De ἄστρον: astronomia, astròleg, astromètric, …

Sabríeu trobar més mots que continguin l’ètim derivat del mot grec ἄστρον?

Rebeca Barroso

2n de Batxillerat

Aquest article s'ha publicat dins de Astrologia, Astronomia, Del grec al català, Ètims grecs, Experimentals, General i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

7 respostes a De ἄστρον: astronomia, astròleg, astromètric, …

 1. Abril Ramos Aran diu:

  N’he trobat una altra, de paraula:

  Astronau

  f. Vehicle destinat a la navegació espacial:

 2. zarcos.ariadna diu:

  He trobat:
  -Astrofísica: branca de la física que estudia l’Univers.
  -Astrobiologia: es dedica principalment a investigar l’origen de la vida a la Terra i si pot ser possible l’existència de vida extraterrestre.

 3. Belén Cansino Hernández diu:

  Jo he trobat:

  “Astronomiático” (Del grec ἀστρονομία + el sufix -ικός)

  És un mot castellà d’ús antic que ja no està registrat al diccionari de la Real Academia Española, fa referència a la persona que es dedica a estudiar l’astrologia i que està relacionen amb ella.

 4. alvarez.raul diu:

  Χαιρετε,
  Per fin una paraula que coneixia, no n’he trobat més, però crec que amb les ja esmentades en el thinglink hi ha més que suficients. Bon treball!

 5. thiriet.carlos diu:

  Χαιρετε,,
  Aquesta paraula sí que la coneixia, i té molta pervivència en el camp de l’astronomia. Una paraula derivada d’aquesta podria ser astronauta.

 6. Chaymae Zaouaghi diu:

  Χαιρετε!!!
  Aquesta paraula és més coneguda ue les altres que he llegit en el bloc, ja que s’usa més avui en dia. Algunes de les paraules que he trobat són: astrolabio ( és un antic instrument que permet determinar la posició de les estrellas) , astrobiología ( disciplina científica de la rama de las ciencias biológicas)

 7. Mariona Sabanés diu:

  Xaipe!!
  Molt bon apunt. Una altre paraula amb l’étim grec ἄστρον és astrología, què és la ciència que estudia els astres sobre el món sublunar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *