Gine-, gineco-, -gin, -gínia < γυνή

gine.dona

Quins mots catalans coneixes amb el mot grec γυνή? Busca un mot grec i fes el mateix.

Quant a Margalida Capellà Soler

Professora de clàssiques de l'institut Premià de Mar.
Aquest article s'ha publicat dins de Ètims grecs, General i etiquetat amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Gine-, gineco-, -gin, -gínia < γυνή

 1. Ana Mª Falcón Durán diu:

  Xaipete!

  Els mots catalans que conec amb el mot grec “γυνή” són: ginecològic, ginecològics, ginecològica, ginecològiques, ginecomàstia, ginecocràcia, ginecòleg, ginecòlegs, ginecòloga ginecologia i gineceu.

 2. F. Xavier Gras diu:

  Salve!

  Una altra bona eina per presentar els mots grecs i les paraules que en deriven, llàstima que aquest tagxedo no és interactiu, igual que va passar amb el de l’Alma, sort que molts dels altres realitzats funcionen bé.
  Pel que fa als mots catalans que deriven del mot grec γυνή he trobat:
  Ginàndria. Què és ginàndria us preguntareu?
  Doncs és pseudohermafroditisme parcial en la dona, i pseudohermafroditisme és un trastorn congènit en què un individu posseeix les glàndules sexuals d’un sexe, però els genitals externs del sexe oposat.

  Vale!

 3. Andrea Balart diu:

  Xaipe!

  Sens dubte fer etimologia amb el taxgedo és molt original. Amb el mot grec “γυνή” trobem diferents mots catalans com misògin que ve de μίσος(odi) de γυνή (dona) i és l’odi a les dones. També en trobem d’altres com gineceu que ve de γυνή (dona) i de οικός (habitació) i era la cambra on estaven tancades les dones a l’antiga Grècia.

  Vale!

 4. Irina diu:

  Xaipe!

  Està molt ben fet aquest taxgedo i és una bona eina per saber més ètims grecs. Una paraula catalana que he trobat que prové de γυνή és tocoginecologia que és la fusió entre l’obstetricia i la ginecologia. Centrant-nos en ginecologia ve de γυνή (dona) i de λόγος (estudi) i és l’especialitat mèdica i quirúrgica que tracta les malalties del sistema reproductor femení.

  Vale!

 5. Iria Rael diu:

  Xaipe!
  Bon article! Però penso que hagués sigut millor haver-ho fet en un thinkling o amb un altre aplicació.
  Els mots catalans que conec amb el mot grec “γυνή” són: ginecológicamente, ginecoleg, ginecomastias, ginecológicas, ginecológicos..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *