Psic-, psico-, psiqu-, què tenen a veure amb Psique?

A veure si sabeu que tenen a veure tots aquests mots del meu Thinglink amb Psique? Coneixeu el mite? Quin autor llatí i en quina obra ens l’explica?

Coneixeu més mots amb l’ètim grec que significa ànima?

Abigail Quirones
1r de batx. Grec

Aquest article s'ha publicat dins de Ètims grecs, General, Psicologia i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

13 respostes a Psic-, psico-, psiqu-, què tenen a veure amb Psique?

 1. Marta Gallardo diu:

  Xaipe!

  Un apunt molt complet, felicitats!
  Jo he trobat algunes més com: psíquic, psiquisme, somatopsíquic…

 2. falcon.ana diu:

  Xaipete!

  Felicitats per l’apunt, has fet un bon treball Abigail.

  Altres paraules que he trobat, són per exemple psíquic.

 3. Zícora diu:

  Salve!

  Un article molt interessant. Aquest blog és d’allò més útil per conèixer l’origen de les paraules que ens envolten.

  Aquestes són les paraules que he trobat: psicosomàtic, psicodèlic o psíquic

  Vale!

 4. Judit Gimenez diu:

  Xaipe
  Molt bona feina Abigail! Deu ni do, quants mots hi ha amb “psico-“.
  Se li pot afegir el mot psíquids i psiquiatria

 5. Chaymae Zaouaghi diu:

  Xaipe!
  Bon Punt Abigail, una de les paraules que he trobat amb l’ètim grec que significa ànima es PSIQUEDÈLIC.

  Eros i Psique és una pintura a l’oli realitzada per William-Adolphe Bouguereau el 1873 i que actualment s’exposa al Museu del Louvre de París.

  La jove princesa Psique és sorpresa pel primer petó de Cupido, o l’Amor, que és invisible per a ella. El mite antic que aquí s’explica és una història d’amor però també una al·legoria metafísica: Psique és la personificació de l’ànima humana.
  L’obra pintada el 1798 per Gérard, un antic alumne de David, testimonia l’evolució del neoclassicisme cap a l’expressió de la sensualitat i una certa abstracció formal.

  La relació d’Amor i Psique s’inspira en Les Metamorfosis d’Ovidi, i va ser un tema que van apreciar els artistes neoclàssics, pintors, escultors i literats. Els gests d’Eros, déu de l’Amor, són mesurats, mancats de passió i lliurament. L’expressió de Psique denota una relaxació serena però distant, com esforçant-se a amagar els seus sentiments.

 6. zarcos.ariadna diu:

  Molt bon apunt Abigail! És bastant interessant el món de la psicologia i tot el que està relacionat amb això. Em sembla tant fascinant que a TOT poguem trovar referents clàssics….

 7. alvarez.raul diu:

  Χαιρετε,
  Acabo de llegir el mite de Psique i tinc que confesar que no el coneixia, ni em sonava el més mínim. Em sembla bastant interessant que els grecs també varen personificar la pròpia ànima humana, suposo que pensaven que tot, més o menys, es pot personificar en aquesta vida. Bon apunt!

 8. Iria Rael diu:

  Χαιρε!
  La psique , del grec ψυχή , psyché , « ànima humana » , 1 és un concepte procedent de la cosmovisió de l’antiga Grècia, que designava la força vital d’un individu , unida al seu cos en vida i deslligada d’aquest després de la seva mort.

  Paraules com: psíquids,psiquiatria, psiquisme..

 9. Ari Vila diu:

  M’ha agradat molt aquest treball Abi!! Crec que és molt curiós, sempre m’ha agradat el món de la psicologia. Felicitats per la teva feina!!

 10. Carlos Thiriet diu:

  Χαιρετε,
  Molt bona feina Abigail! Crec que el thinglink està molt complet, i sincerament mai havia escoltat el mite de psique. Altres paraules que pots afegir són psíquic o psiquiatra.

 11. Marc Arquillo Quintana diu:

  Xaipe!
  La psique, del grec ψυχή , psyché « ànima humana », és el conjunt de processos inconscients i conscients propis de la ment humana, en oposició amb els que són purament orgànics.

 12. omaima diu:

  Xaipe!
  Molt bon thinkling Abigail! Penso que el thinglink està molt complet, i mai havia escoltat el mite de psique. Unes de les paraules serian psicoanalisi, psicologia, psiquiatra..ci

 13. Ariadna Ruiz diu:

  Xairete!
  M’ha agradat molt aquest apunt. Quan era petita i quan vivia en l’altre casa, m’enrecordo que me mare tenia un cuadre que sortien Eros i Psique, no m’enrecordo si de veritat eren ells o no, però m’ha fet molt feliç poder enrecordar-me d’aquest record.

  El cuadre es titula Eros i Psique, va ser pintada per William-Adolphe Bouguereau en l’any 1873 i actualment s’exposa en el Museu del Louvre de París.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *