  Altres mots són: candidat, càndida, candidatura.

 3. Mar Cruz Viladoms diu:

  Salvete!!
  Un apunt molt interessant Mireia.
  La veritat és que si que han evolucionat bastant els candidats, des de l’època romana fins ara; però com la majoria de les coses. No sabia pas que la paraula candidat tinguès una arel llatina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *