Estolisomància: La teva roba ho diu tot

Actualment, vivim en una societat on es dóna una molta importància al físic, o més concretament, a la imatge que una persona ens transmet. Fins i tot, seria possible deduir “com és” l’individu a partir del seu estil.

Ja fins i tot, en època antiga, ja es feia ús d’aquest art. Això mateix li va succeir a l’emperador August, quan el seu servent li va presagiar una sedició militar quan reparà en la seva sandàlia esquerra, lligada de manera diferent al costum.

DSC00871

Magna Celebratio. Badalona. Foto AracneFil

No obstant, hauràs d’esperar a tenir-ne l’auguri fins que, de manera inconscient, cometis un error a l’hora de vestir-te. No s’hi val forçar-lo, eh? A continuació, deixo un llistat de possibles prediccions:

1- Si et col·loques una peça de roba al revés, és senyal que et donaran un regal.

2- Si et lligues malament una sabata o abric, vés amb compte, perquè algú t’atacarà sobtadament.

3- Si desparelles mitjons o arracades, apareixerà algú del qual t’enamoraràs.

Ho pots creure o no, però almenys busca’n els ètims que formen el mot estolisomància.

Sara Bernad

2n Batxillerat C Humanístic

Aquest article s'ha publicat dins de Del grec al català, Ètims grecs, General i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

14 respostes a Estolisomància: La teva roba ho diu tot

 1. Abril Ramos Aran diu:

  L’estilosomància és una manera de predir el futur amb la manera de vestir.

  Jo personalment no hi crec gaire en aquest mètode ja que penso que ha de participar bastant la sort ja que és bastant difícil que et pasin aquestes coses cada vegada que et vesteixes d’aquesta manera.

 2. zarcos.ariadna diu:

  No crec que això sigui possible, és massa improbable! Potser, et pot passar simplement per casualitat, però no crec…

 3. Belén Cansino Hernández diu:

  No crec gaire que la manera en la qual et poses la roba sense adonar-te pugui predir el teu futur. Potser en alguna ocasió s’ha donat la casualitat però no crec que sigui probable.

 4. alvarez.raul diu:

  Χαιρετε,
  L’apunt més interessant que he llegit en aquest dia, doncs no sabia que en l’antiguitat es profetitzaven fets d’una manera tant caòtica, però el més sorprenent és que va servir amb l’intent de “cop d’estat” cap August. Ara la pregunta és, sort, o profecia?

 5. Iria Rael diu:

  Χαιρε!
  Penso que és un apunt interessant i totalment diferent, encara que no crec que aquestas prediccions siguin certas. També penso que la teva roba no diu com ets, potser a l’època si però ara no

 6. Ari Vila diu:

  L’estilosomància és la forma de predir el futur a través de com et vesteixes.
  M’ha sorprès aquesta forma de predir el futur i sincerament no hi crec gaire, perquè els tres exemples que hi ha m’han passat algun cop i que jo recordi no m’ha passat ninguna de les conclusions que treien per predir el futur. Tot i així he après una nova paraula i una nova forma de predir el futur, de la que mai havia sentit parlar.

 7. Marc Arquillo Quintana diu:

  L’estilomància és la forma de predir el futur gràcies a la roba que vesteixes. A mi em sembla una forma inconcluent de predir el futur, tot i així respecto a la gent que creu en aquests mètodes ja què no sóc capaç de probar que no funcioni (sarcasme). Tot i així agraeixo haver aprés una paraula nova de la que mai havia sentit a parlar.

 8. thiriet.carlos diu:

  Χαιρετε,
  Sincerament, considero que l’estolisomància és una tonteria sense cap fundament més que la imaginació dels que van invertar-la. A més, crec que aquelles persones que jutgen a altres per la seva roba o el seu aspecte haurien de deixar de prejutjar a la gent.

 9. omaima diu:

  Χαιρετε,

  En la nostra epoca si que creec que nosaltres en fixem molt en el fisic ja que lo primer que entra per els ulls es el fisic i com vas vestit per ami a una persona que va malament vestida ser mes o menys encara que molta gent diu que el fisic no es important per ami si i molta més gent tambe encara que diguin que el físic no es important.

 10. Mariona Cava i Ruiz diu:

  Jo no crec en aquest tipus de coses,tot i què,es possible que et passi això algun dia.

 11. Chaymae Zaouaghi diu:

  Χαιρετε!!!
  L’estilosomància és una manera de predir el futur amb la manera de vestir. Jo personalment no hi crec, però és cert que avui en dia li donem molta importància al físic, ja que és una primera impressió que tens de la persona sense la necessitat de parlar i a vegades la nostra forma de vestir reflecteix la nostra personalitat.

 12. Ariadna Ruiz diu:

  Xairete!

  Personalment no hi crec massa en aquestes coses, la veriat es que me mare sempre hi ha cregut, però en lloc que sigui amb la roba, ho fa amb els somnis. També crec que hi ha més prediccions d’aquestes amb qualsevol cosa que et passi.

 13. Abigail.dina diu:

  Un apunt molt interessant!No coneixia de res aquesta paraula tan extranya.
  Però la veriatat és que no li trobo cap sentit al siginificat ,no hi crec massa en que,ja que l’estilomància és la forma de predir el futur gràcies a la roba que vesteixes.E´s una mentida aixo no pots predir el teu futur depenent de com et vesteixes.

 14. Robert Cepeda diu:

  Un article de lo mes curios, jo soc una persona que creu en el desti i crec que depenen de les accions que fen nem fen el nostre futur. Soc partidari de que petites coses poden causar grans canvis i poden suposar moltes coses, en la meva opinio creec que lo de la roba es una tonteria..pero qui sap?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *