La pervivència lèxica dels déus

Els déus de la mitologia clàssica perviuen en el nostre lèxic. Quins mots relacionats amb ells coneixeu? Feu recerca i en trobareu més!

Vid. thinglink

Quant a Margalida Capellà Soler

Professora de clàssiques de l'institut Premià de Mar.
Aquest article s'ha publicat dins de Ètims grecs, Ètims llatins, General, Mitologia i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

30 respostes a La pervivència lèxica dels déus

 1. falcon.ana diu:

  Xaipete!

  Molt interessant aquest apunt i alhora molt complet, ja que conté enllaçats tots els nostres treballs de mitologia grega (que per cert, felicitats a tots els meus companys per la seva feina).

 2. Arnau Alvarez diu:

  Salve!

  Em sembla molt interesant que amb una sola imatge hagi pogut posar tanta informació tant relevant i interessant. La veritat es que esta molt ben fet , a part de que es una pintura excepcional.

 3. Miquel Saborit diu:

  Salve!

  És un apunt molt interessant, també ha sigut una bona idea el fet de reunir tota l’informació en tan sols una imatge, fent l’apunt més intuitiu i comprensiu.

  Miquel Saborit

 4. Joan Marc diu:

  Una xuleta de nassos, jo que sempre em confonc de Déus…

 5. camil.arigon diu:

  Retenir informació visualment és un dels millors mètodes per recordar. Per això considero que relacionar en aquest cas la pervivència lèxica dels déus amb una imatge és una bona manera de retenir millor la informació. Considero molt efectiu aquest mètode que utilitzem en aquest bloc. Per cert, l’apunt molt complet i interessant.

 6. Clàudia Cazaux Cuberas diu:

  Un Thinglink molt interessant amb el tema de la mitologia i a la vegada conté molta informació! Aquest artícle pot ajudar a que quedin algunes coses clares i sortir de dubtes.

 7. Ariadna diu:

  Molt bo aquest thinglink! He fet recerca (a Grec 1 ed. Teide)i he trobat que aquests mots estan relacionats amb els déus:
  -De Atena: atenès, ateneu, ateneista.
  -De Plutó: plutoni, plutocràcia.
  -De Posidó: posidònia.
  -De Zeus: ateu, politeisme, monoteisme.
  -De Apol·lo: apol·lo, Apol·lònia.

 8. omaima diu:

  Xaipete!

  Es bon quadre amb el punts amb els déus de la mitologia clàssica, amb imatge creec que es mes visual i s’enten millor. Les imatges amb el noms que suerten en el cuadre es millor i mes clares.

 9. Iria Rael diu:

  Xaipe!
  Sempre e pensat que el thinglink es una bona eina per poder fer esquemes i tipus de coses així. Amb aquest apunt Els déus de la mitologia clàssica, penso que m’ha quedat molt més clar quins són.

 10. alvarez.raul diu:

  Χαιρετε,
  La veritat és que hi han moltes més paraules originàries dels déus de les que em pensava. És un bon thinglink per a estudiar l’etimologia d’aquestes paraules!

 11. Abril Ramos i Aran diu:

  Χαιρετε,

  Crec que el thinglink és una idea magnifica pels alumnes de grec i llatí perquè podem ensenyar i aprendre molts conceptes en una imatge.

 12. Ariadna Ruiz diu:

  Χαιρετε!
  Em sembla molt bé aquest thinglink ja que es un bon esquema amb una imatge per a poder estudiar més fàcilment.

 13. Chaymae Zaouaghi diu:

  Χαιρετε!
  Crec que el thinglink està molt bé per aprendre l’etimologia de les paraules que provenen dels noms dels diferents deus que surten el quadre. És una manera més visual i fàcil d’aprendre’ls.

 14. Carlos Thiriet diu:

  Χαιρετε,
  Un thinglink molt interessant, es nota que hi ha una gran pervivència de la mitologia en l’actualitat, com per exemple això dels mots que deriven de déus grecs. Per cert, hermafrodita no només prové d’Hermes, sinó també d’Afrodita, ja que així s’anomenava el fill que van tenir junts el déu missatger i la deessa de l’amor.

 15. Joan Barrabino Rubio diu:

  Xaipe!
  Molt bon thinklink, la fotografia és molt adequada és una manrea molt fàcil de enrecodar-se dels deus

 16. Judith M.Barranco diu:

  Xaipe!
  Molt bon thinklink, és una manera molt interessant i la foto ajuda molt a recordar fàcilment dels deus.

 17. Ari Vila diu:

  Xairete!
  Crec que una de les millors maneres d’estudiar si tens la capacitat, que en el meu cas ho és, és la memoria fotogràfica. Penso que aquest quadre està molt bé i ademés et diu tots els tipus de noms que hi ha sobre aquell déu, totes les formes en les que es pot escriure.

 18. Andrea Gómez diu:

  Χαιρετε!
  Em sembla una idea brillant, aquest thinklink és un mètode intel·ligent, original i modern per associar cada personatge al seu nom i la seva història.

 19. Abigail.dina diu:

  M’agradat molt aquest thinglink!Esta molt ben fet !No sabia que hi havia tantes paraules ,que provenien dels dieferents Déus grecs ,m’ha semblat molt interessant.
  Jo afegiré:
  Xpovoç (Chronos):Cronos=cronologia
  Eros:Eròtic,eròtisme

 20. Retroenllaç: Els déus i les paraules | El fil del mite grec

 21. Valentina Restrepo diu:

  Xaipete!
  Crec que és una manera molt pràctica d’aprendre, m’ha agradat molt el treball, molt complet, felicitats!

 22. Abril diu:

  Xaipe!
  Relacionar conceptes amb imatges sempre és una manera molt efectiva d’aprendre, i fer un thinklink em sembla una manera molt intel·ligent i pràctica de veure, aprendre i també de fer-a.

 23. Claudia P. Torrabadella diu:

  M’ha agradat molt l’idea del thinglink, és una bona eina d’estudi. Una forma simple i senzilla d’estudiar els déus de la mitologia clàssica. El fet de relacionar els conceptes amb imatges, sempre és útil a l’hora d’estudiar.

 24. Mireia Sánchez diu:

  Xaipete!!

  És una bona idea la eina thinkling ja que ens permet aprendre millor, és una bona eina d’estudi. És una manera original i divertida d’aprendre.

 25. faysal diu:

  Xaipete!!
  Es un buen trabajo muy interesante el thinglink y una buena idea al reunir toda la información en una imagen,Una forma simple y sencilla de estudiar los dioses de la mitología clásica y al relacionar los conceptos con imágenes. une trabajo útil para aprender molt bé.

 26. ainablanch diu:

  xaipete!
  Un cop més es pot veure l’útil que arriba a ser aquesta eina de presentació com és el thinglink. Està molt ben elaborat és més dinàmic de veure i una forma ràpid i sencilla d’apendre.

 27. Maryama diu:

  Χαιρετε!

  M’ha agradat molt aquest thinglink. el thinglink és una eina fantástica per poder fer treballs d’aquest tipus. No sabia que hi havia tantes paraules relacionades amb els mites grecs.

 28. Rocío Rodríguez diu:

  Χαιρε!
  Amb el thinglink podem veure d’una manera més rapida i sencilla quines paraules deriven dels noms dels deus grecs.
  A més amb aquesta eina de treball, també podem veure com era cada déu i els podem identificar més facilment.
  Sabia algunes paraules relacionades, però hi havia moltes altres que no sabia.

 29. Arnau Torres Nadal diu:

  Xaipe!
  Felicitats per un apunt tant complet i ben fet! Hi ha un munt de enllaços molt interessants sobre mitologia!

 30. Oussama diu:

  Xaipe!
  Un thinglink molt útil i fàcil d’utilitzar, una manera mes fàcil i rapida per estudiar. Molt bon treball.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *