Zoòtrop

Per a l’assignatura de cultura audiovisual que realitzo a distància ens van proposar l’activitat de la construcció d’un zoòtrop. Després de donar-hi voltes, em vaig plantejar saber d’on provenia la paraula “Zoòtrop”. Efectivament, a partir del grec ζῷον “animal, ésser vivent” i τρόπος “gir”, és un instrument que mostra les diverses faces de moviment dels éssers vivents.

En aquest vídeo us mostro el resultat final de la tasca que em van demanar. Per fer aquesta tasca m’he inspirat en un l’elegant moviment d’una ballarina que dansa al ritme d’un fragment de La flauta màgica de Mozart. Com es pot veure en les imatges, la decoració que hi he adherit són notes musicals. La finalitat d’aquesta música i les notes musicals dibuixades és transformar aquest zoòtrop en una caixa de música. La idea era que en el vídeo donés la sensació de ser una ballarina dins d’una clàssica caixeta de música.

Marta Serna Sánchez
2n de Batx. C

Aquest article s'ha publicat dins de Ètims grecs, General i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Zoòtrop

  1. caparros.lourdes diu:

    Salve!

    Primer de tot donar-te l’enorabona per aquest treball, ja que crec que s’ha de tenir molta paciencia per fer un treball de tal magnitud.
    En segon lloc dir que segons la wikipedia el zoòtrop (del grec zoon (animal) i tropos (acció de girar)) és una joguina òptica inventada per William George Horner el 1834.

  2. Si voleu fer vosaltres un zoòtrop, no us perdeu aquest programa de Dinàmiks de TV3.

  3. Retroenllaç: Fem un zootrop | form796

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *